reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

reklama
Witam dziewczyny;-)
Ja wczoraj zjadłam 3 pączki, wieczorem było mi bardzo słodko do dzisiaj nie mam ochoty na słodkie, zjadłabym coś konkretnego.
Marcelina trzymaj się, nie daj się chorobie, życzę zdrówka:tak:

Marcelinaa ten kalendarz to ja śledzę z wyprzedzeniem;)
Jasne jak tylko masz siłę to działaj, zawsze to lepiej mieć wszystko w kupie;) Ja niedługo do szkoły uciekam.

Mnie brzuch mocno swędział i dół pleców też jak smarowałam tylko oliwką i postanowiłam kupić jednak krem na rozstępy, używam od kilku dni i na razie nic nie swędzi :-)

Marcelina pomysł z linkami w jednym miejscu jest bardzo dobry :tak:

Witam mamuski ..:-)

u mnie dzisiaj srednio na jeza..jezeli chodzi o pogode,nawet cieplo ale bez sloneczko,zreszta i tak sie z lozka nie rusze bo czuje,ze mnie tez cos bierze .:wściekła/y:

Marcelina ja jakies 2-3 tygodnie temu przechodzilam zapalenie migdalkow,do tego goraczka..poszlam do swojej przychodni zapisac sie do GP(lek. pierwszego kontaktu) swojego gin. ciezarna tu nie ma,a polozne nie zajmuja sie takimi sprawami..ale do rzeczy,babka w rejstracji wyznaczyla wizyte na za tydzien a do tego czasu kazala brac tylko PARACETAMOL.Niestety nic nie moglam zrobic,troche na wlasna reke kupilam Tantum Verde i psikalam,ale raczej nie pomagal,bralam po pol tabletki paracetamolu na goraczke i tez nie pomagala za bardzo.
Wkoncu sie przelamalam i wypilam mleko z czosnkiem i miodem..2 kubeczki i przeszlo jak reka odjal..do tego pilam jeszcze syrop z cebuli.
Jesli chodzi o gripex itp . to raczej tez bym nie brala..

Wiec radzilabym jak inne dziewczynki domowe sposoby:-)

wiecie co.. zadzwoniłam do męża i powiedziałam, żeby jednak mi przywiózł oscillococcinum a nie fervex .. nie wiem czy wezme..ale niech kupi.. no i mleko czosnek.. bo on jest zwolennikiem takich paskudztw to niech mi je zrobi :szok:

No mój gin właśnie mówi, że pochodne paracetamolu w naszym tygodniu już brać można..tylko nie w pierwszym i trzecim trymestrze..
To poważny człowiek, pracuje na patologi ciąży w szpitalu wojewódzkim, chyba nie robi se jaj? :( kurde..czemu to wszystko takie poplątane??

FERVEX
Skład:
Jedna saszetka 13,100 g zawiera:
Paracetamol 500 mg Kwas askorbowy 200 mg Maleinian feniraminy 25 mg

Nie widzę tu nic czego nie można brać w ciąży.. a staram się myśleć logicznie. Więc dlaczego nie można ??? bo nie??
Wybaczcie mi, ale ja logiczny i dociekliwy człowiek i nie bo nie do mnie nie dociera :([/QUOTE]

marcelina-tylko nie fervex a ni gripex, fervex zawiera fenyraminę działa on obkurczająco na naczynia krwionośne i to właśnie z jego powodu jest niewskazany dla kobiet w ciąży, owszem paracetamol + Vit. C tak -nawet w postaci rozpuszczalnej, można sobie wspomóc pijąc Gripovitę zawiera naturalne składniki.
powiedz mi jakie masz objawy, to postaram się więcej pomóc

marzenixx-ty wiesz co ja też mam przeczucia że to chłopczyk ale z drugiej strony byłabym happy jakby się okazało jednak że to dziewuszka:)

a i ja idę do gina w poniedziałek, także dziewczyny przyszły tydzień na forum szalony :szok:

reklama
No mój gin właśnie mówi, że pochodne paracetamolu w naszym tygodniu już brać można..tylko nie w pierwszym i trzecim trymestrze..
To poważny człowiek, pracuje na patologi ciąży w szpitalu wojewódzkim, chyba nie robi se jaj? :( kurde..czemu to wszystko takie poplątane??

FERVEX
Skład:
Jedna saszetka 13,100 g zawiera:
Paracetamol 500 mg Kwas askorbowy 200 mg Maleinian feniraminy 25 mg

Nie widzę tu nic czego nie można brać w ciąży.. a staram się myśleć logicznie. Więc dlaczego nie można ??? bo nie??
Wybaczcie mi, ale ja logiczny i dociekliwy człowiek i nie bo nie do mnie nie dociera :(

marcelina-tylko nie fervex a ni gripex, fervex zawiera fenyraminę działa on obkurczająco na naczynia krwionośne i to właśnie z jego powodu jest niewskazany dla kobiet w ciąży, owszem paracetamol + Vit. C tak -nawet w postaci rozpuszczalnej, można sobie wspomóc pijąc Gripovitę zawiera naturalne składniki.
powiedz mi jakie masz objawy, to postaram się więcej pomóc

marzenixx-ty wiesz co ja też mam przeczucia że to chłopczyk ale z drugiej strony byłabym happy jakby się okazało jednak że to dziewuszka:)

a i ja idę do gina w poniedziałek, także dziewczyny przyszły tydzień na forum szalony :szok:[/QUOTE]

Do góry