reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

moniska więc chyba do pracodawcy. Mi ZUS płaci więc ja do ZUSu....
...a jeśli chodzi o wypłaty... ja dostaję 100% ...w kwietniu dostałam z wyrównaniem z Zusu ponad 2000zł :szok: i zaraz na początku maja kolejne pieniądze :-D na szczęście mogliśmy się z J obkupić w ciuchy na przyszłość bo jak mi się w sierpniu skończy macierzyński to lipa będzie bo wychowawczego nie dostanę :sorry2:

reklama
ech teraz ja mam pytanie o prace:-D: umowa o prace skończyła mi sie z dniem porodu, ale nie wykorzystałam urlopu, co w takim razie z tym urlopem? mam dzwonić do księgowej i pytać, czy może przepadł?:confused:

ech teraz ja mam pytanie o prace:-D: umowa o prace skończyła mi sie z dniem porodu, ale nie wykorzystałam urlopu, co w takim razie z tym urlopem? mam dzwonić do księgowej i pytać, czy może przepadł?:confused:
Powinni ci wyplacic pensje za zalegly urlop....tak mi sie wydaje:)

A mi placi parcodawca i pensja mniejsza o prawie 400zł bo nie mam ani praw autorskich ani dodatku toksycznego....wrrrrrrrrr

moniska więc chyba do pracodawcy. Mi ZUS płaci więc ja do ZUSu....
...a jeśli chodzi o wypłaty... ja dostaję 100% ...w kwietniu dostałam z wyrównaniem z Zusu ponad 2000zł :szok: i zaraz na początku maja kolejne pieniądze :-D na szczęście mogliśmy się z J obkupić w ciuchy na przyszłość bo jak mi się w sierpniu skończy macierzyński to lipa będzie bo wychowawczego nie dostanę :sorry2:

a co to za wyrownianie??kazdy tak ma.

Ja jeszcze macierzynskiego nie dostalam w ogole!.Ale wedlug Pani z zusu mam na dniach dostac bo idzie pocztą.

witam panie,
ależ pospałyśmy dziś, prawie do 10ej ;) o 6ej wzięłam O. do siebie i nawet nie chciała jeść ;) za to potem wyskoczyłam z łóżka jak oparzona i poleciałam po butlę ;)
teraz znowu śpi i przespała mi obiad... w sumie smiadanie było o godzinę później, więc może jeszcze nie jest głodna.
ale zaczęła mi pokasływać i nie wiem znowu czy to prawdziwy kaszel czy udawany?? bo jak pytam, co się dzieje, to uśmiecha się od ucha do ucha ;)
dziś jednak poproszę GP, żeby ja osłuchała przed szczepieniem- bo u nas tylko pytają, czy dziecko ok, nie tak, że pediatra bada przed...

dzięki ionka,
a papki próbowałam a on nie chce wypluwa , na wymioty go zbiera, nie wiem może to normalne na pczątku ?

dziś idę do lekarza ciekawe ile M waży ale wydaje mi się że schudł, a 4 tyg temu ważył 5, 700 jakoś tak czyli nie za dużo

ojjj... a może za gęsta papka?? dałas ze słoika?? ja na początku wszystkie rozrzedzałam... a może M. nie jest jeszcze gotowy na jedzenie?
mam nadzieję, ze będzie ok!!

Do mnie dzwonili dzis z pracy z pytaniem kiedy wracam i zebym wrócila na audyt zewnątrzny w pazdzierniku ....hahaha wyśmialam ich ...nie za ta pensje i stres!! wole posiedziec na urlopie niz w parcy...bo wszytskie urlopy koncza mi sie w grudniu:) ale mam zamiar zrobic maly przekret by wrocic w lutym a potem znowu na zolnienie z powodu ciąży:):):):)ale to w maju:D

Dziewczyny jak wy turlacie swoje pociechy?? Jak wałkować takie szkraby...a co z łapkami??:/

A mi nic nie dali do wypełnienia...żadnych paczek nie dostane......wrrrrrrr

mi teoretycznie urlop sie kończy 30 sierpnia, ale nie wracam do pracy ;) wracam tylko do szkoły na weekendy od września :)

ja swoją turlam, ale nie do końca ;) tzn tylko z boczku na boczek :)

mozesz wejśc na stonę np. Hippa i sie zarejestrować :) ja tak zrobiłam, może cos przyślą na polski adres, to wykorzystamy w czasie pobytu tamże ;)
a jak nie to nie ;)

wydaje mi się, że powinnaś dostac kasę za niewykorzystany urlop...

ide chyba obudzić O. na jedzenie! ilez mozna nie jeść??

Witam :) tylko na chwileczkę się przywitam, dom pełen gości, brak czasu na cokolwiek!!

U córci wszystko w porządku, dzwoniłam do pielęgniarki z jej rączką, kazała robić okłady z sody, po za tym bardzo ładnie mi je, śpi w dzień, a dzisiaj w nocy jak usnęła o 22 dopiero się obudziła o 6 rano!! :) Oby tak dalej :)

Miłego dnia życzę!

a my jeszcze nie pojechalismy, wyjazd opoznil sie do piatkuz powodu choroby psa:-(

cholerka i w ten ukrop trzeba siedziec w bloku, no nic dwa dni wytrzymamy

pawel spi w bujaczku na balkonie, na szczescie, spacery staly sie jakas trauma:szok::szok::szok:, chyba heronek pisala ze wracala ze spacerow, na rekach noszac malego, ja tez tak mam ostatnio:wściekła/y:
nie lubi i koniec, a o spaniu mowy nie ma, wiec na razie odpuszczamy chyba;-)

chcialam dzis dac mlodemu soku jablkowego ale nie chcial, ani z butli ani z lyzeczki, krzywil sie niemilosiernie ech

zadne paczki nie przyszly domnie jak na razie :no:

reklama
Do góry