reklama
agaj44
Fanka BB :)
Ja właśnie weszłam na wagę i się załamałam...zaczęłam puchnąć od jakiegoś tygodnia to widzę po sobie, ale waga mnie dobiła
+18kg....Poryczałam się bo mój facet uznał że puchnę przez to że zaczęłam podjadać słodkie...Zaczął mnie przytulać i pocieszać że super wyglądam etc no ale że to puchnięcie przez słodkości...a ja wcale się nie obżeram słodkim...zawsze przed ciążą miałam ochotę po obiadku na coś słodkiego i od jakichś dwóch miesięcy znowu mi powróciła taka ochota i zjem zawsze coś małego do kawusi.....ech załamka normalnie...
+18kg....Poryczałam się bo mój facet uznał że puchnę przez to że zaczęłam podjadać słodkie...Zaczął mnie przytulać i pocieszać że super wyglądam etc no ale że to puchnięcie przez słodkości...a ja wcale się nie obżeram słodkim...zawsze przed ciążą miałam ochotę po obiadku na coś słodkiego i od jakichś dwóch miesięcy znowu mi powróciła taka ochota i zjem zawsze coś małego do kawusi.....ech załamka normalnie...
Ja właśnie weszłam na wagę i się załamałam...zaczęłam puchnąć od jakiegoś tygodnia to widzę po sobie, ale waga mnie dobiła
Ja też nie wiem, skąd się te kilogramy biorą... Słodyczy nie jem w zasadzie w ogóle w ciąży, jem lekkie śniadanie, jabłko na drugie śniadanie, potem obiad i raz na jakiś czas małą kolację. A do 18 kilo też pomału dobijam... Co prawda od 2 miesięcy mniej się ruszam, ale nie wiem, czy to aż tak istotna przyczyna. Mam nadzieję, że te kilogramy to woda i same zejdą po porodzie
agaj44
Fanka BB :)
No to mnie uspokoiłaś trochę...i miejmy nadzieję że to woda i zejdzie z nas po porodzie....Ja też nie wiem, skąd się te kilogramy biorą... Słodyczy nie jem w zasadzie w ogóle w ciąży, jem lekkie śniadanie, jabłko na drugie śniadanie, potem obiad i raz na jakiś czas małą kolację. A do 18 kilo też pomału dobijam... Co prawda od 2 miesięcy mniej się ruszam, ale nie wiem, czy to aż tak istotna przyczyna. Mam nadzieję, że te kilogramy to woda i same zejdą po porodzie![]()
No to mnie uspokoiłaś trochę...i miejmy nadzieję że to woda i zejdzie z nas po porodzie....Heh trzeba być dobrej myśli bo jak zacznę analizować że ważę prawie tyle co mój facet to deprecha...
Yyy... Ja już ważę więcej
Wiolcia_6
Grudniówka 2010 :)
Dziewczyny jeśli jeszcze do tego wszystkiego puchną wam stopy czy ręce to napewno zatrzymuje się woda w organizmie więc nie ma się co przejmować wagą bo wszystko zejdzie po porodzie. Poza tym musicie tez troszkę tłuszczyku uskładać żeby mieć z czego dziecko karmić ;-) Głowa do góry!!
17 tc
+ 4 kg, obwód brzucha 102 cm (startowa 70), w biuście 105 cm (startowa 90cm - 75C).
20 tc
+ 5,7 kg, brzuch 104 cm, biust 108 cm
24 tc
+ 6,5 kg, brzuch 106 (+2 cm)cm, biust 108 cm
27 tc
+ 9 kg, brzuch 108 cm (+2 cm), biust 108 cm
29 tc + 2 d
+11 kg , brzuch 112 cm (!!), biust 108 cm
31 tc + 2
+ 14 kg, brzuch 116 cm, biust 108 cm
33 tc
+17 kg na ,brzuch 120 cm!! Biust 114 cm (85H)
37 tc
+ 20 kg, brzuch 124 cm, biust 114 cm (85H)
17 tc
+ 4 kg, obwód brzucha 102 cm (startowa 70), w biuście 105 cm (startowa 90cm - 75C).
20 tc
+ 5,7 kg, brzuch 104 cm, biust 108 cm
24 tc
+ 6,5 kg, brzuch 106 (+2 cm)cm, biust 108 cm
27 tc
+ 9 kg, brzuch 108 cm (+2 cm), biust 108 cm
29 tc + 2 d
+11 kg , brzuch 112 cm (!!), biust 108 cm
31 tc + 2
+ 14 kg, brzuch 116 cm, biust 108 cm
33 tc
+17 kg na ,brzuch 120 cm!! Biust 114 cm (85H)
37 tc
+ 20 kg, brzuch 124 cm, biust 114 cm (85H)

gufi
Październikowa Mama'06 Fan(ka)
ja boje sie jutrzejszego wazenia u gina, bo wydaje mi sie, ze rosne z dnia na dzien. najlepsze jest to, ze od jakiegos czasu nie mam apetytu. dzis np, zjadlam obiad o 17 i do tej pory czuje sie starsznie najedzona.
mamy impreze rodzinna u siostry meza w sobote i dzis chcialam przymierzyc pare "kreacji" - zalamka. dupsko i nogi mi przytyly straszliwie i we wszystkim wygladam mega grubo ...
mamy impreze rodzinna u siostry meza w sobote i dzis chcialam przymierzyc pare "kreacji" - zalamka. dupsko i nogi mi przytyly straszliwie i we wszystkim wygladam mega grubo ...
reklama
U mnie 37 tydzień i 12,5 na +. Ale najśmieszniejsze jest to, że sprawdziłam wczoraj dwoje BMI i wyszło, że mam wagę w normie - w 9 miesiącu ciąży - buhahaha
W pasie 92 cm - chyba do 100 nie uda mi się dojść. Mam wrażenie, że brzuch zamiast rosnąć do przodu, idzie cały czas do góry :-( Niedługo nóżki małej będą mi majtać w przełyku.
W pasie 92 cm - chyba do 100 nie uda mi się dojść. Mam wrażenie, że brzuch zamiast rosnąć do przodu, idzie cały czas do góry :-( Niedługo nóżki małej będą mi majtać w przełyku.