moje dzieciaki mialy 2 mce na chrzciny. teraz tez najwczesniej 19 czerwca lub 17 lipcaa tak apropo chrzcin jeszcze. Kiedy zamierzacie je robic?? najfajniej na swieta ale wiem ze to nie wykonalne, za szybko. Ale w wakacje? czy szybciej?
czemu nie mozna? mysle ze to nie ma nic wspolnego...ja sie nie znam na "zwyczajach" koscielnych. i nie wiedzialam czy sa jakies dni kiedy chrzcin nie ma. No pewnie w wielkim poscie nie mozna
no ja jedynaczka. moi kuzyni duuuzo starsi, a Mloda bedzie niala chrzestnych ktorzy teraz maja po 45 lat. nie przeszkadza mi to...no właśnie u nas zapewne chrzestnym mój jedyny brat, mężu jedynak i się robi problem, na pewno chcemy kogoś z rodziny, no i wypadałoby ,żeby chrzestna była od niego ,ale za cholerę nie ma nikogo w najbliższej linii, w sumie żona kuzyna najbliższego zostaje, ale jest dużo starsza od nas, pod 40 podchodzi, myślicie,że za dużo? zawsze zostaje przyjaciółka, ale sama jestem ofiarą takiego wybierania, przyjaźń się skończyła i nie widziałam od 20 lat chrzestnej,nawet na moją komunię nie przyszła
ps. mam pączki i cole:-)
co do 'obcych' to faktycznie czesto, choc nie zawsze, sie zdarza ze kontakt sie urywa, wole juz wiec starszych kuzynow niz kolezanke...
chociaz do syna mam kolege za chrzestnego, za duzo dzieci a wybor maly hahah