reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

vetus ja wiem ze sobie poradzisz i dotrzymasz zobaczysz, przede wszystkim sie nie martw bo to jest ostatnie czego ci potrzeba... pamietasz jak mi o lozysku doradzalas jak ja sie zalamywalam ze jest nisko?? bo przednie i bylo na dolnym rogu?? teraz sie odsunelo o 87mm ku gorze i nie ma juz zagrozenia... teraz ja ci mowie wiem ze to nie da za duzo ale cos mi mowi ze dasz sobie rade...obie mamy z tymi lozyskami przerabane... mi sie juz wyjasnilo i tobie tez - ;-)&

reklama
Vetus gratuluje zdrowej corci i pieknego imienia;)co do łozyska to najwazniejsze ze juz o tym wiesz teraz tylko uwazaj na siebie i niepanikuj,bedzie dobrze,to obiecujemy Ci my-marcjanki;)

Vetka - gratulacje córeczki - tak się decydowaliście, że synek wybrał imię za Was - mądry chłopak!!! A co do łożyska to ja się nie znam, ale III stopnień dojrzałości tzn. ? Normalnie w którym tyg. ciąży jest III st.? Do 36 masz szansę donosić? Da się coś zrobić?

mnie czeka wizyta juro, odebrałam wyniki i morfologia poszła troszkę w górę, no a najważniejsze że nie spadła. Mnie to satysfakcjonuje i mam nadzieję, że ginkę rownież wyniki zadowolą ;)

Vetka - gratulacje córeczki - tak się decydowaliście, że synek wybrał imię za Was - mądry chłopak!!! A co do łożyska to ja się nie znam, ale III stopnień dojrzałości tzn. ? Normalnie w którym tyg. ciąży jest III st.? Do 36 masz szansę donosić? Da się coś zrobić?

III czyli ostatni, taki stopien powinno osięgnąć 36-38 tydz.ciąży
w 30-31 tyg powinien być I no I/II.
Ale zobaczymy jak będzie szybki progres tego starzenia sie i kiedy zaczna sie jakies problemy z przepywami, jesli takowe sie zaczną cc od razu. Wg dr nie dotrwam do 38 tyg a czy 36 jest możliwy zobaczymy.

vetka gratuluje coreczki
Trzymam kciuki,zebys dotrwala chociaz do tego 36 tygodnia. Dobrze, ze wiesz co sie dzieje i sprawa bedzie przypilnowana.

ancia, agnes gratuluje dobrych wiesci :)

Asco dopiero teraz spojrzałam na zdjątka synka... ale śliczniutki, a jakie ma usteczka:-)
lokata życzę udanego fikołka dzidzi:-)
Pinka gratuluję książkowej ciąży:-)
Cat super wieści:-)
wredniak takie informacje z wizyt z radością się czyta:tak: super!
cornellka gratuluje córeczki - trzymam kciuki za obrót:tak:
Ancia ciesze sie że z dzidziusiem wszystko ok, oby tak dalej:-)
Agnes super, że wszystko dobrze, a tak się martwiłaś... myślę że ta waga 4300 to i tak trochę zawyżona, najważniejsze ,ze maluszek zdrowy:tak:
vetka gratuluje 100 % córeczki i trzymam kciuki, zebyś wytrwała jak najdłużej:tak:

Dziewczyny ja z takim pytaniem:-( cholera moj lekarz nie odbiera....a nie mam jak sie dostac do szpitala....bo moj m w pracy:-( a nie chce wzywac karetki i robic zamieszania:-:)-( powiuedzcie mi ... bo od wczoraj rana mam strasznie duze uplawy...tzn....przezroczysne normalnie mam cale nawilzone majtki:-:)-( jakby w wodzie pomoczyl:-( na necie wyczytalam ze moga mi wody stopniowo odchodzic...ma ktoras z was takie objawy?????

reklama
Dziewczyny ja z takim pytaniem:-( cholera moj lekarz nie odbiera....a nie mam jak sie dostac do szpitala....bo moj m w pracy:-( a nie chce wzywac karetki i robic zamieszania:-:)-( powiuedzcie mi ... bo od wczoraj rana mam strasznie duze uplawy...tzn....przezroczysne normalnie mam cale nawilzone majtki:-:)-( jakby w wodzie pomoczyl:-( na necie wyczytalam ze moga mi wody stopniowo odchodzic...ma ktoras z was takie objawy?????
w aptece powinnaś dostać taką wkładkę higienicznę do testu - sprawdzi czy to wody czy nie, w szpitalu też takie dają

Do góry