reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

alez wam dziewczyny zazdroszcze tym co juz sa po wizytach i wiedzą co noszą pod serduszkiem :)) i wogole ze widziały swoje maleństwa :))
4 tygodnie czekania na kolejne usg to zdecydowanie za dlugo !!! hhe :)

reklama
Marcelina bidulko ale cię siekło....Z tym frvexem to bym uważała (ale lekarzem nie jestem). Ja nawet bez ciązy nie leczę się lekami dla "niewolników" :-D typu Gripex, Fervex......zażyć a rano na plantację......mam wrażenie, ze tak one działają;-). Organizm musi powalczyć z chorbą a w naszym stanie najepiej tylko wspomagacze naturalne. No wiadomo, jak mus to musi być np. antybiotyk.
Mój gin tez mi wielu rzeczy zabrania, jak nie ma bezwzględnej konieczności. No-spa, paracetamol jak łeb pęka.....nawet jak miałam jelitówkę i bałam się odwodnienia, bo syn w szpitalu był i chciałam wypić Gastroli, na którym pisze, że w ciąży mozna to mi powiedział, żebym nie kombinowała, bo na pewno nie jest tak źle :baffled:.

A ruchy....spokojnie doczekacie się :tak:. U was to dopiero 16-17 tydzień. Ja w pierwszej poczułam w 19 tygodniu. Teraz już wiedziałm czego "nasłuchiwać" to szybciej się czuje.
No się wizytowy tydzień zapowiada. Ja dopiero usg połówkowe mam 21 marca....liczę na ostre rozkraczenie nóżek :-D:-D:-D.......jakos tak czuję dziewczynkę......nawet wczoraj do M. mówię, że jak kopie to tak łagodnie jak dama.....bo Fran o tym czasie to "walił" jak w bęben :cool2:.

Marcelinaa, mi w Poznaniu - w największym szpitalu ginekologiczno-położniczym na początku 1 ciąży jak zaczęłam krwawić, powiedzieli, że w ciąży nie jestem, puste jajo, i w ogóle(a tam pracują przecież tacy świetni lekarze). Następnego dnia u mojej gin(na dużo gorszym sprzęcie) widziałam małe żyjątko, które teraz przytula się do mnie. Także czasami Ci poważni lekarze wcale nie są dobrzy. Tak samo pojechałam do nich z sączącymi się wodami płodowymi, odesłali mnie do domu, że mam 'schizy'. 3 godziny później wróciłam. Urodziłam. Zresztą dziecko, które ich zdaniem nie istniało;). Nie twierdzę, że Twój lekarz jest na pewno zły, ale jeśli tylu innych ginekologów dziewczyn z tego forum, mówi żeby unikać fervexów itp., a tylko Twój jest za tym..no to coś chyba jest dziwnego w tym.

MarcelinaJa nawet bez ciązy nie leczę się lekami dla "niewolników" :-D typu Gripex, Fervex......zażyć a rano na plantację......mam wrażenie, ze tak one działają;-).

a to chyba smutna racja .. ja tymi lekami dla niewolników leczę się 8 lat i na chorobowym nie byłam nigdy w życiu..więc to chyba dobre określenie :szok:

w ogóle taki cyrk odstawiłam.. dziewczyny w pracy dziś o 14 miały wyjazd w delegację.. ja -jako że jedyna nie jadę- miałam siedzieć do 18 tej pod wszystkimi możliwymi telefonami- telefon ktos odbierac musi- a ja taką im niespodziankę zrobiłam i wczoraj o 22 dzwoniłam do szefowej, że mnie załatwiło.. "przeze mnie" jadą o 16 a na dwie godziny ściągnęły dziewczynę z urlopu z innego działu, żeby tylko spisywała gdzie do kogo oddzwonić.. masakra..

Marcelinaa nic za to nie możesz, że naprawdę paskudnie sie czujesz i wyjście z łóżka mogłoby Ci bardzo zaszkodzić. Miałaś prawo nie przyjść do pracy, a widac jakos sobie poradzili więc się tym nie przejmuj, dość masz na głowie

A ja wam powiem, że co lekarz to opinia inna. Napewno po przejściu tego najważniejszego etapu jakim jest organogeneza u maleństwa czyli po skończeniu 3 miesiąca niektóre leki po konsultacji z lekarzem sa dozwolone, zauważcie ze czasami sa sytuacje: czy lepiej wziasc lek i podratowac zdrowie mamy czy meczyc obydwoje dłuzsza choroba itp. Wiadomo wysoka temp w ciazy tez zagraza malenstwu i nikt mi nie powie ze trza zostawic ciezarna z temp 39 stopni na pastwe domowych sposobów bo one nie zawsze dzialaja. Oczywiscie jesli jest mozliwosc trza sie leczyc jak najmniej szkodliwymi sposobami. Ale przeciez np takie schorzenia jak np nadcisnienie które grozi w ciazy gestoza i rzucawka tez leczy sie lekami które nie sa do konca zbadane na ludziach, wiadomo jedynie ze na ta chwile nie wykazaly np zadnych dzialan teratogennych. A co do ziól i leków ziołowych to tez trza wiedziec że nie wszystkie ziola sa dozwolone w ciązy, np nie wskazane jest stosowanie pastylek na gardło z podbialem, ze względu na obecność alkaloidów pirolizydynowych czy jakos tak. Tak samo tymianek bo ma działanie poronne.

Ostatnia edycja:
hej
witam z pochmurnej Gdyni, kichajaca i smarkajaca :-(
Marcelina chyba doskonale wiem jak sie czujesz, zastanawiam sie czy pojsc do lekarza ogolnego, bo jak mam isc i uslyszec jak pani w ciazy to ja nie moge nic dac to mi sie nie chce( tak tez mialam ostatnio u laryngologa- powiedziala ze jestem alergiczka juz zaczela cos pisac ja jej mowie ze w ciazy jestem a ona to niestety zapraszam jak pani skonczy karmic),lep mi zaraz peknie, pol nocy nie spalam bo dmuchalam w chusteczke....

tlusty czwartek - zjadlam 5 lub 6 paczkow i jeszcze zostalo kilka hehe

dzis snilo mi sie ze czulam ruchy malenstwa ( tak chyba bardzo chce) ale jak moj maz chcial dotknac brzycha i tez poczuc to dziecko zamieralo w bezruchu - dziwne

reklama
Ale Wy wszystkie ranne ptaszki;-)

Widzę, że chętnych na spotkanie coraz więcej, super!

U mnie słonko pięknie świeci i dobrze oby już do wiosny!

Dołączam do mających wizyty w przyszłym tygodniu, tj. poniedziałek:)

JJ ja tez już od paru dni zmagam się ze swędzącymi plecami (dołem). I chyba muszę zainwestować w jakiś specjalny balsam/krem, bo mój niewiele pomaga. Brzusio swędzi sporadycznie. A ktoś mnie nastraszył, że takie swędzenie to zapowiedź rozstępów...nieeee:shocked2:

Do góry