reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Hej Wam.
Na worze coraz zimniej a nas jeszcze ostatnie dni wykopków czekają.
Dzieci jeszcze śpią.
Wczoraj odwiedziła mnie koleżanka z dziećmi, jej dzieci są w wieku moich z miesiącem różnicy tylko. No i Justynka i Mareczek wybawili się za wsze czasy i o 20 już oboje padli.
A my wczoraj obejrzeliśmy "GIJoe Czas kobry." Świetny film.

reklama
hm... to niedobrze, w sumie moglas miec usg zamiast w 11 tb to na przyklad w 17 lub 18 lepiej byloby widac plec ( chociaz moja gin powiedziala ze plec widac dopiero po 20 tc)

a nie mozesz do jakiegos innego chodzic?? ( w sumie to nie wiem czy mozna w trakce ciazy zmieniac lekarza, ...)

ja mialam usg w 10 tc ( na potwierdzenie ciazy) potem w 26tc (placilam za nie bo ginka nie widziala powodow zeby robic usg) i trzecie jakos w 36 chyba ale tez u innego ginekologa bo u mnie w przychodni najpierw nie bylo lekarza od usg a potem nie bylo terminow! normalnie parodia!
Co do usg ja teraz z mikim chodzilam panstwowo to mialam 2 panstwowo usg (z wielką łaską zrobione|). i na poczatku w 5tc prywatnie na potwierdzenie ciaży, potem koło 13tc panstwowo, potem koło 20tc panstwowo, i w 30tc prytwatnie(płec wtedy poznalismy) no i w 37tc panstwowo miałam i juz po terminie w 40tc tez panstwowo. :-) ale wole usg w wykonaniu prywatnego lekarza, bo wszytko wytłumaczy, pokaze i wogóle jest innaczej. a panstwowo to lekarz to robi jakby chciiał a nie mógł..:]

w sumie na nfz to tylko 3 usg się należą :/ w 11/12 tc wykonują usg genetyczne żeby zbadać przezierność karkową która jeśli jest za duża jest wskaźnikiem zespołu Downa :/ więc to bardzo potrzebne usg potem około 23 tc również usg genetyczne w którym lekarz bada każdy narząd maleństwa i 3 usg koło 33/34 tc to już końcowe żeby zobaczyć położenie i zbadać budowe dzieciaczka :) jeśli kogoś stać prywatnie to zazwyczaj usg jest dosyć często no ale to kosztuje :/ a płeć teoretycznie już w 12 tc widać ale nie raz są uparciuszki do samego końca ^^
dokładnie.

Ja miał oliwką co wizyte czyli co 2 tyg ale dlatego że mało przybierałam na wadze i miałam szyjkę 2 cm i od początku rozwarcie na 2 palce więc ciągła kontrola\

kiedyś można bło zmieniac ale teraz ni polecam po porodzie żeby dostać becikowe trzeba dostać zaświadczenie od gina i który ci wtedy wystawi jeden powie że nie prowadził całej ciązy i drugi to samo> tyle że za kase zrobią wszystko>
Ja zmieniałam w ciazy z mikim i miałam w sumie 3 lekarzy;] cóż szukałam odpowiedniego i becikowe w tym tyg bedzie przelane na moje konto :-D :-) nie było problemu z zaswiadczeniem:-)

Hej Wam.
Na worze coraz zimniej a nas jeszcze ostatnie dni wykopków czekają.
Dzieci jeszcze śpią.
Wczoraj odwiedziła mnie koleżanka z dziećmi, jej dzieci są w wieku moich z miesiącem różnicy tylko. No i Justynka i Mareczek wybawili się za wsze czasy i o 20 już oboje padli.
A my wczoraj obejrzeliśmy "GIJoe Czas kobry." Świetny film.
To co wy tak duzo macie ziemniaków ze tyyyyyle te wykopki trwają kochana?:)

witam ie porannie przy sniadanku ;)
jak tam?:) u nas zimnawo narazie ale potem bedzie lepiej pewnie. pranie wtawione;)

zniknal moj post!!!!
o nie!
w akzdym razie Umi kobieto gdzi ebylas jak cie nie bylo? zem zaczela sie martwic o ciebie!
Clio gratki! nareszcie sie doczekalam.
dostalam od niej niedawno mmsa ale ja tam alexa nie widze tylko posciel!hihi chyba sie pomylila;p

dobry ale po za pogodą to nie wiem co dobrego :/

gardło i nos zawalone :/ a muszę wyjść z mały diabełkiem bo jak w domu siedzi to jest nie do wytrzymania :/ a ja się tak czuje że tylko się powiesić albo zaszyć w łóżku na cały dzień :/
miłego i lepszego dnia :*

no Umi daj znac na przyszlosc:)
gdzie zdj pokoiku????

Patrycja214 nie martw sie ja juz drowa bylam a wczoraj gardlo mnie znow zaczelo lupac. ale jak wezme strepsils to przechodzi i po jakis 2 godz wraca. cos tego gardla doleczyc niemoge i ostatnio bardzo czesto je łapie.

w ogole to wczoraj pojechalam na grzybki.. czas dorobic cos dla siebie bo koncowka miesiaca i krucho i wszyscy mowili ze grzybow nie ma tzn prawdziwkow bo podgrzybkow sie nie oplaca jak 1kg kosztuje 2zł tego małego a ten duzy po 1zł... musialabym z 60kg nazbierac! szok!

ale udalo mi sie i tego i tego nazbierac i dodatkowo prawdziwka i wiecie ze zarobilam 70zł :):):):) alez sie ciesze. za 5 dni rodzinne i jakos to bedzie:D

no zarobilas Daff:-)
Ja w czwartek tez sie spodziewam przelewu juz rodzinne i becikowe itd:-)

ale zimnawo na dworze:O pranie juz rozwieszone na dworze;-)

no zarobilas Daff:-)
Ja w czwartek tez sie spodziewam przelewu juz rodzinne i becikowe itd:-)

ale zimnawo na dworze:O pranie juz rozwieszone na dworze;-)

no wiesz jak sie cieszylam:):):):)
bo wczesneij to 40zł zarobilam ale co to jest.. to kropla w morzu potrzeb tylko na mleko dla julki.
u mnie to tak zimno a nie gzreja jeszcze! szok!

Daff ja chyba pisałam ze jade z malym do lekarza w czwartek i w piatek mnie raczej tez nie bedzie bo bede malować:-p tzn nie pisałam tak w prost UWAGA UWAGA:-p 70 zł zawsze to jakas kasa:-) ja musze w koncu złozyc papiery na rodzinne:/

reklama
Daff ja chyba pisałam ze jade z malym do lekarza w czwartek i w piatek mnie raczej tez nie bedzie bo bede malować:-p tzn nie pisałam tak w prost UWAGA UWAGA:-p 70 zł zawsze to jakas kasa:-) ja musze w koncu złozyc papiery na rodzinne:/

skladaj skladaj. mi sie wlasnie konczyla decyzja i zlozylam na nowe bo do konca wrzesnia musialam inaczej w 1 miesiacu mialabym lukę.....

edit

Ewi co do filmu to ja go jakis czas temu ogladalam bo mnie moj maz naciskal. a ja strasznie nie lubie filmow ktore on lubi.. hihihi

Ostatnia edycja:
Do góry