reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Dzien dobry po wekendzie !!
u nas oki,w sobote na grillu bylismy wrocilismy po 23 do domu,bylo niezle poszly 3 flaszki na 4 osoby :-D:tak:ale mialam bombe hehe :-D..moj zreszta tez hehe ale co tam raz nie zawsze :tak:
wczoraj juz w domu siedzielismy polowe dnia u nas padal deszcz dzisiaj tez pochmurno i zanosi sie na deszcz chyba juz tutaj lato nie wroci :no:
a rowno za tydzien hania idzie do szkoly :tak:
a szymek do przedszkola kurde zaraz bede przezywac jak to z nim bedzie :baffled:
jutro jedziemy na szczepienie ich obojga a popoludniu na wizyte do dentysty z hania...
aha i zakupilam sobie akwarium bardzo tanio bo za 10 e 65 litrow z pokrywa,i chce zakupic zwierzaczka-gada :-D:-D jaszczurke :tak::-D bedzie moje nowe hobby hehe

no nic wypije kawke i ide pranie powiesic przy tej pogodzie to chyba bedzie ze 2 dni sie suszyc :angry::angry:

milego dzionka !!:biggrin2:

reklama
Witam was.
Jestem,ale tak jakby mnie nie było.:-:)-(
Idę leżeć,bo strasznie boli i ciało i umysł....

Dopisałam moje wszystkie 3 aniołki do sygnaturki.
Wreszcie się odważyłam.(*)
pozdrawiam Was
kochana tak bardzo Ci współczuję:-:)-:)-:)-(
(*)(*)(*)

witam sie z wami laseczki wy moje
wczoraj mnie nie bylo bo rano sie do roboty zapedzilam co by skonczyc
a dzis czekam na nastepna dostawe:tak::tak::tak::tak::tak:
mlody dzis rano wstal i ryczal ze go siusiaczek boli :baffled:
kazal mi dmuchac:eek:
no ciekawa jestem co to mu sie tam dzieje:confused2:

m poszedl na jagody ciekawe ile przyniesie,
dzis jeszcze do miasta
teściowa przyjechala na urlop wiec trza bedzie sie wybrac:tak::tak:
moze cos kaska rzuci;-):-p

a no i nie wiem czy wam mowilam od dzis m ma 2 tyg urlopu:tak::tak::tak:
i nie wiem czy sie cieszyc czy nie:sorry:

Witam :tak:

słoneczko świci, zapowiada sie miły dzionek :tak:

Lece dzisaj z Niki do pediatry, muszę wziąć receptę na mleko, jakaś nie moge się do tego przyzwyczaić :sorry:

Gotuję dzisiaj zalewajkę w wersji radomskiej :-D:-D:-D coś mnie naszło :-p

As, szkoda, że się nie udało :-(

Anabuba, no odbijemy sobie odbijemy :tak::tak::-D:-D

Agnes, trzymam kciuki z ten gips :tak:

zajrzę później :tak:

hej laski
wpadlam tak na sekunde
pospalam dzis do 9 ,dziewczyny tez
my nadala w pizamach ale dzis pracowity dzien przedze mna...kolejny zreszta
jutro po poludniu moze do minska pojdae dom ubezpieczyc to sie wyrwe bez dzieci na troche:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
u nas jeszcze dzis upalnie
zaraz sie ogarniam i lece po zakupy,pewnie z ogonami bo p rocil dopeiro o 9 i poszedl spac

dowikla masz rację,i to dziś pisala na wątku przyszłych mam na dziale zakupowo-wyprawkowym ok 19.30:tak::tak::tak::tak: i prawie codziennie tam pisze.a dlaczego z nami już nie pisze tego nie wiem :sorry::sorry::sorry::sorry::no::no::no::no::no::no::no:

juz nas chyba nie lubi :sorry::sorry::sorry::sorry::sorry::sorry::sorry::sorry::sorry::sorry::sorry::sorry::sorry:

no nie ladnie:no::no::no::no::no::no:
moglaby chociaz w odpowiednim miejscu dac znac.
niech ktoras tam na tamtym watku list gonczy jej posle:tak::tak::tak::tak:

