reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Październikowe Mamy 2010

wrocilam dzisiaj od ginekologa
dostarczylam list z Polski o ostatnim porodzie i najprawdopodobniej bede miala ceasrke znowu, chociaz mam jeszcze spotkanie z ginekologiem w szpitalu 19.07
a do tego czasu zlecili mi :
wizyte u specjalisty okulisty-na terenie szpitala,
echo serca na kardiologii dla mnie
echo serca mojego dziecka w brzuchu...szok...bedzie to glownie usg ale robione przez kardiologa specjaliste od noworodkow...w najwieszym centrum kardiologicznym w Londynie...a tylko dlatego ze pierwszy urodzil sie z dziurka na serduszku, ktora okazala sie niegrozna bo samoistnie zarosla...ale zajelo to 7 lat
37.gif

wizyte u psychologa-odnosnie mojej nerwicy
w zwiazku z niskim lozyskiem mam miec usg w 35tygodniu...a w czerwcu i sierpniu mam jeszcze spotkanie z polozna
takze wiele wizyt w to lato przede mna
nie wiem jak to dalej bedzie ale na razie, majac porownanie z uslugami w szpitalu w Polsce podczas ciazy i porodu a z opieka nad ciezarna tutaj....to niestety jestem w szoku
w Polsce o wszystko musialam sie prosic i jak juz to za wszystko slono placic...
48.gif

pani doktor posluchala dzis serduszka mojego dziecka, jest ok...i zmierzyla moje cisnienie-105/70

a no i pisalam, ze wynalezli mi bakterie Streptoccocus B, ktora niebezpieczna jest dla noworodka ...w trakcie porodu naturalnego ...jak dzis sie dowiedzialam nie dotyczy cesarki...jedynie w porodzie naturalnym trzeba 4-5h przed porodem dostac dozylnie antybiotyk zeby dziecko mialo przeciwciala...

http://www.paciorkowiec.pl/

reklama
Gratuluje dobrych wieści po wizytach i czekam na kolejne!
Coffee mnie też w najbliższym czasie czekają:
- badania krwi (morfologia, mocz, jonogram, TSH)
- USG połówkowe
- echo serca Franka
- echo serca mojego + holter
więc wizyt zaliczę kilka, ale mam nadzieję, że będzie ok - zwłaszcza z Frankiem. Planuję się z tym wszytskim wyrobić najpóźniej do połowy lipca, no ale zobaczymy jak będzie z terminami.
Justella witam! Mi też lekarz mówi, że u nas wrzesień jest bardziej realny niż październik bo dzieciaczki kobitek z problemami krążeniowymi podobno lubią przyjść na świat wcześniej, ale póki co dzielnie rośniemy i nie przejmujemy się za bardzo. W sumie 14 października będę już "w terminie" więc nawet gdyby mały zechciał pojawić się trochę wcześniej to nie powinno być źle. Na razie cieszymy się że jest ok :)

Przyznam, że dziś sie troche napracowałam z tym sprzątaniem, ale warto było bo efekty widoczne gołym okiem. Na jutro jeszcze zostało układanie w szafie, gruntowne odkurzanie i mycie podłogi i będziemy z grubsza przeprowadzeni :)

smoniq, agrafa, coffee, gratuluję wizyt :-)

monimoni, trzymam kciukasy za szybką i zdaną sesję.

Justella, witaj.

sarisa, ja bez zapalenia pęcherza biegam często co 5 lub 10 minut, jak mnie Olek kopie. Moje rekordy długości pomiędzy wizytami w toalecie sięgają maksymalnie 30 minut...

Ladygab, daj znać, czy spodenki pasują :-)

Dawidowe, bidulko, niech Cię tam Twój men dużo wachluje ;-)

a ja tu dostaje jakiejs depresji. ciagle mi cos nie pasuje. ciagle płacze a maz staje na uszach aby mnnie uszczesliwic. Zapewne to z goraca i problemów papierkowych z dzieckiem które bedzie miało podwojne obywatelstwo

Hej dziewczyny
gratuluje udanych wizyt. u mnie tez wszystko ok, choc ze wzgledu na moje wyniki testu poczwórnego kazali mi zrobic jeszcze jeden scan w 30 tc. poza tym wszystko w normie, choc dzidzius raczej gigantem nie bedzie.:-)

Eh a ja dzisiaj doła złapałam. Pani z banku zadzwoniła i jest decyzja kredytowa. Dają nam tyle ile chcieliśmy z tym że musimy gotówką zapłacić ubezpieczenie od utraty pracy :( Ponad 7 tys. ;( Mieli to doliczyć do kredytu i d... Zdolność kredytowa ok, niby duuużo więcej mogliśmy dostać, więc nie wiem dlaczego nie chcą tego skredytować. Jestem załamana bo jeszcze frank tak skoczył do góry i do naszego mieszkania na dzień dzisiejszy musimy duuużo dopłacić. Wszystko pod górę. Nie chcemy nic za darmo a tylko kłody pod nogi nam rzucają. Wiem jedno. Ci co kradną i kombinują mają łatwiej w życiu :(

Gratuluje wam wszystkim udanych wizyt!!!

