reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Październikowe Mamy 2010

Witajm się wieczornie!
Jakoś udało mi się przebrnąć przez ten męczący dla mnie dzień. Trochę było mi smutno,bo mąż odo 17 był w pracy,a zazwyczaj jak pracuje w sobotę,to max do 14. Niestety, musiał coś pilnie skończyć,żeby na poniedziałek było gotowe. No i został... Za to,jak wrócił, to zamówiliśmy wyczekaną pizze. Nawet on,mimo diety,zjadł 2 kawałki:tak:.

Frankowi sie coś pomieszało w zasypianiu wieczornym,bo zasnął o 18,obudzil się po półgodzinie chętny do zabawy, z buźką uśmiechniętą od ucha do ucha. No to wyciągnęłam go z łóżeczka,poleżałam z nim na łóżku. Zasnął dopiero o 20.30 Szok! Mam tylko nadzieję,że będzie spał tak jak zwykle,czyli całą noc;-).

Mała_mi ciesz się tym,że mąż dał ci odpocząć od codziennych zajęć! A o tej znajomej,która bawiła się z Łukaszkiem możesz tylko ciepło pomyśleć. A ktokolwiek by się nie bawił z twoim synem,on i tak będzie czekał na ciebie i ty bedziesz dla niego najważniejsza. Buziaczki
Dawidowe dobrze,że ten pechowy dzień się kończy.
Ida jesteś najlepszą mamą dla Michalinki! . Nie możesz tak o sobie myśleć...A to,że wydaje ci się,że nie potrafisz jej zabawić,wynika z pewnej rutyny,w którą wpadamy. I w związku z tym nasuwają się pytania: czy jestem dobrą matką,czy potrafię się nią zająć w odpowiedni sposób...Zawsze wtedy pomyśl,że dla Inki jesteś całym światem,tak jak ona dla ciebie. Buziaczki

Ostatnia edycja:
reklama
Hej,
dzięki dziewczyny, u lekarza osłuchali Małą i kazali leczyć katar tak jak dotąd (czyli nijak).
Ważne ze w oskrzelach i płucach czysto.
Cieszę się że oskrzelowo i na płuckach czysto u Justysi. I jak poprasowałaś :)? Ja zawsze jak mały zasypia pod wieczór na dłużej a zbliża się kąpiel to go wybudzam powolutku, i potem idziemy się kąpać :)

My dziś spedzilismy w supermarketach mnóstwo czas - Lidl, Auchan, Rossman - nakupilismy słoiczków na cały tydzień, będziemy próbowac nowych smaków :) .
Lubię Krakowskiego Auchan! Tylko nie podoba mi się poukładanie tam słoiczków dla dzieci, bo niby są miesięcznie,ale wielki bałagan tam jest i się połapać nie umiem, a za to w Tesco wszystko firmami i wiekiem jest poukładane :)

ale Ci dobrze :) + dla meza
Nom mogłam na spokojnie pouczyć się, zrobić raporty na statystykę, wykąpałam się i poleżałam na łóżku nie robiąc nic :)

Chłopaki wrócili a mały tak się chyba ucieszył na mój widok bo zaczął się uśmiechać i śmiać :) Przynieśli świeże bułeczki na kolację , pycha! :)

dobranocka aż musiałam w necie sprawdzić co to jest askot ;-) dobrze, że Justynka osłuchowo OK.
happybeti mam do Ciebie pytanie - Ty masz starszych synów?
czy któraś z Was - oprócz loliszy - obniżyła już materac w łóżeczku? bo zastanawiam się kiedy to zrobić i jeszcze kiedy przewrócić go na drugą stronę, bo mam jakiś dwustronny kokos i gryka jeśli się nie mylę.
margerrita fajnie, że jesteś :-)
emiliab to o której Twój synek zasypia zawsze??
Iduś kochana jakoś przeoczyć musiałam to, co napisałaś, ale dokładnie, dziewczyny dobrze myślą, Twoja córcia widocznie po prostu lubi sobie pomarudzić :-) taka księżniczka, ale mama jest na pewno dla niej wszystkim
mala mi a widzisz jak super!! mój synek jak jest poza domem beze mnie to tylko u moich rodziców albo z mężem na spacerze, a Tobie mąż tak fajnie zajął się Łukaszkiem i nie martw się, że koleżanka się z nim bawiła, tzn że dobra dziewczyna :-) nie ubędzie Ci synka :-)
ja skończyłam sprzątanie, zostało tylko powieszenie prania, a teraz sobie leżę w czystej,nowej piżamce(tamta po całym dniu chodzenia w niej i sprzątania się nie nadawała) i piję gingersa o którym marzyłam i którego mąż poszedł mi kupić, za co ma plus :-)

ja jeszcze nie obnizam dopoki mała nie usiadze. Nasiedzoco nie ma szans na wypadniecie ale wtedy do podnoszenia bedzie mały krok. Wiec jak usiadzie to obnize

Mała Mi - poprasowałam. Z rozpędu aż za wiele. Obudziłam Justynę z tego snu delikatnie, potowarzyszyła mi przy prasowaniu, wykąpałam Małą, teraz ona je (choć już prawie od godziny powinna spać! Zagapiłam się...) a ja nadrabiam wątek :-)

Natolin, materac się przewraca jak dziecko skończy rok.

I mam pytanie - po jakim czasie od zapłodnienia wyjdzie dodatni test ciążowy? Nie teoretycznie tylko praktycznie. Bo mi coś dziwnego wychodzi....

Ostatnia edycja:
moze wyjsc juz w dniu spodziewanej miesiaczki, albo sa taki co podobno tydz po zaplodnieniu?
a co dweie krechy sa? zrob foto:) przeanalizujemy:-D

reklama
no chyba tak, ja miałam 2 kreski przed spodziewaną miesiączką, tylko ta druga była bardzo bledziutka, no ale pisz o co chodzi???

Do góry