• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sierpień 2010

Hej dziewczynki, :-)
nareszcie do Was dotarłam.
Miałam niespodziewaną, lecz bardzo miłą wizytę rodzinki zza Łodzi i dopiero dzisiaj mam już „wolne”. Mam nadzieje, że jednak to już koniec niespodzianek, bo i ja chcę trochę odetchnąć, a ostatnie tygodnie były baaardzo wyczerpujące.

Malagonia, odpocznij kochana.:tak:
Ehtele, ja póki co na razie z zakupami w „lesie” jestem, ale raczej będę chciała kupić karuzelę. Moja siostra od początku miała karuzelę i jest ok. :tak: Oooo właśnie doczytałam, że kupiłaś. :-DSuuuuper i gratuluję zakupu.:-) Wygląda fajnie.:tak: Co do odczekania po porodzie do przytulanek to i mi to pytanie ostatnio po głowie chodzi, choć u mnie ta cesarka, to pewnie też inaczej będzie niż przy SN.:dry: Co do urlopu, to mój mąż weźmie kilka dni wolnego, ale ile to wyjdzie w praniu.;-):-D
Milusiu, gratuluję udanych zakupów, a w szczególności wózeczka.:tak::-)
Polianna, i ja bym nie czekała z wizytą u lekarza. Daj znać po co i jak.:tak:
Martitka, i ja nie wiem kiedy ten czas zleciał. Ja za 2-3 tygodnie będę się już kładła do szpitala na cesarkę i zobaczę małego.:szok::-)
Ciamajdko, i ja się cieszę, że jest ok. :tak::-) No i zazdroszczę tych umiejętności z szydełkowaniem i wyszywaniem.:-) Ja nie mam takich zdolności, albo kogoś kto by mnie nauczył robić takie cuda.:tak: Super pluszaczki i melodyjka.:-)
Pajeczko, a gdyby kupić taką grubszą taśmę dwustronną?:dry: Są różne i pamiętam jak kiedyś kupiłam i jedna mi kompletnie nic nie trzymała, a kupiłam taką wyglądającą jak mocniejsza i było ok.:tak: No i pomysł Marulki jest super (nawet o takim kleju nie słyszałam), no i Fiuu tu o paście mówi :-).Nie denarwuj się tym staniczkiem kochana (choć pewnie sama bym wściekła chodziła). Trzymam kciuki, żeby było bezproblemowo ze zwrotem (na pewno tak będzie).:tak: Haleczka super sexi.:-D:tak: Bardzo ładna.:-) Nie dziwię się, że zauważyłaś błysk w oku męża.:-D
Spokojnie i wolniutko z tymi porządkami kochana. :tak:
Marulka, hej.:-) Napisz później co wyszło z Twoich planów.:tak:
Starlet, super, że u Was wszystko w porządku.:-)
Martitka, hej hej.:-)

Kasiu2506,

najlepsze życzenia urodzinowe!!!
Zobacz załącznik 259438
STO LAT!!!

Bogusia007, mam nadzieję, że ząbek szybko przestanie boleć.:tak:
Monika373, Oooo, u mnie jajka przez całą ciążę lecą. :-p:-D

Riba_1, odpoczywaj kochana, żeby brzuszek już nie bolał. :tak:Trzymam kciuki, żeby nowe naklejki dobrze się trzymały.:tak:
Andzia1987, trochę współczuję tego prasowania. :sorry2: Moje ostatnio co chwilę przerywane było odpoczynkami, tak plecy i nogi bolały, ale mam nadzieję, że u Ciebie będzie bezproblemowo.:tak:
Pati1982, super, że z tym sernikiem wyszło w końcu wszystko ok.:tak: No i super, że dziś już samopoczucie lepsze.:-D
Olu_, i u mnie brak chęci na cokolwiek… :dry: też się tak zbieram, choć mi się nie chce…:sorry2:
Kassia181, udanego dzionka życzę kochana.:-)
Czekoladko, i u mnie ostatnio większa potrzeba na sen jest, więc może tak ma być?;-)
Fiuu, hej hej.:-)
Niuunia, hej hej :)))