Witam z rana. Pogoda się zepsuła, ale to dobrze przynajmniej jest czym oddychać :tak: my już po śniadanku, Kuba ogląda z mamą serial a ja herbatkę popijam :tak: muszę iść na zakupy ale mi się nie chce, więc chyba poczekam aż M wróci z pracy i sobie pojedziemy :-) i będzie jak zawsze, opłaty zakupy i po kasie :sorry: ale mam nadzieję że mi przyjdzie wyrównanie z wojska za mieszkanie to będzie jakieś 2 koła do przodu to się więcej opłat zrobi :tak: a ja w tygodniu pisałam do Kerny ale mi nic nie odpisała :no: więc nie wiem co się z nią dzieje :sorry:
Agnes gratuluję biegania :tak: ja też bym chciała a mam gdzie,bo lasu pełno ale nie mogę ze względu na serce :-(
Bubka to codziennie coś miałaś do roboty :tak:

a ja teraz mam takiego dola finansowaego ze :szok::szok::szok::szok:
moj po tym urlopie przyniosl tak maran wyplate ze nie wiem czy smiac sie czy plakac.jak zaplace ubezpieczenie to mi zostanie jakies 700zl,a oplat ,mam prawei 2tys:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:

Dzien dobry po wekendzie !!
u nas oki,w sobote na grillu bylismy wrocilismy po 23 do domu,bylo niezle poszly 3 flaszki na 4 osoby :-D:tak:ale mialam bombe hehe :-D..moj zreszta tez hehe ale co tam raz nie zawsze :tak:
wczoraj juz w domu siedzielismy polowe dnia u nas padal deszcz dzisiaj tez pochmurno i zanosi sie na deszcz chyba juz tutaj lato nie wroci :no:
a rowno za tydzien hania idzie do szkoly :tak:
a szymek do przedszkola kurde zaraz bede przezywac jak to z nim bedzie :baffled:
jutro jedziemy na szczepienie ich obojga a popoludniu na wizyte do dentysty z hania...
aha i zakupilam sobie akwarium bardzo tanio bo za 10 e 65 litrow z pokrywa,i chce zakupic zwierzaczka-gada :-D:-D jaszczurke :tak::-D bedzie moje nowe hobby hehe

no nic wypije kawke i ide pranie powiesic przy tej pogodzie to chyba bedzie ze 2 dni sie suszyc :angry::angry:

milego dzionka !!:biggrin2:

no to poszaleliscie:tak::tak::tak::tak:
dobrze ze u nas jeszcze miesiac wakacji:tak::tak::tak::tak::tak:

k

dzis jeszcze do miasta

mam nadzieje ze nic mu nie bedzie:tak::tak::tak:
a co do urlopu-chlop rano w domu dezorganizuje cala prace:tak::tak::tak::tak::tak:

Lece dzisaj z Niki do pediatry, muszę wziąć receptę na mleko, jakaś nie moge się do tego przyzwyczaić :sorry:

kochana bierz recepte od razu na 4-6puszek-spokojnie Ci tyle wypisze i bedziesz miala na miesiac z glowy:tak::tak::tak:

dobra ide bo mi tu brzecza
do wieczora

Witam :-) dzis mam wolne nadrabiam własnie 2 pranie wstawiłam ,ale zla jestem :wściekła/y: poszłabym gdzies połazic po miescie ale nie mam grosza przy duszy :wściekła/y: te szkolne zakupy doprowdzily do ruiny budzet domowy Wczoraj mialam klientke kupowal dziciom wszysko do szkoly jak powiedzialm ile ma zpłacic miala rachunek na ponad 500 zl kupowała zeszyty piórniki i reszte :szok: ile to wszystko kosztuje ja kupowalam stopniow ale jeszcze zostało mi kupic buty dresy i pewnie za mundurek Wojtkowi trzeba bedzie zpalcić
Mój mąz w koncu odwazył sie i zmiena prace ale na razie tyle jak wszystko bedzie wiadomo to napisze
Miłego dnia :tak:

