reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

Witam,

Juz teraz wiem, czemu nie moglam spac z soboty na niedziele - ktoras z Was pisala o ksiezycu, ktory byl blisko ziemi, a do tego byla pelnia. Ja zawsze mam problem ze snem podczas pelni, a teraz to bylo do kwadratu.
UWAGA! mamy na forum wilkolaka :-D

AAAA czy puszczacie Waszym dzieciom muzykę np. do snu jakieś kołysanki?

spiewam, aaa kotki dwa przed snem, taki znak, ze zaraz bedziemy szli spac, czesto tez puszczam kolysanki z pozytywki CHICCO 68457 POZYTYWKA KOLYSANKA LULLABY GLOS MAMY (1498465353) - Aukcje internetowe Allegro mamy taka, jest tam tez nagrane aaa kotki dwa w moim wykonaniu i zalezy od dnia co dziec preferuje, albo meldyjki lub wokal mamusi
A z horoskopami to ja wiem tyle że jestem wodnik a te ascendenty to dla mnie czarna magia...
ja tez, ale wieze, moze ktos mi chce horoskop posatwic :)

doris wlasnie jak tam ospa u Doriana, etap koncowy?
czerodziejka tak sobie myslam o plesniawkach z ktorymi sie zmagacie, pisalas, ze tak bardzo dbasz o sterylnosc a moze w tym jest przczyna, ze wlasnie za sterylnie? mam nadzieje, ze jednak szybko sie z nimi uporacie
emilab mamy juz wilkolaka, to teraz wampir jeszcze sie pojawil :D
dawidowe fajny ten wozeczek, rozklada sie on do pozycji lezacej?

znowu mi sie Patryk przyzwyczail, ze usypia podczas ssanie, wiec wybudzony podczas jedzenia 50 minut krzykow/ mam nadzieje, ze z opieki nikt do mnie nie zapuka padl w lozeczku... oj ciezko, ciezko, ale musimy to jakos przetrawac
pogoda piekna, tylko sie zastanawiam jak ubrac dzis malego, ubieracie jeszcze kombinezony czy juz bardziej wiosennie
zakupilam lozeczko turystyczne, krzeselko i parasolke - mam nadzieje, ze nie bedzie rozczarowania

nat jak przy pomocy szuszarki, zawsze wlaczas do snu?

reklama
MARGERITTA na noc nigdy, a w ciągu dnia nie zawsze, ale jak ma problem z uśnięciem to mu to bardzo pomaga, jego żadne kołysanki i pozytywki nie interesują ;-) jemu wystarcza szum suszarki, ale stwierdziłam, że trzeba z tym skończyć, że musi zasypiać bez żadnych "wspomagaczy".

natolin powodzenia w walce z suszarkowym zasypianiem. A swoja droga to ciekawe ,ze niektore dzieci zasypiaja przy suszarce , a mój jak suszę wlosy to probuje ją przekrzyczec. Jakby sie z nią kłócil :-)

margerita no to zakupy wiosenne piękne poczynilas :-) , a jesli chodzi o Dorianka to tak jak pisalam do roxi teraz tylko czekac az to poschodzi , bo nowych juz nie ma . Jestem tylko ciekawa kiedy ja go domyje z tego fioletu ;-( juz nie mówiąc ,ze poswiecialm kilka ciuchow i pizamke , bo pewnie ich juz nie dopiore . To cholerstwo strasznie brudzi i zabarwia na stałę.

nat super, ja chyba tez to zrobie, ja szeleszcze workiem foliowym, czasem pomaga
doris ciesze sie ze lepiej, ten filoet schodzi po kilku praniach
a co do zakupow, to bolalo po kieszeni, dobrze, ze to z takich wiekszych jak narazie wysztko

jak ubieracie teraz na spacerki maluchy?

