reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

reklama
No kiedys mi lekarz mowil,ze jak jest duzo luzniejszych kupek (szczególnie u dziewczynek) to moze byc spowodowane bakteriami w moczu.
Dziunka
Tylko dzięki "nagorliwości" pediatry mojej bratanicy zrobili kiedyś badania w kierunku jakiejś bakterii która występuje WYŁĄCZNIE w układzie moczowym - no i to był strzał w 10. Gdyby nei to mogło by być źle bo już wtedy tam jakiś poważny stan zapalny był. Niestety nie wiem jakie były objawy i przyczyny całej interwencji.
Jak chcesz to przy okazji zapytam co to za bakteria była

No kiedys mi lekarz mowil,ze jak jest duzo luzniejszych kupek (szczególnie u dziewczynek) to moze byc spowodowane bakteriami w moczu.

Acha, to nie u nas w takim razie, bo u nas sa geste (pewnie dlatego malej od razu przeszkadzaja). Robi małą kupkę 5-6 razy dziennie, a raz na kilka dni oprócz tych małych jedną bardziej luźną i porządną.

Acha, to nie u nas w takim razie, bo u nas sa geste (pewnie dlatego malej od razu przeszkadzaja). Robi małą kupkę 5-6 razy dziennie, a raz na kilka dni oprócz tych małych jedną bardziej luźną i porządną.
Dziunka
Doznałam olśnienia ;)
A moze ona po prostu ma zatwardzenie dlatego co jakiś czas robi tylko kawałek bo wiecej nei daje rady..?
moze więcej warzyw? = błonnika...

a wogóle ...
Victoria ma dziś 7 miesięcy :-)
Wszystkiego naj, naj najlepszego dla Viki :)))
:-)Słoneczko ma 8 miesięcy:-)
15_5_10.gif
i wszystkiego naj, naj najlepszego dla sloneczka mamusi :)))

Hej dziewczyny..
Byliśmy dzisiaj w odwiedzinach u mojej szwagierki i jej nowego dzidziusia..Krzysiu jest przesłodki!!A jaką ma fajna czarną czuprynkę- szok:-):-)..Takie maleństwo, niby ponad 4300g, ale nie widać..już nie pamiętam,jak Marysia była taka malutka:-):-)..
No, a mała skończyła dzisiaj 7 miesięcy - przeleciało to, nawet nie wiem kiedy:-):-)
Wszystkiego naj, naj najlepszego dla kolejnej solenizantki :)))
daj banana ?

e tęskniłyśmy na czacie nei było Cie ;P
Ja tez sie stesknilam mysle ze od poniedzialku bede juz na czasie :)))
bo jutro maż chce nas wyciagnac na Truskawkobranie po kosciele, to taka impreza z koncertami, truskawkami i bzdetami :)

Kartenki, strasznie mi przykre biedne dzieciatko :(((
powiedz mi tylko jak mozesz jak oni udzielili jej pierwszej pomocy? i dlugo czekali na przyjazd karetki???? To musi byc straszne dla rodzicow juz nie mowiac o dziecku :-(napisz co u nich, a kciuki trzymam!!!

Dziewczyny, a ja na tego czata juz od jakiegods czasu postanawiam wejsc i na koniec zawsze brakuje mi juz czasu, sily itd ,)

A od wczoraj zaczelam sie zastanawiac dlaczego IzaK sie nie udziela na forum? jeszcze niedawno, miesiac temu lub dwa bywala u nas a teraz cisza. A moze ja cos przeoczylam?

Dziunka
Doznałam olśnienia ;)
A moze ona po prostu ma zatwardzenie dlatego co jakiś czas robi tylko kawałek bo wiecej nei daje rady..?
moze więcej warzyw? = błonnika...

Niee, ona właściwie je same warzywa :-D zatwardzenie pewnie w jakimś stopniu tak, ale nie męczy sie zbytnio przy robieniu tych kupek. dwa stęknięcia i po sprawie. Nie wiem, nie chcę wyjść na jakąś hipochondryczkę biegnąc do lekarza...

Dziunka, Alan tez sie zalatwia na gesto-takie plastelinki, i tez lubi przy tym sobie jeknac lub wydac odglosy i wiemy ze "cisnie" ;) ale nie trwa to ddlugo, nie jest czerwony na twarzy wiexc mysle ze ok. A luzniejszych to w zasadzie nie robi.

reklama
Dziunka, Alan tez sie zalatwia na gesto-takie plastelinki, i tez lubi przy tym sobie jeknac lub wydac odglosy i wiemy ze "cisnie" ;) ale nie trwa to ddlugo, nie jest czerwony na twarzy wiexc mysle ze ok. A luzniejszych to w zasadzie nie robi.
A to źle jak dziecko robi sie czerwone na buzi jak ciśnie kupke? :confused:
Sonia od zawsze tak wyglada a twardą kupke miala może z 5 razy w życiu!

Do góry