A ja dopiero zbieram się coś na obiadek zrobić, a raczej obrać ziemniaczki do schabowych, które już mam :tak: I może to nieładnie zabrzmi, ale mam nadzieję, że przez najbliższe dni nikt mnie z rodziny już nie odwiedzi :-p;-):-D
Udanego dzionka życzę, no i czekamy na Różyczkę, która dziś już w domku będzie :-)

reklama
Tyle mam do zrobienia a jakoś się nie mogę zebrać w sobie żeby zacząć... ech leń ze mnie...
Co do wolnego to mąż będzie miał jakiś tydzień może dwa ale tak na prawdę wyjdzie w praniu.

kiniusia witaj babeczko:-D

A ja nie planuję antykoncepcjii...po po roku druga dzidzia...:-D:-D
No ale zobaczymny, może Olek dam nam tak w kość że poczekamy dłużej...wtedy tabletki yasminella - mała dawka hormonów i dobrze się po nich czułam...

Hejka :happy2:

kasia2506
gratuluję udanej wizyty i ...
1-Wszystkiego-Najlepszego-Z-9460.gif

bogusia007 jakieś fatum z tymi ząbkami... oby szybko przeszło ;-)

monika373 zdolne Twoje dzieciaki :tak: fajnie, że już wakacje :-)

Pajkaa a to pech z tym stanikiem... Ja wolę dlatego na żywca pooglądać i przymierzyć w sklepie... nawet jak ma to mnie kosztować te kilka złotych więcej, bo jednak taki stanik to musi dobrze leżeć. Najlepszym wyjściem jest przymierzenie w sklepie i zamówienie wtedy konkretnego modelu przez net, jeśli wychodzi taniej, bo w ciemno to tylko się można się nadziać... A na zdjęciach żaden stanik nie będzie prześwitujący, bo jest obowiązek zakrywania brodawek i retuszują je tak jakby ich w ogóle nie było, więc na zdjęciu wygląda, że nie widać ;-)

ehtele
przyłączam się do wypowiedzi Fiuu.. Sam organizm nam podpowie kiedy będzie gotów (oby nie za długo to trwało :-p).
Mój M bierze urlop na cały sierpień, a potem jeszcze chyba ten tacierzyński wykorzysta, ale czy ciągłość będzie to nie wiem.. zobaczymy w praniu ;-) Do pomocy mam jednak mamusię moją, więc M aż tak mocno mi potrzebny nie będzie - zwłaszcza, że pracuje pon-pt do 15 to nie będę tak cały czas sama :tak:
Antykoncepcja?? Też podobnie jak Ty - po roku druga dzidzia, więc NPR i jakby co to gumki ;-)

Karuzelkę kupuję z dźwiękami natury i muzyką klasyczną, bo nie znoszę takich piszczących pozytywek :sorry2: Zakupię dokładnie taką jak na filmiku... Jak M usłyszał to powiedział, że on będzie przy tym zasypiał raz dwa :-D

tu dźwięki natury:
[video=youtube;Jxktl3KpZow]http://www.youtube.com/watch?v=Jxktl3KpZow[/video]

a tu muzyka klasyczna:
[video=youtube;FjhdbinJLNc]http://www.youtube.com/watch?v=FjhdbinJLNc&feature=related[/video]

ethele - co do przytulanek - po cc jest troszke inaczej i chyba szybciej mozna;-), ale jak bede miala taki zapal jak teraz to... to se moj M poczeka :-D:-D:-D
a co do urlopu - dzien po cc przylatuje moja mama na ponad 2 tyg, potem wymienia ja tesciowka, potem moja znowu cos tam napomknela ze chcialaby przyleciec. wiec dopiero na koncu 2 tyg wezmie moj M, ale on ma swoja firme wiec bierze - jak chce. napewno jak mamy beda tez bedzie bral pojedyncze dni.

ale kurcze z ta antykoncepcja, to nawet nie myslalam jeszcze - musze sie mojej gin zapytac co mi poleca.
kinusiu - witaj kochana :-):-):-)
Black_Opal -
dokladnie ta karuzelke mamy - jest urocza :)

Ostatnia edycja:
reklama
Jeśli chodzi o tabletki to są specjalne z jednym rodzajem hormonów (progesteron) które można brać podczas karmienia - to cerazette lub azalia
Jeśli chodzi o zastrzyk to dokładnie nie pamiętam:sorry2::zawstydzona/y: - chodziło chyba o skutki uboczne i zbyt duże stężenie hormonów ale nie zanotowałam:sorry2: nie bijcie;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry