reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Cześć i czołem!
Witam się wieczornie :-) Przygotowuję zajęcia na jutro, ale powoli szare komórki odmawiają posłuszeństwa, więc lepiej pójdę spać i dokończę ćwiczenia rano, żeby nie było w nich żadnych głupot.

U mnie z pełnowymiarowym powrotem do pracy tez kicha, bo mam wolny zawód i jeśli chciałabym pracować na pełnym etacie, musiałabym być w pełni dyspozycyjna. Moja koleżanka ze szkoły dla cudzoziemcówma "etat", ale polega on na tym, że wychodzi z domu o 7 rano i wraca często po 7 wieczorem. Pomiędzy zajęciami ma okienka, ale za krótkie, żeby wyskoczyć do domku. Ja się na coś takiego na razie nie piszę - muszą mi wystarczyć te 2 godzinki w tygodniu.

Widzę, że tu już ostre plany wprowadzania nowych pokarmów. Też się nie mogę doczekać, ale dla mnie to jeszcze ciągle jakaś abstrakcja.

Krolcia - też mnie czakają porządki z chwastami na balkonie. Ale ja bardziej praktycznie podchodzę do doniczek i zamierzam wsadzić bazylię i oregano. Miętę i tymianek mam od zeszłego roku, tylko jakoś trzeba te roślinki poogarniać. Czekam na słońce i zabieram się za przesadzanie :-)

reklama
Witam:-)
U nas nocka jak co noc tzn pobudka 2 razy.Tyle ze jak Jas juz wstanie miedzy 4 a 5.00 to juz mu sie spac nie chce.W przeciwienstwie do mnie:sorry2:
Wczoraj Adas mial maly wypadek, bo poszedl pobawic sie do kolezanki w sasiedztwie i tam gdzies biegl i wpadl na szklane drzwi, ktorych praktycznie nie bylo widac:wściekła/y:Oczywiscie guz na czole, krew z nosa a ja w panice.Balam sie zeby jakiegos wstrzasu nie dostal ale pilnowalam go w nocy i nic sie na szczescie nie dzialo.Ale nie macie pojecia jak sie wystraszylam:no:
Co do pracy to ja juz wczesniej pisalam ze wyslalam prosbe o roczny bezplatny i wczoraj przyszla pozytywna odpowiedz.Mi z wyplaty po oplaceniu niani jeszcze tez by cos zostalo ale nie bylabym wstanie pracowac wiedzac ze Jas jest z kims obcym:no:

Ewa jak bys miala czas i mozliwosc to napisz te wytyczne odnosnie karmienia piersia.Widze ze w koncu cos konkretnego znalazlas:tak:

Milego dnia babolki;-)

P.S Albo mi cos na oczy naszlo albo zniknal wate o karmieniu:baffled:

Ostatnia edycja:
czy któraś z Was dostała już paczkę?
bo w szpitalu dostałyście te 'pudełka' i wypełniałyście takie kartki
i teraz jakoś powinny zacząć przychodzić paczki
ale do mnie nie przyszło nic a Adaś już prawie 3 mies. ma

jak urodziłam Kaję to bardzo szybko paczka przyszła
były tam np. kupony do rosmmana żeby odebrać kolejne paczki :) i mleko Nan jak dobrze pamiętam
---------------------

jeszcze pytanie mam bo ja w BB nie obyta
co to są te podziękowania za post???
u mnie jest napis podziekowano 51 razy za 21 postów?
tzn co???

Ewa jak bys miala czas i mozliwosc to napisz te wytyczne odnosnie karmienia piersia.Widze ze w koncu cos konkretnego znalazlas:tak:

Wrzuciłam na "ważne".

jeszcze pytanie mam bo ja w BB nie obyta
co to są te podziękowania za post???
u mnie jest napis podziekowano 51 razy za 21 postów?
tzn co???

Na pasku poniżej każdego posta masz taki kciuk z napisem "dzięki". Jeśli jakiś post Ci pomógł, możesz to kliknąć - wtedy pod postem pojawi się dopisek, że za niego dziękujesz, a w danych o Tobie jest zestawienie, ile razy Ty podziękowałaś i ile razy podziękowano Tobie :) Chyba to już raz wykorzystałaś, bo masz wpisaną przy "Dzięki!" jedynkę :)

Witam dziewczynki. U nas kolejna beznadziejna noc. Jeszcze trochę i padnę. Nie wiem, co się stało z tym moim Bąblem. Budził się tylko raz w nocy, raz praktycznie przespał całą noc, a teraz jeśli budzi się co 3 godziny, to sukces. Dziś przy każdej pobudce płakał, nie spał dobrze nawet wtulony we mnie, co do tej pory było niezawodnym sposobem. Może to też zęby? Bo też pcha piątki do buzi na całego? No sama nie wiem co się dzieje. W ciągu dnia lepiej śpi, sam, bo w nocy to najchętniej tylko na rękach, dłuższa jest przerwa od posiłku do posiłku. Nie poprzestawiał sobie dnia z nocą, bo jednak w nocy bawić się nie chce, oczka ma zamknięte, tylko płacze i budzi się ciągle. Poradźcie coś dziewczyny, jeśli zrozumiałyście cokolwiek z tego bezładnego postu...

Do tego dochodzi jeszcze ta jego skaza. Buzia cała wysypana, skóra złazi, pewnie swędzi go niemiłosiernie, bo podrapany cały. Wygląda jak dziecko wojny. Paznokci już krócej nie da się obciąć, a on dalej cały w szramach. Lekarka powiedziała, że jeśli wda się zapalenie skóry, to trzeba będzie rozważyć odstawienie od piersi. Zadziałało to na mnie super optymistycznie, wściec się można. Dziś jeszcze szczepienie i jak dodać do tych nocnych cyrków małego jeszcze pewnie podniesioną temperaturę po szczepieniu, to pewnie czeka mnie jeszcze ciekawsza noc.

Ostatnia edycja:
Witam.;-)
No i kolejny dzień z poranną pobudką. Trzeba było młodego odwieść do przedszkola. Brakuje mi tej 1-2 godzin porannego snu. Mulenie mi się przez to włącza popołudniu:tak:.

Dzisiaj idziemy na bioderka, więc kciuki poprosimy.

Dokładnie rok temu zafasolkowaliśmy się:sorry2:. Jak ten czas leci!:shocked2:

hej
agbar, nie przezywam tego, co Ty, ale gdzieś czytałam, że dzieciom tak się czasami przestawia i te, które pięknie spały w nocy nagle zaczynają się budzić co chwilkę:no:
w takim wypadku niestety chyba trzeba przeczekać:-(
u mnie noc też fatalna, ale dlatego, że choroba się rozwija:no: rano wstałam z gorączką 38, ledwo patrzę na oczy:-( zatoki tak mnie bolą, że mam wrażenie, że mi zaraz twarz eksploduje

krolcia - kciuki zaciśnięte

Agbar, a spróbuj posmarować mu po jedzeniu przed spaniem dziąsła maścią na ząbkowanie. Będziesz wiedzieć, czy to przez zęby czy nie. U nas pomaga, jeśli Franek marudzi i nie może zasnąć, mimo że widać, że jest okropnie zmęczony.

No a dziś mgła na polu okrutna. Jak się nie rozwieje, to siedzimy w domu...

reklama
Proszę trzymajcie kciuki. Musimy Gabulkę położyć do szpitala przez te bakterie. Nie wiadomo na ile. Odezwę się jak wrócę do domu.:-:)-:)-(

Do góry