reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

kahaaa,kasis gratuluje pięknych suwaczków a Waszym Synkom wszystkiego najlepszego:-)
Miniu fajnie że do nas wróciłaś-wszystkie czekałyśmy aż się odezwiesz:-)
kahaaa nie zazdroszcze tak parszywych gości-mam nadzieje że już niebawem się ich pozbędziesz:-)
Kasis kciuki za zdrówko Błażejka cały czas zaciśnięte-ZDRÓWKA ZDRÓWKA ZDRÓWKA:-)
A teraz uciekam kąpać Miłosza-do usłyszenia później...

reklama
Witam się i ja. Wczoraj zanim was doczytałam i zabrałam się za pisanie, to... wyłączyli nam prąd. Grunt to przymusowy wieczór przy świecach. Byłoby nawet miło, gdybyśmy nie musieli opróżniać rozżażonego pieca,zaczadzając się przy okazji :wściekła/y:
Wczorajsze kłucie przeszło bezboleśnie, ale niestety okazało się, że nadal jest anemia. Młody w ogóle nie wchłania żelaza :-( Przy okazji dzisiaj zaszczepiliśmy się i tym sposobem mam w domu okropną marudę. Pół dnia chustowaliśmy się, bo to był jedyny sposób na ukojenie płaczu i sen. Aaa- Wojtek ma 64cm i waży 6340g. W trzy tygonie urósł 2 cm i przytył 0,5 kg! :-)

Kasis gratulacje i trzymam kciuki, żeby tylko było lepiej
Alicja, Efa gratki z okazji 5 miesięcy
Doris gratulujemy ząbka
Onesmile, Dziulka dużo zdrówka!
Moriam cudny kiciuś rozrabiaka
Kahaa może trzeba im powiedzieć wprost, że to oni są u was a nie odwrotnie. To oni powinni się dostosować i grzecznie nie wchodzić wam w paradę.
Mała mi, Ika wam też się należą gratulacje, chociaż suwaczki jakieś spóźnione
Sarisa coś jest nie tak z tą stronką konkursu. Codzinnie to samo- muszę kilka, kilkanaście razy odświeżyć, żeby mi się pokazała ikonka do kliknięcia.
E-lona punkty w konkursie sariski są na dany miesiąc :tak:

Zapewne jeszcze o czymś zapomniałam... Nie wiem.
Posta zaczęłam pisać o 18:00- nieźle :-)

Ostatnia edycja:
kasis kciuki mocniej zaciśnięte! no i gratulacje suwaczka... szkoda, że w takich okolicznościach... dobrze, że Cię w szpitalu pamiętają, a jakoś zapomniałam, że Ty też "piguła" ;-) ?
mila mój mimo wagi ;-) z plecków na brzuch daje radę, ja mu właśnie tak ręką na początku pomagałam, że mu podawałam rękę się mnie trzymał, ale jak go nauczyć z brzucha na plecy to nie wiem :eek:
miniu super, że jesteś!!!!

Czarodziejka moja Werka też właśnie przed chwileczką tak popłakiwała przez sen bo się nie obudziła, a mnie zawsze wtedy za serduszko mocno ściska.
mamaagusi gratuluję wagi córci!
kahaa ło matko do bani z takimi lokatorami...nie dość, że siedzą wam na głowie to jeszcze obsługiwać ich trzeba!
kasis kciuki jeszcze bardziej zaciśnięte i dużo dużo zdrówka dla Błażejka!!
mila ja też zdecydowanie wolę ginekologa,nawet i codziennie mogę chodzić byleby do dentysty nie trzeba było:szok:
aniawa śliczna waga Wojtusia!

A dziś miałam nalot ukochanej mamusi mojego męża......oczywiście mała pomarudziła trochę i co jej jest...oczywiście brzuszek ją boli zdaniem teściowej no bo przecież cóż innego....ogólnie mam takiego nerwa na tą kobiete że hej.:wściekła/y:

A z miłych akcentów dzisiejszego dnia to udało mi się wyskoczyć do miasta pobuszować po sklepach, małż już lepiej się czuje więc został z małą. Kupiłam kurteczkę polarkową dla niuni, półśpiochy i gryzaczek bo zdecydowanie ząbki już się dają we znaki:szok:

Werka już śpi....w ogóle to już 4 tydzień jak sama zasypia, tak bardzo się ciesze, że się tak szybko udało:-D I mleczko myślę, że wkońcu zaakceptowała bo dziś wydudlała 120ml. Powoli zacznę zmniejszać karmienia i zastanawiam się czy całkiem nie przestać karmić jak wrócę do pracy.

no i jestem :-)

margerita a może herbatka , albo woda przegotowana, bo z tego co piszesz to on chyba nie jest głodny tylko musi cos possac :-/

no wlasnie problem z tym, ze smoka nie chce, ani niekapka, liczę na to, że z wiekiem mu przejdzie, tylko teraz zaczęłam się martwic o zębola, w końcu takie nocne podjadanie nie będzie im służyc

kiedy pierwszy raz powinnismy odwiedzic dentyste, ktos wie ??

Hejka dziewczyny

margerita - łacze się w bólu, moj tez się potrafi 6 razy budzic na cyca. ostatnio o 3 biorę go do łóżka i tak juz spimy do rana, przynajmniej się wysypiam.

ja też brałam, potem dla swojego komforu zaczął spac z nami, teraz jest powrót do łóżeczka i przypomniałam sobie co to znaczy byc nie wyspanym, puki z nami spal jakos tak bardzo mi te nocne pobudki nie przeszkadzaly a teraz usypiam na stojaca
co do twoich "gosci" to proponuje, bys zapytala kiedy sie doloza do czynszu :D i zycze by sie szybko wyniesli, zastanawiam sie jak go oszukac, nie dawac mu piersi, przytulanie nie daje efetku.

kasis szybkiego powrotu do domu wam zycze i gratki z okazji suwaczka

Bardzo dziękujemy za życzonka z okazji 4 i powrotu do zdrowia:)))dziewczynki młody zjadł 150ml sukces:)))jestem prze szczęśliwa:)))
Natolinko jestem z zawodu piguła,ale nie pracuje w zawodzie, odbyłam staż roczny po medyku i tyle mnie widzieli heheh studia skończyłam w innym kierunku, ale miło jak ludzie Cie kojarzą:)i do tego mam lózko dlatego ,ze pracowałam tu

Ika mam pytanko:)
W jaki sposób przestawiasz dziecko na butelkę?
Ja próbuję, ale masakra mleko modyfikowane bleeee, pluje, drze ją na wymioty :-(
Dziś próbowałam z moim mieszać, jakoś poszło ale za bardzo nie mam z czego odciągnąć:-(
kasis widzisz, zuch chłopak !!!

Ostatnia edycja:
reklama
Z dwoma próbowałam, wcześniej jadła może z 5 razy jej dałam butlę. Ostatnio tydzień temu zjadła, a wczoraj już nie:-(
Z moim mlekiem wymieszanym zjadła dziś ale niewiele. Mąż jej dawał.

Do góry