Amelka kołysanki traktuje jak sygnał do zabawy- otwiera szeroko oczka i czeka,co dalej,tak więc u nas odpada- do snu utula ja królik albo Abdullach ,wespół ze smoczkiem,poza nocnym cycem,oczywiście.
Co do ascendentu,to znak zodiaku zalezy od tego,w którym znaku jest słońce w czasie narodzin.A ascendent pokazuje,gdzie w tym momencie był księżyc,który,jako najbliższe nam ciało niebieskie ma ponoć tez duzy wpływ na naszą osobowość;).Więc jeśli jesteś np. Panną z ascendentem w Rybach,to masz większość cech Panny,ale i trochę "rybich".To,oczywiście wielkie uproszczenie,ale tak to mniej-więcej wygląda.
A ja od rana walczę z bajzlem w pokoju,jak zwykle Amelki ciuszki do układania...nawet nie mam na kogo zwalić bałaganiarstwa:((((- trzeba pogodzic sie z gorzką prawdą,żem bałaganiara pierwszej jakości,choc staram się utrzymywac porządek...widocznie juz tak mam:(((.Okna tez wołaja o ścierkę,ale to już poczekam na przyjazd M.,niech idzie z niunią na spacer,a ja umyję,albo odwrotnie.

AAA,Natuś,lepsza suszarka,niż odkurzacz,bo suszarkę w razie "W" weżmiesz ze sobą:).Ale powodzenia,wiadomo,że lepiej nie wyrabiac takich nawyków.Ja tez daję Amelce do zasypiania na zmianę królika i Abdullacha,żeby sie nie uzależniła od jednego ,bo potem nie daj Bóg zgubi sie albo nie zdąży wyschnąć po praniu i tragedia.

Ostatnia edycja:
P.S. A jesli chodzi o wierszyk Jana Brzechwy, to chodzilo mi o wierszyk 'Pali sie' :-) Jestem Zgierzanka :-)
ja się urodziłam w Zgierzu:-) ale mieszkam w Łodzi. chętnie bym pomogła z przyjazdem ale raczej nie namówię męża żeby zrobił sobie kursik do Zgierza;-)

chciałam się pochwalić, że moje dziecko wczoraj pierwszy samo się nakarmiło:-) trzymała sama butlę aż się najadła. mamusia jest z niej dumna:-)
a my dzisiaj do lekarza. mała przytały przez 2 tyg ok 150g chyba więc pewnie znów jej nie zaszczepi:wściekła/y: no i znów morfologia nie idealna więc chyba znów wyjdę wściekła od lekarza

mamaagusi ile Wasze maleństwo waży? też musicie pilnowac wagi? u nas od urodzenia małej waga jest największą z bolączek ;-) ale żeby nie chciweli zaszczepić dziecia bo za mało przybrał?

Doris super że Dorianek tak ładnie przechodzi ospe :tak: a tak w ogóle to wczoraj z małżem dyskutowaliśmy o tym jakie imiona męskie byłyby możliwe gdybyśmy postarali sie o synka..i Dorian jest jak na razie na szczycie :-) zakochałam sie :-D

Happybeti u nas podobnie - piosenki to zabawa. Pewnie przeze mnie bo jej często śpiewam jak sie bawimy :-) za to do snu smok i coś do przytulenia do buzi kocyk, pieluszka, misiek.. na razie do konkretnej zabawki sie nie przywiązała ma kilka ulubionych i chyba masz racje że tak waśnie jest najlepiej ;-)

i chciałam tak po cichu szepnąć ze Idusi bo wielkim boju i trudzie udało się wrzucić filmik z Misią :-) polecam i zapraszam ;-) :

https://www.babyboom.pl/forum/group...0-d1017-zdjecia-naszych-maluszkow-page39.html

Ostatnia edycja:
reklama
Mamaagusi,150 przez 2 tyg. to aż tak mało?Ile teraz waży?
w tej chwili ok 5600 waży. poprzednio w pierwszym miesiącu przybrała 500g później w następnych mniej niż 500 w ostatnim niecałe 700 i teraz od 3 dni waga skacze i wychodzi że przybrała miedzy te 150-300 zależy od dnia. więc nie wiem ile wyjdzie. brakuje jej ok 120g -200g żeby podwoić wagę urodzeniową bo tą wagę co spadła w szpitalu to już podwoiła

Alicja już nam raz małej nie zaszczepiła bo powiedziała, że za mało waży...

Do góry