reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie maluszkow

reklama
Hej!
Dziewczyny jak używacie laktatora, to za każdym razem wygotowujecie go przez 5 minut? czy też tylko zalewacie wrzącą wodą na chwilę? Zastanawia mnie to, bo to wygotowywanie to średnio wygodne za każdym razem...

dokładnie tak jak piszesz- w internecie na każdej stronie inaczej- na jednej wszystko jeść prawiem na drugiej różnych rzeczy nie powinno się jeść i bądź tu madry. Może wybierz się albo zadzwoń do poradni laktacyjnej, lub zapytaj pediatrę.
Dziekuje Ci bardzo a pediatry własnie pytałam i z tego co mi powiedziała to powinnam żyć powietrzem dla tego zapytałam Was :tak:;-)
Poszukam jeszcze czy jest u mnie poradnia laktacyjna i jesli takowa istnieje to tam zapytam
u nas jest tez alergia :-(
nie jem nic co jest mlekiem lub z mlekiem ..., jajka tylko w przetworach ...
białe pieczywo
szynka, baleron
kurczaka ze wsi, nie z fermy, wieprzowine
warzywa oprócz pietruszki, selera, pora i wzdymajacych
owoce polskie bez truskawek, malin, poziomek, jezyn
zupa na wywarze warzywnym

generalnie masakra - mam doła :-(
ucze sie gotowac i znajdywac potrawy - zamienniki ale nie powiem, ciezko jest ...
Cholerka czyli nawet chleb powinnam jesc suchy bo w margarynie jest masło a to pochodna mleka :baffled:
A jajka w przetworach czyli co np babke mogłabym zjeść bo jajka w niej sa"upieczone"?
A mi pediatra powiedziała że nie wolno jeść wieprzowiny :eek: powiedziala że dozwolony jest kurak,indor i królik.
I badź tu madra :eek:

Widzę że nie tylko mnie dotknęła plaga skazy białkowej :-( Ciężko jest ale da się wytrzymać. Powinnyśmy chyba stworzyć grupę wsparcia dla mam alergików :-D :-D :-D :-D
Wcale nie głupi pomysł jestem za :tak::tak::tak:

anecznik - moze na początek wątek z przepisami???
Oj TAK, TAK, TAK !!!!!!!!!!!!!!! :tak::tak::tak::-D

Cześć dziewczyny.
Czasem was podczytuje bo tez zostałam czerwcowa mamusia i widzę , ze nie tylko mnie meczą obawy na temat skazy białkowej.
Teraz ja mam pytanie do dziewczyn karmiących tylko piersią.
Czy któraś z Was wprowadziła dietę eliminacyjna ze względu na alergie u maluszka?

U mnie niestety jest chyba alergia pokarmowa u Fifiego :-( i raczej z diety takiej jak przy karmieniu Pauli nici a że jadłam wszystko to mam pytanie co teraz powinnam jeść a co odrzucić całkowicie?Jak powinien wyglądać mój jadłospis?

W necie dużo tego jest ale co strona to co innego pisza i juz sama nie wiem co robić :-(
Mi i połozna i pediatra zaleciły ograniczyć spożywanie produktów mlecznych i jaj. Ponadto powiedziały, ze do 3 miesiaca zycia dziecka nie mozna powiedziedzieć czy to juz jest skaza czy może jeszcze regulacja gospodarko hormonalnej. Więc ja zbytnio nie panikuje . Choć muszę powiedzieć, ze przy pierwszym maleństwie nie miałam takiego problemu.

Mamusie jakich smoczków uzywacie juz w butelkach? 1 czy 2?

Ja używam jeszcze 1, choć mam 2 (butelki i smoczki Aventu). Trochę się boję przejść na 2, bo mała prawie za każdym razem jak pije z butelki herbatkę (mleko dostaje z mamusinej mleczarni prosto z cyca :), to po pewnym czasie się zakrztusza. Praktycznie nie ma opcji, żeby ładnie wypiła i się nie zakrztusiła! No i obawiam się czy jak przejdę na smoczek z dwoma dziurkami, to nie będzie jeszcze gorzej? :/ Miała któraś z Was podobny problem? Albo może macie jakieś rady i sugestie co robić, żeby mała się nie krztusiła?

Świetnie mąż właśnie rozmawiał z położną, ona twierdzi że lekarze teraz u większości dzieci potwierdzają skazę białkową. Powiedziała, że nie mam odrzucać w 100% mleka jedynie je ograniczyć tzn unikać tłustego mleka, twarogu, śmietany itp. Mogę jeść chudy twaróg i mleko 0,5% nawet jajko od czasu do czasu :-D po prostu ograniczyć. Ograniczona dawka mleka ma działać tak jak szczepionka. Każdy mówi co innego i bądź tu mądra młoda mamo :-D

A ja wciąż na jedynce, a już mama parę razy się pytała czy on zbyt małej dziurki nie i teraz jak Was czytam to już sama nie wiem czy kupić 2 czy od razu 3 hmmm jak myślicie??

Mamusie jakich smoczków uzywacie juz w butelkach? 1 czy 2?

ja nadal 1 ale chyba spróbuje 2 i zobacze jak to działa

Dziekuje Ci bardzo a pediatry własnie pytałam i z tego co mi powiedziała to powinnam żyć powietrzem dla tego zapytałam Was :tak:;-)
Poszukam jeszcze czy jest u mnie poradnia laktacyjna i jesli takowa istnieje to tam zapytam

Cholerka czyli nawet chleb powinnam jesc suchy bo w margarynie jest masło a to pochodna mleka :baffled:
A jajka w przetworach czyli co np babke mogłabym zjeść bo jajka w niej sa"upieczone"?
A mi pediatra powiedziała że nie wolno jeść wieprzowiny :eek: powiedziala że dozwolony jest kurak,indor i królik.
I badź tu madra :eek:

Wcale nie głupi pomysł jestem za :tak::tak::tak:

Oj TAK, TAK, TAK !!!!!!!!!!!!!!! :tak::tak::tak::-D

mozna kupic margaryne roslinna - wtedy jest ok
w przetworach tak, tylko najlepiej jakbys zrobiła sama i zmniejszyła ilosc jajek ... mi tak ciotka upiekła drożdżowe :-)

mi tez mówiła o króliku ...

dobra to zakładamy nowy watek

reklama

Flora light nie ma w sobie mleka, jedynie oleje roślinne i w smaku nawet ok :-) wiem bo sama jem :-)

My dziś zaliczyliśmy mega ulanie. Moje spodnie, ciuchy Kamila i podłoga w mleku ale już ok mały śpi sobie ale trochę się wystraszył.

Do góry