reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Witam sie :-)
Po 2 miesiącach zatrzymania @ i owu - nareszczie @ wczoraj przylazła :tak:
Czasem mam dość, ale się człowiek nie poddaje :tak: A dziś taki piękny sen miałam - synek mi się śnił - znów jestem pełna nadzieji i walczę :-)
hej wreszcie zajrzalas wpadaj czesciej :-)
Sama jestem?? :sorry:
Piję od wczoraj ziółka o.Sroki na owu -któraś z Was pije ziółka??
:-)
ja pilam i w 2 cyklu sie udalo :tak::tak:
Witam wszystkie Panie

zrobiłam kolejne testy po tym co ostatnio wstawiłam, teraz już wychodzi normalna kreska, nie trzeba jej szukać ze świeczką:-)), ale co innego mnie martwi, pobolewa mnie dziś lekko podbrzusze dokładnie jak na @ to 24 dzień tak jak ostatnio dostałam i mam taką lekką wydzielinę jasno brązową, i tak się zastanawiam czy to normalne, bo jak okres normalnie przychodził to od razu całą parą bez żadnych plamień a tu takie coś:-(

Gratulacje dla Majusi, ta kreseczka jak moja z tego testu co wstawiłam:-)
plamienia moga wystapic jesli jednak beda czeste to zglos sie do lekarza on cos przepisze na to
macku nie trać nadziei na pewno się uda, moze to głupie co napisze ale na początku cyklu przeczytałam w gazecie artykuł o tym, żeby myslec pozytywnie i wierzyc w to, że wszystko się uda, i po tym artykule zaczęłam cały czas sobie wmawiać ze jestem już na pewno w ciąży, po pierwszych bladych kreseczkach cieszyłam się przeogromnie ale jak zobaczyłam na kolejnym teście jedno kreseczkę to trochę bardzo się załamałam ale zaraz przypomniałam sobie ten artykuł i pomyślałam ze po co rozpaczam jak jestem w ciąży, musiało się w końcu udać, dziś byłam u lekarza na 97% potwierdził 5 tydzień, ale jeszcze o 13:00 idę na usg żeby mógł potwierdzić w 100%, mam nadzieje, że potwierdzi. Nie wiem czy to ten artykuł w gazecie i moje nastawienie przyczyniło się do tego, czy porostu tak miało być, ale w moim przypadku chyba pomogło.

Halina może powtórz test ja przed @ dwa razy miałam bladziutkie kreski a dzień po terminie @ nawet cienia na teście nie było dopiero 4 dni po terminie wyszła znowu blada kreseczka i wszystko wskazuje na to, że się udało. Moja temperatura nie jest wiarygodna bo nie mierze non stop ale kilka dni przed terminem @ i do tej pory co dzień rano mam 37,0.
to czekamy na wiadomopsci
Zobacz załącznik 258097

dwie lekararki powoedziały,ze wyglada na dziewczynkę, ale to jeszcze wczesnie jest...
piekna dzidzia ciekawa jestem czyi ja w 13 tygodniu na usg sie dowiem plec tak wstepnie :sorry:
batonik z pewnym oporem...ale wstawiam moje zdjecie...mam nadzieje,ze zginie w tłumie ;)Zobacz załącznik 258101
to jest pierwszy spływ naszej niuni :)
to z ciebie katywna mamuska jest :-) fajny brzusio
Moja nowa kolekcja ubranek wieksze rozmiarki haha

Uploaded with ImageShack.us
sliczne lubie hello kitty :-)
Svensonka śliczne ubranka.

U mnie bez zmian właśnie wróciłam z usg ale nic bardzo nie zobaczył powiedział, że jeszcze za wcześnie, można przyjąć ze jestem w ciąży ale to nie jest na 100% pewne i nic konkretnego mi nie powie dopiero najwyżej w przyszlym tygodniu jak mi powtórzy usg, jestem rozczarowana i mi przykro, dziś wychodzi około 5 tydzień i 3 dzień ciązy od ostatniego okresu a ja dalej nic nie wiem.
kochana ja bylam w 6 tygodniu i 3 dniu i dopiero 6 mm miala fasolka i byl problem dojrzec serduszko wiec sie niemartw i niespiesz
Ach... I jeszcze zeby mnie dobic widzialam na miescie mase ciezarnych kobitek...:no:
ja jak w sobote bylam w grudziadzu to w ciagu 10 minut naliczylam chyba ze 20 ciezarnych ja juz tez chce duzy brzuszek
Wiec na bank mialas pozniej owulacje - i teraz albo @ sie jeszcze spozni, albo test jeszcze nie wyjdzie, bo za wczesnie. Oby to drugie!

