mary__mary
BorySoniowa Mamusia :)
Ja tez tak uważam...... wg mnie kubusie to pic na wode
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja tez tak uważam...... wg mnie kubusie to pic na wode
Ja próbuję dawać wodę z takiego kubeczka kapka You are viewing the following product: Pierwszy Kubek.
Po obiadku daję i w ciągu dnia dla treningu - nawet coś tam wypija, ale czasami nazbiera w buzi a potem wszystko jej się wylewa na ubranko. Nie wiem czy nie chce jej się pić, czy zapomina że trzeba połknąć![]()
ilona podobnoja bym nie dawala, co ma w skladzie? wg mnie kubusie to pic na wode
Co według ciebie oznacza pic na wode??
wg zdrowej diety to jest prawidlowo (nie pytaj dlaczego bo nie pamietam, ale moja kolezanka byla na wczasach odchudzajacych i tam wg diety tak bylo), minimum pol godziny po posilku powinno sie pic(osoba dorosla) nie wiem jak to jest u dzieci, ale wiadomo ze wszyscy popijamy przy obiedzie wiec...
Majce tez sie ulewa po obiadu/deserku/mleku prawie caly czas. Również sie tym nie przejmuje chociaz jest to meczace. Dzieci sa teraz takie ruchliwe, przekrecaja sie z brzuszka na plecy i odwrotnie. Wcale sie nie dziwie ze z brzuszka sie wylewa.
Co do kubeczkow kapków/niekapków to ja mam z lovi i z aventu- nie zdały egzaminu
DZIEWCZYNY podajecie dzieciom kubusie-soki. Wczoraj kupilam malej marchewkowo/bananowo/jablkowy i pila jak szalona. Pózniej dopiero dotarlo do mnie ze moze za wczesnie na takie soki. Na szczescie malej brzuszek nie bolal, i skutkow ubocznych brak . Mozna podawac czy nie?? W składzie sa podobno tylko przecierowe owoce/warzywa, nie ma cukru, barwników i takich róznych rzeczy na E...
jesli za duzo przybiera to tylko jeden owoc dziennie /lub jeden sokDziewczyny a tak z innej beczki daje malemu kaszke 2 razy dziennie
100ml na gesto na sniadanko
i z 50ml z owockami przed spaniem, albo jak dam same owocki to daje do nocnego mleka i lepiej spi.
Pytanie moje takie - jak zrezygnowac z jednej kaszki i ktorej??????
maly ostatnio mocno przybiera i chyba pora z jednej zrezygnowac.'
Obecnie to jest tak:
8.00 - kaszka + owoc
11.00 - 210 mleka
14.00 - obiad
16.00 - 210mleka
18.00 - kaszka+owoc lub sam owoc
20.30 - 210mleka (i jak wczesniej nie bylo kaszki to mleko z kaszką)
w nocy 2 razy cyc
Dodam ze maly bezglutenowy i jak mu tu zmienic jedzonka zeby bylo bez jednej kaszki?????
Wogole to jakies takie monotonne :-(