reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

kilolku napisz mi jak stosujesz o ile stosujesz ten buderhin? bo ja w necie z ulotki teraz wyczytałam ze nie uzywa sie go u dzieci ponizej 6 r.ż. I czy on jest na recepte?? U nas katar trwa juz 3 tydz. jest przezroczysty. nasivin ani euphorbium ani syrop przeciwalergiczny nic nie daja. Dziecko ogólnie zdrowe wiec lekarze nic silniejszego nie przepiszą ;/ a katar siedzi gdzies głeboko i go przydusza-czasem odkaszle bo spływa. Czy mozliwe ze jest od zebow? ida nam u góry 3. jedynka i dwójki.
bez recepty ale czesto lekarz nam karze brać. Wtedy mówi, ze 4x po 1 ale my zwykle zapominamy i 3 x to max a jak sama daje bez opini lekarza to 2x

reklama
cześć lasencje:-):-)
u nas pogoda okropna raz śnieg raz deszcz= ciapa na maxa

też chyba dzisiaj pojedziemy do jakiegoś marketu może jakiś płaszczyk na święta (prezencik) sobie sprawię:-) zobaczymy oby 3majcie kciuki bo mi w pupę zimno

Igi właśnie zasnął czadu od rana dawał więc mam chwilkę

kilolku
współczuję takiej imprezki :-(

aza skarpetę mikołaja teraz dopiero zobaczyłam super mały artysta ci rośnie a masz zdjęcie tego pędzelka bo ciekawa jestem nie widziałam takiego cuda

porobiłam dzieciom zdjęcia na kartki wstawię na zamknięty(przyznaję bez bicia zgapione od Klaudii :-)

czekam az dziecko się obudzi... Kuba z tata juz poszli a ja czekam

Aga tez bym chętnie zgapiła tylko jakaś taka nierozgarnięta jestem ostatnio.Wiem, klaudzia pisała co i jak ale ja jakoś pojąć nie moglam. Trudne to było? czyt. dużo czasu zajęło?

aza skarpetę mikołaja teraz dopiero zobaczyłam super mały artysta ci rośnie a masz zdjęcie tego pędzelka bo ciekawa jestem nie widziałam takiego cuda

Nie mogę znaleźć tych pędzelków na necie więc dodaje zdjęcie. Babeczka je miała w różnych rozmiarach

Załączniki

• pędzelki.jpg
    pędzelki.jpg
    13,5 KB · Wyświetleń: 42
Witajcie mi jakoś czas w tym tygodniu uciekał nie miałam chwili żeby dobrze poczytać. U nas ogólnie ok pogoda okropna.

KIKOLKU współczuje imprezy i wcale się nie dziwie zę wolałabyś zostac się w domu.

AZA SKARPETA CUDNA :)

Reszte musze nadrobić.

czekam az dziecko się obudzi... Kuba z tata juz poszli a ja czekam

Aga tez bym chętnie zgapiła tylko jakaś taka nierozgarnięta jestem ostatnio.Wiem, klaudzia pisała co i jak ale ja jakoś pojąć nie moglam. Trudne to było? czyt. dużo czasu zajęło?

wiesz że nie w zasadzie to bardzo proste na YouTube są filmiki i krok po kroku wytłumaczone co i jak :-)

wyobraźcie sobie że kupiłam płaszcz w ostatnim sklepie do jakiego weszłam bo... już po sezonie:szok::szok:
jak już było coś nie świecącego to nie było rozmiaru ech w życiu bym nie pomyślała że tak szybko ciuchy zimowe pójdą...

oh, my niedlugo na imieniny do babci śmigamy. Nie mam najmniejszej ochoty. Ciasno, duszno, kupa ludzi. Chłopaki jak zwykle będą się rwali do kuchni a bbabcia ma piec węglowy więc masakra poz atym za zwyczaj zostawiania obierek, zlewek i innych pomyi w wiadrach pod stołem w kuhni :/ mozna się wściec, bo oczywiście to jest najbardziej ineresujące. Do tego coś się babci na starośc porobiło, ze niestety czysto to u niej nie jest. Ostatnio to się jeść brzydziliśmy ale nikt oczywiście nic nie powiedział. Zastanawiam się czy Kubie oboadu przed tym imieninami w domu nie dać. a do tego jesczez sierś psa zaściełająca wszystko dosłownie dywanem brrr zaraz się będą krztusic :/
poza tym jestem tak zmęczona całym ttygdniem, ze chciąłabym wreszcie odpocząć a nie gdzies iść.
Dzisiaj w nocy chlopcy co godzinę zna zmianę mnie wołali. Kuba od 2 upieral się, ze już sie wyspal i on wstaje bo już jest dzień :/
Zastanawiam się dzisiaj kiedy ja wreszcie mieszkanie na święta pisprzątam i nic mądrego do głowy mi nie przychodzi. Niby jeszcze sporo czasu ale jakś z każdym dniem coraz mniej udaje mi sie zrobić wieczorem. Wydajnośc mi spada w zastraszającym tempie :/
A właśnie, czy ktos potrafi mi powiedzieć czy ja mogę pierniczki ozdobić dopiero za kilka dni? Upiekłam wczoraj, cąłe pudło wyszło. Zapakkowalam w ściereczkę i w karton i leżą i najchetniej by sie za nie za kilka dni wzięla, bo czasu mi brak

a nie za tydzień?