Ps Lepiej nie pisz posta pod postem, bo Cie moderatorka ochrzani:tak:
ja tez juz dostalam kiedys ochrzan ze wyciagna jakies konsekwencje za post pod postem i teraz jestem w stresie jak pisze i sie pilnuje

kobietki co tam u was dzis wkoncu sie cos ruszylo a ja dzis sie tak hu....wo czuje ze szok jak nigdy wczoraj sie zaczal 12 tydzien myslalam ze bedzie super a tu du...pa dzis masakra ale chyba zaczyna mi fasolka moja oponke wypychac do przodu bo jest wieksza :-D i spodnie robia sie ciasniejsze w pasie ale niech rosnie szybciutko czekam na to :tak:

reklama
;-)Witam popołudniową porą :-p

Hej dziewczyny (Maćku, Erba, Lopop, Tośka) co to za nastroje, widzę że ktoś musi Was doprowadzić do pionu :tak: nie możecie się poddawać :no: wiem że to nie łatwe po wielu rozczarowaniach ale nic innego Wam nie pozostaje tylko walczyć dalej :tak: a ja niezmiennie trzymam za Was &&&&&&&&&&&&& :happy: i wierzę że każdej z Was na pewno się uda :tak:

trzymaj trzymaj może wreszcie i się nam uda bo już nudne robi się bycie weteranką na forum
dzisiaj widziałam latającego bociana i nie wiem czy nade mną zalatał (oby bo już bym chciała zmienić ten stan rzeczy i wygnać tego pecha)

trzymaj trzymaj może wreszcie i się nam uda bo już nudne robi się bycie weteranką na forum
dzisiaj widziałam latającego bociana i nie wiem czy nade mną zalatał (oby bo już bym chciała zmienić ten stan rzeczy i wygnać tego pecha)

wiem Lopop że to nie łatwe :no: zgadzam się w 100%, ale musi się udać nawet nie przyjmuje innej wiadomości do głowy :tak: wiem że Wam się uda prędzej czy później :tak: (oby prędzej oczywiście)

dzisiaj już troche lepiej w mojej główce no bo wczoraj to była tragedia -jedna wielka załamka

nie można się załamywać i myśleć w czarnych kategoriach bo sama wiesz że jak @ przychodzi to jest ból i rozczarowanie, ale już w połowie cyklu masz nową nadzieję :tak: bo my kobiety tak jesteśmy skonstruowane :sorry: i niestety bardzo wiele potrafimy znieść szczególnie jeśli chodzi o fasolki ;-) ktoś tam u góry ma dla każdego indywidualny plan i ja chcę w to wierzyć że tak jest :tak:

nie można się załamywać i myśleć w czarnych kategoriach bo sama wiesz że jak @ przychodzi to jest ból i rozczarowanie, ale już w połowie cyklu masz nową nadzieję :tak: bo my kobiety tak jesteśmy skonstruowane :sorry: i niestety bardzo wiele potrafimy znieść szczególnie jeśli chodzi o fasolki ;-) ktoś tam u góry ma dla każdego indywidualny plan i ja chcę w to wierzyć że tak jest :tak:
masz racje
u mnie jest załamka w dniu przyjścia @ a juz na następny dzień jest lepiej

Witam popołudniowo

Wiecie co dziewczyny ja już sama nie wiem co mam zrobić, testy wychodzą pozytywne, badanie beta wyszło <2 co oznacza brak ciąży, ginekolog powiedziała że beta wykrywa dopiero od 4 tygodnia ciąże, a z tego co tu czytam to niby już po tygodniu, i komu tu wieżyć teraz, ona sama narazie nie może nic stwierdzić bo nie czuje:-( mam iść na badanie usg dopochwowe ale mnie się wydaję że za wcześnie i poczekam do przyszłego tygodnia o ile nie dostane @, na razie mam plamienia. Czyżby testy ciążowe aż tak zawodziły?? Jutro rano zrobię jeszcze raz test i jak wyjdzie negatyw znaczy że się poroniło samoistnie:-(

reklama
ja tez juz dostalam kiedys ochrzan ze wyciagna jakies konsekwencje za post pod postem i teraz jestem w stresie jak pisze i sie pilnuje
Ja wlasnie tez. I napisalam jej co sadze o takim straszeniu! Bo rozumiem zwrocic komus uwage, ale zeby straszyc konsenkwencjami?:wściekła/y:
Ja jestem w polowie cyklu i mam dola:eek:

Witam popołudniowo

Wiecie co dziewczyny ja już sama nie wiem co mam zrobić, testy wychodzą pozytywne, badanie beta wyszło <2 co oznacza brak ciąży, ginekolog powiedziała że beta wykrywa dopiero od 4 tygodnia ciąże, a z tego co tu czytam to niby już po tygodniu, i komu tu wieżyć teraz, ona sama narazie nie może nic stwierdzić bo nie czuje:-( mam iść na badanie usg dopochwowe ale mnie się wydaję że za wcześnie i poczekam do przyszłego tygodnia o ile nie dostane @, na razie mam plamienia. Czyżby testy ciążowe aż tak zawodziły?? Jutro rano zrobię jeszcze raz test i jak wyjdzie negatyw znaczy że się poroniło samoistnie:-(
Przykro mi:-(
4 tygodniowa ciaza to taka "liczona" od dnia ostatniej miesiaczki; a mowiac "po tygodniu" ma sie na mysli tydzien od ewentualnej owulki:tak: Pewnie o to chodzilo...
Jak masz mozliwosc pojsc na usg to idz - moze sie cos wyjasni... Jakis czas temu czytalam tutaj na forum o kobitcej, ktorej rozniez testy wychodzily na plus, a pozniej sie okazalo, ze miala torbiela:no:

Do góry