reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Ixi no to całkiem spore te zakupy :-)

My już po śniadaniu ubrani umyć więc nie uchronnie zbliża się moment wyjść a pogoda do kitu ale jak trzeba to trzeba:dry:

reklama
Hej u mnie nocka koszmar.... Kuba nie umiał spac marudził.. wstawałam kilkanaście razy... ale teraz już wiem dlaczego... 4 jedyneczka sie nam przebiła :) teraz Kuba śpi .....

Ixi zakupy widze udane superrrr :)
Fikusek zdrówka dla Was... dobrze że mały tak znosi te zastrzyki :)
Lolkak rodzisz juz ??? :p:p:p

A no spore :D Ale już mamy wszystko.. jeszcze tylko fotelik i pare takich rzeczy z apteki:-)

Kolia powiedz mi, planujesz teraz jakieś studia, prace czy coś?;-)
Umi2 Jak Kacperek..?

Tak wogóle to się Wam nie pochwaliłam:zawstydzona/y: Miałam wczoraj wizytę u gina.. o której zapomniałam i D. musiał mi przypomnieć.. Ja leże sobie pod kołderką, on wraca z pracy i pytanie: " To Ty jeszcze nie gotowa?" :zawstydzona/y:

Ale zdążyliśmy.. nie wiem czemu tak sobie wbiłam do głowy tą wizytę 13.10 i te ściąganie pessara, że zapomniałam o tej..

Nie uwierzycie ile Oliwier waży:no: 2780g:szok: .. yy nawet lekarz się zdziwił, bo to oznacza, że sporo przytył od czasu mojego pobytu w szpitalu..:tak: "Zmienił" mi się też termin porodu na 30.10:surprised: ale różnica z tym terminem wg OM.. ponad 20 dni..

Oliś jest dalej Oliwierem... żadnego magicznego zniknięcia jajuszek nie było:zawstydzona/y: na szczęście! Bo chyba bym zwariowała..
Nadal ułożony główką w dół, więc pewnie już tak zostanie;-)

Z szyjką póki co ok, pessar trzyma.. nadżerka nie krwawi.. jest ok.
Skurcze były, ale jakieś minimalne- nawet nie czułam i bardzo słabe.. Ale jakby co to mam brać nospę i liczyć..:dry:
Do tego zwiększył mi dawkę fenoterolu do 3x dziennie po tym jak mu powiedziałam o tych bólach..

I to tyle:) następna wizyta 13.10 i wtedy już się go pozbywam.. :-p

No i udało mi się wynegocjować 80 zł za wizytę:zawstydzona/y: powiedziałam, że nie pracuje.. zaczynam studia.. tyle rzeczy do kupienia.. a tu wizyty prawie co tydzień i za każdym razem nie dam rady płacić 100 zł. To sie zlitował:surprised: -20zł..

Ixi ekstra!!! :-)

ja śpiworek kupiłam już w lipcu :D była super przecena akurat w SMYKu ze 120 na 40, na dodatek taki śliczny :-) i akurat rozmiar był dobry.

Ale zakupki ekstra, nawet nie wiem czy nie spiszę sobie kilku rzeczy jeszcze od Ciebie z tej listy bo mam brak :D
A te kremy do sutków to opłacalne w ogóle? słyszałam że najlepiej to samym własnym mlekiem przesmarować i lepiej pomaga niż jakieś kremy. Też koleżanka ma podobno do sprzedania jakiś SUPER krem do sutków, ale zastanawiam się czy go w ogóle kupować:/ sama nie wiem. Ixi a jaką pojemność ma ten Twój krem?

Dobra dziewczyny a teraz takie intymne pytanko:dry: co używałyście na hemoroidy, jeśli w ogóle coś takiego wam doskwierało, bo nie wiem czemu ale chyba mnie dopada ta przypadłość :dry: i tak się zastanawiam.... na rynku jest tyle preparatów, ale połowa z nich to pewnie o dupe potłuc :-D

także tak .... Witam się :-) i żegnam :-) muszę dziś coś załatwić na mieście więc będę póóóóóóóóóźniej, a w ogóle to katar już w miare przeszedł, ale na zamiane chyba kaszel mi się zaczyna:dry: fuck

