reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
Dziewczynki dobrze, ze sobie siedze na BB (maż patrzy na mieszkanka) i sobie tak siedzimy gadamy , ja Was czytam i co i moje dziecie się obudziło i byliśmy w mega szoku wziełam na raczki 3 razy sie skrzywiła i nawet chyba jej sie płakać chciało, ale szybko butla 120 ml walnęła i kima ehhh zdziwko tylko walnęłam.
Idus kurde to faktycznie Inka Was cwiczy ehh kiedy u Ciebie sie to skończy. I u reszty dziewczynek. Ja chyba na twoim miejscu bym na kilka dni z cyca zrezygnowła ( odciagaj i z butli dawaj) bo mala juz wie, ze przy cycu sie spi, a jak jej zabierzesz to moze łatwiej bedzie probować usypiać inaczej. Choc nie wiem czy nie probowaliscie tak.... w kazdym razie trzymam za Was wszystkie kciuki.....
Doris, Onesmile o Was zapomniałam. Kara naliczona została za to, że kurde wysłali pismo( i trzeba za ten list wlasnie zaplacic)- no bo sie pofatygowali i poinformowali nas o tym , ze 5.01-31.01 nie wpłynęła kwota taka i taka, tylko sek w tym ze wlasnie 5.01 ona wpłyneła. Ajak zadzwonilismy do banku to sie okazuje, ze miala wplynac od 6.01-31.01 9 CZYLI MASŁO MAŚLANE czyt. jestesmy bankiem i wlasnie bedziemy sobie kase na Was zbijali, bo takie mamy kruczki, ze wy o tym nie wiecie. spoko nie hehe

Roxannka. nasz ERROR był spowodowany chyba banankiem, którego jadł ;-)
Ale jeżeli chodzi o te noce nieszczęsne to nam kiedyś poradzono, że w ciągu dnia mogą być tylko 2 drzemki. 16-17 dziecko już powinno nie spać i przeciągnąć je do 19:30-20. Ja tak robię i działa.
Wczoraj np zasnął mi o 15:45, a o 17 ja go perfidnie obudziłam bo pewnie spał by dalej. A tak o 20 zanosiłam do łóżeczka już bezwładną kukiełkę ;-)
No chyba, że dziecko nie śpi w ciągu dnia, a mimo to marudzi nocą to ja już sama nie wiem.

podobno mak działa usypiająco:))))))))))))))

też tak słyszałam:) Jak się sprawdzi to nic tylko makowca będę jadła. Aaa co:)

Poza tym witam się z rana. Nocka standardowo z 3 pobudkami (00:00, 3:00, 6:00). Mój Alutek to chyba ma jakiś sekundnik nastawiony w środku hehe. Ale za to od rana jakaś taka uchachana jest. Poszła ładna kupa (z nienacka) a teraz powoli usypia. Uff...
miłego dnia wszystkim i oby dzieciaczki ciągle optymistycznie nastawione do świata były :laugh2:

z tym spaniem w ciągu dnia to chyba różnie to bywa, mój śpi przeróżnie, a nocki i tak w większości przesypia. dzisiaj się obudził o 6 i to mnie ucieszyło ;-) bo była większa szansa, że pójdzie spać dalej i faktycznie: pospał do 8:30 :-)
aha i chciałam powiedzieć dziewczynom, które wstają w nocy, że strasznie Wam współczuję :-( i podziwiam, że jakoś funkcjonujecie...
a Tobie Iduś to już w ogóle współczuję, że Twoja Inka w ogóle nie chce sama zasypiać, kurcze, o co tu chodzi? ale może rzeczywiście spróbuj tej metody zasypiania, może będzie BARDZO ciężko na początku, ale jednak może warto...

Ostatnia edycja:
to tak czteromisieczniakom najelpsze gratki
Idus daj znac jak po tym makowcu, to wtedy pedem tez polece zakupic
Roxanka, to moj Patrys podobnie ma, tylko, ze prawie noc w noc, rzes to ja juz nie mam, polamalam chodzac na nich, zasypia tylko w wozeczku lub na cycu, innych metod nie ma, probowalismy, darcie ryjka w nieboglosy, az dalam spokoj, przyjdzie dzien, ze sie oduczy jak bedzie gotowy
teraz tasus chodzi z malym terrorysta w chuscie i chwila spokoju, a ja musze pilnie jeden raport na poniedzialek zrobic i zamist go pisac, siedze i BB czytam
co do alegro, wyslalam e-maila z opisem faktycznym, zadzonilam wczoraj bo nie dostalam odpowiedzi, mam zrobic zdjecia tego co jest nie teges i albo czesciowo dostaniemy zwrot kasy, albo calosc moge zwrocic, haa, bede opijac karmi jak pieniadze wroca na konto a ja sie tych elektrosmieci pozbede
a co do @ to mnie od wczoraj brzuch pobolewa, mam nadzieje, ze to nie to, bo podobno mozna pokarm stracic....
dzis w menu malego marchewka z kaszka :)

Witam się i ja z rana!nie było mnie wczoraj na necie (byliśmy u teściów) a wy tyle naprodukowałyście.Jakoś nadrobiłam ale nie będę wszystkim odpisywać.Z tego co pamiętam to życzę tobie DOBRANOCKA dużo zdrówka a DORIS życzę przyjemności na chrzcinach!A całej reszcie miłej niedzieli!!!!!:-)U nas piękna pogoda!!!

reklama
joli dzięki temu, że napisałaś, że u Was piękna pogoda to wyjrzałam przez okno i zobaczyłam słońce!!! dzięki!
a ja nadal nie mam okresu... ;-/

Do góry