Witam Was dziewczyny poniedziałkowo. Weekend pełną parą. Na nic czasu nie było.
W sobotę wyprawialiśmy rocznicę, Boże, to juz 5lat! szik normalnie, kiedy to zleciało:szok::szok::szok:. Rano jakoś odwiozłam Witusię do mojej mamy, późńiej mięliśy gości rodzinnych, zaraz po nich znajomych i przyjaciół. Wieczorkiem poszliśmy sobei do kina, na kolację, a późńiej na bilard. Wróciliśmy o 3 rano, jeszcze małe bara bara i padliśmy jak kawki. W niedzielę troszke odespaliśmy, późńiej moja mam przyjechałą na obiad ( bo w sobote nei mogła( juz wczesniej zaproszono ją na imieninki mojej chrzesniaczki, a ze mój kochany braciszek zapomnial, że akurta nasza rocznica, hehe, no zdaża się, trudno).PO obiedzie ciasto, winko, do babci do szpitala( jutro możliwe ze juz ją wypiszą), do ciotki na plotki, spowrotem do babci do szpitala i wieczorem w domu dopiero. Młoda padła jak betka, obejrzeliśy fajny film i poszliśmy spać grzecznie, hehe.

Dziś Piciu od rana załatwia z samochodem, a bo zapomnialam, kupiliśmy srebrna Astrę( kombi) w sobotę rano, później jeszcze z tesciówką po ten odkurzacz, to Piciu jeszcze kupił sobie nowe radio do samochodu a ja witusi radio/CD, co by ten mój biedny już telefon oszczędzić, bo na nao chce kołysanki, albo bajki sobie słuchac, no to juz ma:-)

Ja szykuję sie do wyjazdu, zamówiłam mięcho na 11, ale nie zdążę teraz odebrać, jak P zje obiad, to polece, jutro gar gołąbków i w słoiki na mój wyjazd, a dziś po obiedzie znów do szpitala, później do brata na te imieninki mojej Julci, prezent juz mam, chociaz to z zgłowy. A jutro dzien przy garach i zacznę nas juz pakowac, b czegoś na bank zapomnę jak na ostatnią chwile to zostawię, n znam siebie:-D:-D:-D

aaaaa Tobie chodzi pewnie o zapowiedź;-) to nie teledysk:rofl:

ja sama nie wiem jak ten klip jest zrobiony:rofl:
a no widzisz, to pewnie to było, hehe, no to czekam na jakieś namiary, byle do środy, bo w nocy wyjeżdżam, a jestem ciekawa jak wyszło.

tyle dobrze ze sie obudzily na czas nimm nie jest za pozno,
bo jakbyscie wzieli juz kredyt to po ptokach :sorry2:
Ale narobił się bigos z tą spałatą, dobrze, że doszłaś co i jak, już załatwione, tak?
A my zdążyliśmy wziąć ten kredyt i nawet go wypłacić, ale jest 1o dni na szczęście na odstąpienie od umowy.

Natali nie iwesz gdzie jeszcze z tymi kokardkami mozna poszukać? Z chęcią bym dorobiła.Mas ztam jakiś namiar? To jest na jakąś umowę czy na kuroniu możnaby się załapać?

Malinuś
kochana współczuję bólu głowy, no wiem ja dobrze, co to znaczy:-:)-:)-(

As puzzle na prawdę piękne, no nachodziłąś sie kobieto, a chyba nie powinnaś.

Beata-dowcipy fajne:-):-):-)

Kamcia
wszystkie akwa są fajne, Twoje mi się podoba, żywe i wesołe. Nasze duże, no i inny biotop, to też inaczej wygląda.

