reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2010

Elzu mnie mała czasem kopnie w jedno miejsce gdzie boli strasznie. Poniżej pępka to jest. Nie wiem czy to pęcherz czy coś innego,ale ten ból choć trwa sekundę jest bardzo nieprzyjemny. Jakby mi ktoś igłę wbijał. Na szczęście dopiero 3 razy tego doświadczyłam i mam nadzieje,że to będzie na tyle.

A my szkolę rodzenia zaczynamy we wtorek i też już czekam z niecierpliwością :-)

reklama
To ja z nudów policzyłam ile dziewczyn rodzi przed 40 tygodniem i tak:
-w Sierpniówkach 27 dzieciaczków urodzonych przed 40 tygodniem
-we Wrześniówkach jak do tej pory 11 (w tym 3 dziewczyny rozpakowane w 34 tygodniu :o )

Czyli możemy się spokojnie spodziewać,że spora część z nas może tulić swoje maluszki już w październiku :)

Hej :-)

Mi dopiero teraz chce się cokolwiek napisac. Jakiś dziwny mam dzisiaj dzień:baffled:. Coś mi się jakby rozjechało jakby szarpnęło od krocza po kość biodrową i w rezultacie nie umiałam siedzieć przez jakieś pół godzinki a ptem przez resztę dnia ledwno chodziłam :-(. Taka kulawa jakaś. A to wszystko przez to, ze się znowu obraziłam na mojego Ł. i spałam sobie w salonie i rano jak chowałam pościel to jakoś mi się nóżka rozjechała:angry:.

A co do terminów porodów to ja jakoś tak przeczuwam, że Karol będzie z nami pod koniec października albo 1-2 listopad. Takie mam przeczucie. No ale zobaczymy.

Hmm.. to troche mnie uspokoilyscie, ze nie tylko mnie pobolewa.. ja mam porostu wrazenie, jakbym w tym jednym miejscu miala wrazliwy punkt jakis, ze jak maluch sie wypnie i o to miejsce oprze to mnie boli (tak dlugo, az sie przesunie).

Elzu ja od 3 dni wieczorem czuję w dole kujący ból, w podbrzuszu, i czasami takie delikatne skurcze. Wizytę mam 15.09 i nie wiem czy dzwonić czy nie.....nie jest to ból nie do zniesienia, taki troszkę niepokojący.... mówię do męża że jak nie przejdzie to jedziemy do lekarza no i przechodzi....może to jakieś placebo....

Elzu tak btw. maluszek przeskoczył Ci na 8 miesiąc :)

reklama
A co do terminów porodów to ja jakoś tak przeczuwam, że Karol będzie z nami pod koniec października albo 1-2 listopad. Takie mam przeczucie. No ale zobaczymy.

zalgol to fajnie ze tak czujesz, w koncu się umawialysmy, nie ?! A ja mam termin na 3 listopada, a z usg tego z początku ciąży na koniec pazdziernika :) A mam zamiar do listopada donosić, bo inaczej będę rodzić sama

Dzisiaj miałam fatalny dzien w pracy. Koleżanka która ze mną siedzi w biurze strasznie sie ze mna poklocila, bardzo sie poplakalam :( To straszne, ale normalnie twarda ze mnie babka, za to w ciąży wyrabiam normę mazgajstwa za pare lat życia...

Maleńka właśnie konczy wieczorną gimnastykę, znaczy chyba kończy bo ile można ;-) Czasem jak mnie kopnie to zdarza się ze zgina mnie w pół, ale nie wiem czy to za każdym razem jest to samo miejsce.

Zrobiłam na pocieche po dzisiejszym ciężkim dniu zakupy na allegro, kupiłam dużo różnych drobiazgów, jakies podkłady, fridy, szczoteczki, butelki, smoczki i takie inne łącznie 15 aukcji i już mi jest dobrze, moge iść spać :)

Od jutra jeszcze równe dwa miesiące do terminu porodu.

Pozdrawiam

Do góry