reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dolegliwości ciążowe, wizyty u lekarza

reklama
Ja bardzo lubię lubczyk - tak jak ariska pisze ma posmak magii. Co roku sadzę w doniczce na oknie, jak i inne zioła. Ale w tym roku mi się nie chciało :( Niestety na sex nie działa - przynajmniej w moim przypadku ;)
Jak będzie malutka to będę znów sadzić zioła - będę dodawać jej do pierwszych zupek, będą zdrowe i pachnące :) A pomidorowa ze świeżą bazylią -mmmmm.... :)

Dziewczyny, ale odwaliłam... Zjadłam wczoraj na kolację łososia wędzonego, a dzisiaj, jak dostałam biegunki w połączeniu z wymiotami, to dopiero przeczytałam, że nie można w ciąży tego jeść :( Ale jestem na siebie wściekła. Nie wiem tylko czy teraz panikować i dzwonić do Pani Doktor, czy też spokojnie czekać aż minie. Deblika ze mnie!

Dziewczyny, ale odwaliłam... Zjadłam wczoraj na kolację łososia wędzonego, a dzisiaj, jak dostałam biegunki w połączeniu z wymiotami, to dopiero przeczytałam, że nie można w ciąży tego jeść :( Ale jestem na siebie wściekła. Nie wiem tylko czy teraz panikować i dzwonić do Pani Doktor, czy też spokojnie czekać aż minie. Deblika ze mnie!

Jeżeli bardzo wymiotujesz i masz silną biegunkę to ja bym pewnie zadzwoniła do ginka. Bo co tu brać na takie dolegliwości w ciąży?! Można spróbowac miętkę i sucharki, ale z leków to nie mam pojęcia co można brać ( na pewno jakieś probiotyki). Ja bym pewnie zadzwoniła.

Jeżeli bardzo wymiotujesz i masz silną biegunkę to ja bym pewnie zadzwoniła do ginka. Bo co tu brać na takie dolegliwości w ciąży?! Można spróbowac miętkę i sucharki, ale z leków to nie mam pojęcia co można brać ( na pewno jakieś probiotyki). Ja bym pewnie zadzwoniła.

przedewszystkim kup floridol to sa elektrolity z kwasem mlekowym wlasnie mi to ginek zalecil w tej mojej grypie zoladkowej! wspolczuje!!

klaudoos - odnośnie twoich skurczy (właściwie to moich też, bo też je mam tylko 2-4 w ciągu dnia), to mi ginek powiedział, że po 28 tc są one jak najbardziej prawidłowe - wcześniej to niekoniecznie. Ale powiedział mi rzecz, która mnie zastanowiła - powiedział, że jeżeli chce ci się siusiu, a nie idziesz do toalety od razu to też możesz spowodować skurcz Braxtona-Hicksa. Nie dopytywałam się go jak to się ma do siebie (dla mnie jak piernik do wiatraka :-) ), ale może coś w tym jest. Tak czy siak, kazał mi brać Magne B6 i nospę (ewentualnie scopolan bo jest łagodniejszy od nospy) i mam więcej leżeć.
pozdrawiam

reklama
Do góry