Malutka- a zebys wiedziala, ze ci nie uczciwi maja wszytsko, albo nam sie tak wydaje ze im latwiej jest w zyciu...mam nadzieje ze uda sie wam jakos ta kaske na ubezpieczenie znalezc

Kahaa- co to jest test poczworny?????????

Dawidowe- przejmuj sie , ja tez jestem niezrownowazona ostatnio, raz krzycze, za chwile placze i to z byle powodu!!

Lolisza- no nie szalej za bardzo..mam znajoma ktora tez szalala ze sprzataniem praniem itd i jakos w 33/34 tc trafila do szpitala z oznakami przedwczesnego porodu, przetrzymali ja do 36 tc oczywiscie plackiem pod kroplowka w szpitalnym lozku, wiec powolutku balagan nie zajac nie ucieknie

Monimoni- szybkiego zakonzenia sesji!!!

przede wszystkim witam justelle i gratuluje! SUPER! marzyłam o dwóch chłopakach ;) a później myślałam sobie, że szkoda, że chociaż na forum nie ma jakiejś mamy, którą takie szczęście spotkało :)
gratuluję dzisiejszych udanych wizyt i samych dobrych wieści.
ja niestety dopiero teraz jestem na chwilę w stanie usiąść do laptopa, bo cały dzień ogromny ból pleców, nie wiedziałam już jaką pozę przyjąć, żeby wytrzymać :( martwię się, a jutro trzeba rano do pracy :(

reklama
Hej dziewczyny,

No i ja juz po wizycie, ale niestety moje nerwy jeszcze sie nie skonczyly, bo...lekarz nie mogl sie dopatrzec tetnicy plucnej i aorty i tego,czy aby sie na pewno krzyzuja i jutro zostalam skierowana na konsultacje kardiologiczna na kolejne usg ze specjalista, aby sprawdzic, czy wszystko jest OK...
USG trwalo ponad 40 min, jestem pod absolutnym wrazeniem dokladnosci i nieprawdopodbnie profesjonalnego podejscia lekarza. Sprawdzal wszystko bardzo powoli, mierzyl, robil 'zdjecia' i opisywal nam, co widzi. Na samym koncu sprawdzil serce - ale nie umial uwidocznic tych dwoch jakze bardzo istotnych naczyn...Bylo juz pozno, a w szpitalu w ktorym bylismy nie bylo juz konsultantow no i skierowal nas na jutro badz srode do innego szpitala, zeby sie upewnic,ze wszystko jest w porzadku. Powiedzial, ze 9 na 10 przypadkow jest OK i zeby sie nie zamartwiac, ale wiecie jak to jest...Juz zdazylam sie poryczec, przewertowac internet w poszukiwaniu tej wady. Generalnie jest dosc powazna i zaraz po urodzeniu knieczna jest operacja serca dziecka...Ale miejmy nadzieje,ze kardiochirurg zobaczy jutro oba naczynia i beda one w prawidlowym polozeniu...

Z dobrych wiesci to taka, ze poza tym wszystko jest idealne, lacznie z lozyskiem i jego polozeniem. No i znamy juz plec ...:-) TO CHLOPAK!!!! :-)))))

agrafa - trzymam jutro za ciebie kciuki - Ty trzymaj za mnie!

sarisa - na zapalenie pecherza najlepszy jest sok z borowek - pij litrami!

smoniq i kahaaa - tak sie ciesze dziewczyny, ze u was wszystko dobrze! Gratuluje!

coffee - ja tez jestem pod wrazeniem dzisiejszej wizyty, profesjonalnej obslugi i natychmiastowej reakcji ze strony lekarza i zleceniu dodatkowej konsultacji. Obysmy tylko nie zapeszyly!

dawidowe - nie martw sie za duzo. Ciesz sie, ze jestes przy mezu, ze masz ladna pogode :-) i badz dobrej mysli.

Odezwe sie jutro po konsultacji. Nie wiem o ktorej bedzie, bo beda do mnie rano dzwonic, zeby potwierdzic godzine. Mozliwe tez,ze zamiast jutro, bedzie ona w srode. Ale z oczywistych wzgledow wolalabym jutro, bo kolejnej doby w niepewnosci nie wytrzymam.

Do góry