reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Karmienie maluszkow

Świetnie mąż właśnie rozmawiał z położną, ona twierdzi że lekarze teraz u większości dzieci potwierdzają skazę białkową. Powiedziała, że nie mam odrzucać w 100% mleka jedynie je ograniczyć tzn unikać tłustego mleka, twarogu, śmietany itp. Mogę jeść chudy twaróg i mleko 0,5% nawet jajko od czasu do czasu :-D po prostu ograniczyć. Ograniczona dawka mleka ma działać tak jak szczepionka. Każdy mówi co innego i bądź tu mądra młoda mamo :-D
Nasz lekarz wyznaje dokladnie taka sama teorie, zeby nie wykluczyc 100% bo skaza bialkowa to najgorszy scenariusz, a niekoniecznie maluszek musi miec jej ciezka wersje, nam lekarz (nie mamy skazy ale pytalam o nia bo corcia ma sucha skore za uszami) powiedzial zebym nie jadla zoltego sera i nie pila mleka, ale juz chudy jogurt z kulturami bakterii albo bulka maslana moga byc, nalezy oczywiscie obserwowac stan dziecka i jak sie nie polepsza to zmniejszyc dopiero wtedy dawke spozywanego bialka,,i tak powoli az w najgorszym razie wykluczy sie to 100% z jadlospisu. Odradzal w kazdym razie z dnia na dzien calkowita rezygnacje. Moze sie wam przyda ta informacja, ale jak anecznik pisze, co lekarz to opinia :tak:

reklama
masakra dzisiejszy dzien pod względem karmienia
fifi possa jeden cyc przez max 3 minuty, potem zachowuje się jakby go parzył, possa drugiego 3 minuty i to samo,masakra jakaś, nigdy się tak nie zachowywał
cały dzień nie spał, teraz zasnął, ale ciekawe na jak długo
boję się, że mi pokarm zanika, mojaj mam mnie nastraszyła i mam schizę, dziś byłąm u nich cały dzien i postawiła taką diagnozę patrząc na zachowanie filipa

katarzynajanicka no właśnie moj robi to samo, a na pewno nie ma to związku z zanikiem pokarmu, bo jak odciągam to widzę że mam tyle ile zwykle.. a moze coś ze smakiem ? :baffled:

tylko ja nie wiem czy chce karmić....jestem chyba wyrodną matką bo Mały jadł a ja myślałam czy ja tego chce i chyba dobrze mi tak jak jest.
wiesz ile razy ja się zastanawiam nad przejściem na mieszankę? a jednym z główniejszych argumentów które mnei przy cycu trzymają jest kasa, zdrowie małego tez oczywiście, ale kasa od razu też mi się w świadomości przypomina, jak pomyśle o przejściu na sztuczne

jak się potwierdzi skaza to pewnie w ogóle będe miała rozterki, bo diety to ja utrzymać nie potrafię........

tylko ja nie wiem czy chce karmić....jestem chyba wyrodną matką bo Mały jadł a ja myślałam czy ja tego chce i chyba dobrze mi tak jak jest.

najważniejsze, żebyś TY była szczęśliwa w tym co robisz ... wtedy maluch też będzie szczęśliwy ...

wiesz ile razy ja się zastanawiam nad przejściem na mieszankę? a jednym z główniejszych argumentów które mnei przy cycu trzymają jest kasa, zdrowie małego tez oczywiście, ale kasa od razu też mi się w świadomości przypomina, jak pomyśle o przejściu na sztuczne

jak się potwierdzi skaza to pewnie w ogóle będe miała rozterki, bo diety to ja utrzymać nie potrafię........

a ja bym chętnie z mieszanki zrezygnowała

reklama
masakra dzisiejszy dzien pod względem karmienia
fifi possa jeden cyc przez max 3 minuty, potem zachowuje się jakby go parzył, possa drugiego 3 minuty i to samo,masakra jakaś, nigdy się tak nie zachowywał
cały dzień nie spał, teraz zasnął, ale ciekawe na jak długo
boję się, że mi pokarm zanika, mojaj mam mnie nastraszyła i mam schizę, dziś byłąm u nich cały dzien i postawiła taką diagnozę patrząc na zachowanie filipa
Kasiu ja też zaobserwowalam u Fifka takie zachowanie i wiesz co poobserwowałam go kiedy tak się dzieje i u nas taka reakcja jest w momencie kiedy go karmie a jest wokoło zamieszanie, jest głośno,jest dużo osób które rozmawiaja między sobą(jestem np u tesciowej lub u mamy),Paulina szleje i krzyczy,mąż do mnie nadaje albo głosno gra tv lub radio.
Robi tak też jak za długo śpi,wścieka sie bo mu z cycola mocno leci i on nie nadaża połykać a jest głodny:baffled:

Do góry