nasivin albo euphorbium, jak juz duzy katar i długo się utrzymujący, zielony itp to buderhin

buderhin na recepte, moj maz uzywa codziennie, jest bardzo silny:/ nie wiem czy dla dzieci odpowiedni

wiesz że nie w zasadzie to bardzo proste na YouTube są filmiki i krok po kroku wytłumaczone co i jak :-)

wyobraźcie sobie że kupiłam płaszcz w ostatnim sklepie do jakiego weszłam bo... już po sezonie:szok::szok:
jak już było coś nie świecącego to nie było rozmiaru ech w życiu bym nie pomyślała że tak szybko ciuchy zimowe pójdą...
a moglabys mi jakis link podrzucić, bo nawet nie za bardzo wiem czego szukać.

buderhin na recepte, moj maz uzywa codziennie, jest bardzo silny:/ nie wiem czy dla dzieci odpowiedni
może na receptę, nie pamiętam ale na pewno dostalam go dla dzieci od pediatry, więc moze wyystępują w róznych stężeniach

nie uwierzycie wreszcie ufarbowałam wlosy! odrosty na pół glowy już mialam, a farba od polowy października w łazience stala. Teraz czekam sobie aż zlapie. Przy okazji tworczo wykorzystałam czas oczekiwnaia i podlogi pomyłam hehe. A paradoksalnie do zafarbowania wlosów zmusiła mnie jutrzejsza wizyta u fryzjera. Stwierdziłam, ze wstyd isć w takim stanie hehe

reklama
(...)
Ja już sama nie wiem co mam ze sobą zrobić. Dziś powiedziałam do mojego A "Wiesz chyba umieram..." a on "To weź idź może najpierw do lekarza, taniej niż pogrzeb wyjdzie" :-D:-D:-D ale się uśmiałam:-D:-D:-D
A na poważnie to ech....szkoda gadać... (...)

Oj wspolczuje, nie ma to jak zgryzliwe poczucie humoru w trudnym momencie, ale glowa do gory, zle chmury przejda (oby do swiat), musisz znalezc troszke czasu dla siebie samej, bez dzieci, odetchnac, nabrac dystansu do wszystkiego.

U nas weekend minal sielankowo, moj maz znow sie cofnal i zaczal grac w gierki, kazda wolna chwile musi cos kliknac, masakra, mialam nadzieje ze teraz jakis filmik obejrzymy, ale gdzie tam, musial isc zabic smoka, czy ktorys z waszych chlopcow gra jeszcze w gierki?
Ja w sumie caly wieczor final X Factora ogladalam, wygral moj faworyt (od pierwszego programu mu kibicowalam), super:) Ciekawa jestem jak bedzie ten program wygladal w Polsce, na pewno nigdy nie dorowna tutejszemu poziomowi, glownie dlatego ze nie wloza w niego tyle kasy, ale moze bedzie kogo poogladac:)
No a mala zwariowala z ksiazeczkami, caly dzien chce zeby jej czytac, pokazywac obrazki, opisywac wszystko. Ta sama ksiazeczke moze ogladac 10 razy na dzien hehe. Jak mam cos w reku czy cos robie to wymusza, wywala mi z reki co tam trzymam, wciska ksiazke, pcha sie na kolana i otwiera ksiazeczke hehe.
Dzis w koncu moj obnizyl lozeczko na maksa bo mala tak sie wychylala ze strach bylo. No i w nocy zawsze do mnie przelazi z lozeczka (bo stoi dosuniete do lozka), ciekawe jak dzis pokona bariere, bo spi duzo nizej. W ogole strasznie sie ostatnio w nocy kreci, nie wybudza sie, ale przez sen siada, staje, przeklada sie, kreci w kolko, wlazi na nas, moj wczoraj w nocy do drugiego pokoju uciekl bo go zepchnela calkiem na szafke hehe. Nie wyobrazam sobie, jak niektore dzieci spia jeszcze w tych spiworkach, u nas juz by to nie przeszlo:)
Pozdrowka dla nocnych markow (jesli ktos tu jeszcze zajrzy:)

Do góry