Natal
i no to chwal się wózeczkiem!

Agnes
z chusteczek samoopalających polecam z DAX'a, świetne, i choć ja nigdy tego porządnie zrobić nie potrafiłąm, tymi mi wychodziło i bardzo naturalnie wyglądałam.

Joasiu trzymam kciuki za Twój etat i za nową pracę mężulka&&&

Aniu spóźnione ale serdeczne życzenia rocznicowe!!! Jeszcze więcej radości, miłości
i dzieci!

Dopisałam moje wszystkie 3 aniołki do sygnaturki.
Wreszcie się odważyłam.(*)
pozdrawiam Was
Aneta współczuję Ci ogromnie kochana, tak bardzo mi przykro:-(. Widzialam, że dzwoniłaś, niestety dopiero wczoraj wieczorem, bo telefon zostawiłąm u koleżanki, której rybki karmiłam pod ich nieobecność. Przykro mi.

Spadam dziewczyny, całe szczęści, ze tak mało naklikałyście, b bym ni edala rady nadrobić. Lecę dalej, teraz obiad, szpital, w gościny i padnę znów jak niemowlę, hehe.Hejka

mam nadzieje ze nic mu nie bedzie:tak::tak::tak:
a co do urlopu-chlop rano w domu dezorganizuje cala prace:tak::tak::tak::tak::tak:
mi tam nic nie dezorganizuje bo baaaardzo duzo pomaga:tak::tak:
w tym moje szczescie
a co do czarka dzis chyba wybiore sie z nim do lekarki
przed chwila wrzucilam go do wanny z ciepla woda zaserwowalam mu kapiel z mysla ze ciepla woda mu troche przejdzie, a jak wyszedl z wanny:szok::szok::szok::szok:
masakar sam nie wiedzial co chce:no::no::no:
kupe, siku samochodzi bajki spac kapac itd...:confused2:
i jeden wielki ryk lzy jak grochy no masakra:no::no:
nie wiecie co to moze byc:eek:
ma takie jekby zgrubienie na siusiaku i dodam ze ma stulejke:confused2:
moze to od tego:eek:
W sobotę wyprawialiśmy rocznicę, Boże, to juz 5lat! szik normalnie, kiedy to zleciało:szok::szok::szok:. Rano jakoś odwiozłam Witusię do mojej mamy, późńiej mięliśy gości rodzinnych, zaraz po nich znajomych i przyjaciół. Wieczorkiem poszliśmy sobei do kina, na kolację, a późńiej na bilard. Wróciliśmy o 3 rano, jeszcze małe bara bara i padliśmy jak kawki. W niedzielę troszke odespaliśmy, późńiej moja mam przyjechałą na obiad ( bo w sobote nei mogła( juz wczesniej zaproszono ją na imieninki mojej chrzesniaczki, a ze mój kochany braciszek zapomnial, że akurta nasza rocznica, hehe, no zdaża się, trudno).PO obiedzie ciasto, winko, do babci do szpitala( jutro możliwe ze juz ją wypiszą), do ciotki na plotki, spowrotem do babci do szpitala i wieczorem w domu dopiero. Młoda padła jak betka, obejrzeliśy fajny film i poszliśmy spać grzecznie, hehe.

Dziś Piciu od rana załatwia z samochodem, a bo zapomnialam, kupiliśmy srebrna Astrę( kombi) w sobotę rano, później jeszcze z tesciówką po ten odkurzacz, to Piciu jeszcze kupił sobie nowe radio do samochodu a ja witusi radio/CD, co by ten mój biedny już telefon oszczędzić, bo na nao chce kołysanki, albo bajki sobie słuchac, no to juz ma:-)

Ja szykuję sie do wyjazdu, zamówiłam mięcho na 11, ale nie zdążę teraz odebrać, jak P zje obiad, to polece, jutro gar gołąbków i w słoiki na mój wyjazd, a dziś po obiedzie znów do szpitala, później do brata na te imieninki mojej Julci, prezent juz mam, chociaz to z zgłowy. A jutro dzien przy garach i zacznę nas juz pakowac, b czegoś na bank zapomnę jak na ostatnią chwile to zostawię, n znam siebie:-D:-D:-D

Natali nie iwesz gdzie jeszcze z tymi kokardkami mozna poszukać? Z chęcią bym dorobiła.Mas ztam jakiś namiar? To jest na jakąś umowę czy na kuroniu możnaby się załapać?

