AguHan - nie ma za co. Jeśli optrzebujesz to podeslę Ci mailem, bo mam w pdf-ie.
Zuzanna - ale Ty masz talent dziewczyno! Ja tez takie chcę!!! Kurczę, gdzie taką piankę się kupuje i jak ona sie nazywa?
Aleksandro - wspaniale, że wszystko idzie ku najlepszemu. Trzymaj się dzielnie i wracaj do formy! Usciski wirtualne dla Oliwierka.
Margola - kamień z serca, chyba rzeczywiście chodzi o ten defekt,który świetnie opisała
AguHan.
Krakowianko - wytrzymaj jeszcze w szpitalu, szybko zleci, a to dla Waszego dobra. Nie zamartwiaj się trzymamy za Ciebie kciuki!
A teraz relacja z USG wizyty:
Jesteśmy zadowoleni i mega-uspokojeni. Po tych ostatnich wydarzeniach, wiadomo, że nerwybyły.
Mała nie jest taka znowu mała - 37-39cm sobie mierzy. Wiek na 32 tydzień oceniony po wymierzeniu, więc idzie tak jak trzeba. Waga 1900, więc tez idealnie do wieku. Położenie główkowe pierwszego stopnia, więc jak do porodu. Główka idealnie zbudowana, mózg i wszystkie struktury mózgu prawidłowo rozwinięte (tu padały pokazywane po kolei wszystkie części mózgu), nie ma cech wodogłowia. Kręgosłupik, nerki, brzuszek,żołądek wątroba, płucka wszystko pracuje i na swoich miejscach. Serce obejrzane z każdej strony - żadnych zastrzeżeń. Na rączkach i nóżkach widać pod skórą warstewkę tłuszczyku, a na głowie włoski, więc łysa się nie urodzi. Tylko się odwróciła od nas i nie można było jej ładnego zdjęcia zrobić w 3d. Anielka bawiła sie pępowiną, ma jedno owinięcie wokół szyi, ale luźne i mamy sie nie martwić. Pępowiny jest dużo isię nie zaciśnie. Płynu owodniowego ma duzo AFI=14 czyli w normie.
Łozysko w bardzo dobrej formie, nie oddziela się, wysoko ułożone, szyjka zamknięta i nie zanosi się na wcześniejsze rozwierania.
Uff. To teraz byle do kwietnia