Dziś piątek mam nadzieje,ze moja wizja się sprawdzi i lolkak ujrzy dziś córeczkę:)
Ja miałam dziś fajną noc, pospaliśmy do 9. Adaś chyba ma nowe ząbki,bo wczoraj widziałam 2 ranki na dziąsełkach- może dlatego w lepszym humorze:)

paulqa a no opłaca się, bo kosztuje 6 zł a podobno rewelacja. Pojemność 20ml, podobno wydajny dosyć.

lano-masc-mamma-mia-ziaj_277.jpg o takie coś :)

Mnie też chyba dopada ta przypadłość! I nie wiem zupełnie co robić... a co będzie po porodzie?:-(

Jakbyś chciała to wyślę Ci pełną liste moich zakupów..:-p bo tam wcześniej napisałam tak z większa.. może coś z tego będziesz potrzebować :)

A no spore :D Ale już mamy wszystko.. jeszcze tylko fotelik i pare takich rzeczy z apteki:-)

Kolia powiedz mi, planujesz teraz jakieś studia, prace czy coś?;-)
Umi2 Jak Kacperek..?

Tak wogóle to się Wam nie pochwaliłam:zawstydzona/y: Miałam wczoraj wizytę u gina.. o której zapomniałam i D. musiał mi przypomnieć.. Ja leże sobie pod kołderką, on wraca z pracy i pytanie: " To Ty jeszcze nie gotowa?" :zawstydzona/y:

Ale zdążyliśmy.. nie wiem czemu tak sobie wbiłam do głowy tą wizytę 13.10 i te ściąganie pessara, że zapomniałam o tej..

Nie uwierzycie ile Oliwier waży:no: 2780g:szok: .. yy nawet lekarz się zdziwił, bo to oznacza, że sporo przytył od czasu mojego pobytu w szpitalu..:tak: "Zmienił" mi się też termin porodu na 30.10:surprised: ale różnica z tym terminem wg OM.. ponad 20 dni..

Oliś jest dalej Oliwierem... żadnego magicznego zniknięcia jajuszek nie było:zawstydzona/y: na szczęście! Bo chyba bym zwariowała..
Nadal ułożony główką w dół, więc pewnie już tak zostanie;-)

Z szyjką póki co ok, pessar trzyma.. nadżerka nie krwawi.. jest ok.
Skurcze były, ale jakieś minimalne- nawet nie czułam i bardzo słabe.. Ale jakby co to mam brać nospę i liczyć..:dry:
Do tego zwiększył mi dawkę fenoterolu do 3x dziennie po tym jak mu powiedziałam o tych bólach..

I to tyle:) następna wizyta 13.10 i wtedy już się go pozbywam.. :-p

No i udało mi się wynegocjować 80 zł za wizytę:zawstydzona/y: powiedziałam, że nie pracuje.. zaczynam studia.. tyle rzeczy do kupienia.. a tu wizyty prawie co tydzień i za każdym razem nie dam rady płacić 100 zł. To sie zlitował:surprised: -20zł..
No to ładna ma wage... fajnie :)
Dobrze że spucił chociaż te 20 zl ..... dobre i to :)
Ixi ja przy Sebastianie brałam fenoterol.... i brałam bodajże co 6 h pół tabletki... nie pamietam już tak :////

Ixi ja w sobotę zaczynam studia zaoczne no i szukam pracę teraz czekam bo może w niedziele będę szła na rozmowę;-) ładny klopsik Ci rośnie :-) ale najważniejsze, że wszytsko się trzyma dobrze :-)

No nic zbieram się bo nikt za mnie nie pójdzie :baffled:

A takie pytanko do mam starszych dzieciaczków ale jeszcze wózkowych ubieram Mikiemu rajstopki i się zastanawiam czy kłaść już kocyk mu na nóżki???

No to gratulacje dla mam i ich smyków z nowymi zabkami:-)
ja dzis zaczynam ogarnianie domu na niedziele i tak bede u was z doskoku:-) maly sie przebudzil i go bujam i pisze ;-) a potem ide zamiatac w kuchni;] i dół troche ogarne, a jak maz wroci ogarne łazienke i wszystko pomyje w niej;] ;-) i zostanie góra, choc juz praktycznie sprzatniete jest tutaj;-)

reklama
Kolia a jaki kierunek? Kurcze.. też bym chciała już mieć takeigo odchowanego synka.. żeby móc go spokojnie zostawić w weekendy pod opieką D. lub dziadków.. A tak.. eh takie maleństwo będzie..

Patrycja i pomagał Ci? nie miałaś żadnych skurczy?

Do góry