Natal
sto latek z okzji rocznicy:tak::tak::tak::tak:

co do kokardek kochana to jest na umowe o dzielo, ja jeszcze umowy ie mam i co sie dowiedzialam nie robie na siebie tylko mama wziela duze zlecenie i podzielila sie ze mna:sorry:
mozesz poszukac gdzies tam kolo siebie firmyy sopp moze gdzies tam kolo ciebie tez maja jakas firme i popytac, bo tak to oni nawet do jeleniej nie chca wysylac bo za daleko:tak::tak::tak:
a woziem juz sie chwalilam ale wkleje jeszcze raz:tak::tak:
z tym ze nie mam zdj tego mojego a z allegro go wrzucalam:tak::tak:

Wózek wielofunkcyjny 3w1 BABY ACTIVE BREAKER HIT (1170209702) - Aukcje internetowe Allegro
a kolor nr 12 kupilam za 180 zl bez fotelika ale stan naprawde prawie idealny i na pompowanyh kolach:tak::tak::tak:
wiec gratka;-):-D:-D:-D

mlody poszedl spac ja chalupe ogarnelam dzis pomidorowa, zaraz jeszcze sobie bobu wstawie, ino odkurzyc i pranie wywiesic bo juz drugie sie pierze a jeszcze trzecie czeka w kolejce, ale to juz jak m wroci:tak::tak::tak:

Natali idź z nim do lekarza :tak: z siusiaczkiem nie ma co żartować :tak: a wózio fajny. Ja mam podobny po Kubie, muszę go sprzedać przynajmniej jakaś kaska wpadnie :-D no ja zerknę, może ta firma gdzieś tutaj jest :tak: ile mąż jagód nazbierał? ;-)
Luna Ty to jak zawsze w biegu co chwilę coś :-) usiądz na chwilę :tak: no i wszystkiego naj naj z okazji rocznicy, trochę spóźnione ale szczere :-D
Magdamir tak wcześnie do szkoły idą? Ja to chyba rok przed pójściem Kuby do szkoły mu kupię większość zeszytów itd bo na jeden raz to chyba się nie wypłacę :tak:

Ja już mam obiadek zrobiony :tak: dzisiaj pomidorówka, potem ziemniaczki z gyrosikiem i mizerią :tak: mniam w końcu jakiś obiad normalny zrobiłam :laugh2: potem na zakupy będzie trzeba jechać, zapłacić za mieszkanie, raty, opłaty, zatankować oddać kasę i po wypłacie :eek: jakie te pieniądze nic nie warte są :no: a ja się zastanawiam nad pracą, mam zamiar iść do policji :tak: ale to pomału, może uda mi się za rok :tak: dobrze że wujek w Wałbrzychu ma kuzyna w Szczytnie to bym miała szybciej załatwione miejsce :tak: mam nadzieję że mi się uda bo jak na razie się na to napaliłam :-p zobaczymy czy mi tak zostanie czy coś innego mi odbije :sorry: filmy mi się już pościągały. Mam chyba z 50 na dysku :tak: teraz muszę płyty kupić bo mam za bardzo zawalony dysk tymi filmami :tak: a dzisiaj muszę sobie test ciążowy kupić i z rana zrobić bo coś dziwnie się czuję :sorry: wydaje mi się że mi piersi nabrzmiały :eek: wolę mieć pewność i zrobić sobie test :tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
kochana tak bardzo Ci współczuję:-:)-:)-:)-(
(*)(*)(*)

dzis jeszcze do miasta

Czasami pomaga moczenie w Rivanolu,choć nie zawsze.
Najprawdopodobniej zebrała mu się pod napletkiem mastka i to spowodowało zapalenie.
Czasami przy delikatnym odciąganiu po długiej kąpieli i moczeniu samo pęknie i się oczyści,ale częściej potrzebny jest lek.
Kubuś mój miał taką infekcję 2 razy ,a nie ma stulejki.:no:

Weź większą ilość na recepcie ,lekarka może wypisać do 6 puszek na raz ,albo 2 recepty po 3 szt.;-)

Witam :-) dzis mam wolne nadrabiam własnie 2 pranie wstawiłam ,ale zla jestem :wściekła/y: poszłabym gdzies połazic po miescie ale nie mam grosza przy duszy :wściekła/y: te szkolne zakupy doprowdzily do ruiny budzet domowy Wczoraj mialam klientke kupowal dziciom wszysko do szkoly jak powiedzialm ile ma zpłacic miala rachunek na ponad 500 zl kupowała zeszyty piórniki i reszte :szok: ile to wszystko kosztuje ja kupowalam stopniow ale jeszcze zostało mi kupic buty dresy i pewnie za mundurek Wojtkowi trzeba bedzie zpalcić
Mój mąz w koncu odwazył sie i zmiena prace ale na razie tyle jak wszystko bedzie wiadomo to napisze
Miłego dnia :tak:
trzymam kciuki za nową pracę .
Koszty rzeczy do szkoły są duże niestety a najgorsze jest to,że nieuniknione.

a no widzisz, to pewnie to było, hehe, no to czekam na jakieś namiary, byle do środy, bo w nocy wyjeżdżam, a jestem ciekawa jak wyszło.

Ale narobił się bigos z tą spałatą, dobrze, że doszłaś co i jak, już załatwione, tak?
A my zdążyliśmy wziąć ten kredyt i nawet go wypłacić, ale jest 1o dni na szczęście na odstąpienie od umowy.

Malinuś
kochana współczuję bólu głowy, no wiem ja dobrze, co to znaczy:-:)-:)-(

As puzzle na prawdę piękne, no nachodziłąś sie kobieto, a chyba nie powinnaś.

Beata-dowcipy fajne:-):-):-)

Kamcia
wszystkie akwa są fajne, Twoje mi się podoba, żywe i wesołe. Nasze duże, no i inny biotop, to też inaczej wygląda.

Natal

Agnes
z chusteczek samoopalających polecam z DAX'a, świetne, i choć ja nigdy tego porządnie zrobić nie potrafiłąm, tymi mi wychodziło i bardzo naturalnie wyglądałam.

Joasiu trzymam kciuki za Twój etat i za nową pracę mężulka&&&

Aniu spóźnione ale serdeczne życzenia rocznicowe!!! Jeszcze więcej radości, miłości
i dzieci!

Aneta współczuję Ci ogromnie kochana, tak bardzo mi przykro:-(. Widzialam, że dzwoniłaś, niestety dopiero wczoraj wieczorem, bo telefon zostawiłąm u koleżanki, której rybki karmiłam pod ich nieobecność. Przykro mi.

Spadam dziewczyny, całe szczęści, ze tak mało naklikałyście, b bym ni edala rady nadrobić. Lecę dalej, teraz obiad, szpital, w gościny i padnę znów jak niemowlę, hehe.Hejka

Fajnie weekend spędziliście ;-):-):-)
I dobrze,że już autko kupione.

Witam dziewczynki w poniedziałek.
Wstałam na chwilkę,ale wracam do łóżka ,bo jeszcze jakaś słaba jestem.
Brzuch mnie boli i w zasadzie wszystko na przewylot do wysokości klatki piersiowej.:sorry::sorry::sorry:
może zajrzę wieczorkiem.

Do góry