reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2011

Ok, teraz się troszkę przestraszyłam.. Byłam na siu siu i jak się podtarłam zobaczyłam rozmazaną krew na papierze :/ około 3cm smuga :/ Teraz nie wiem czy czekac na wizyte do 17 czy co... :/

reklama
Witajcie poniedziałkowo :)
ale produkujecie - już ponad godzinę nadrabiam :)

Po pierwsze - Aestima synek jest przecudny, jeszcze raz Wam gratuluję, dzielna jesteś a teraz będzie już tylko samo szczęście, tego Wam życzę z całego serducha :)

Nawet do teatru wczoraj poszliśmy z mężem, choć ten się bał po tych skurczach, że zacznę rodzić i wstydu mu narobię :-D
My się wybieramy w weekend na nowych Piratów z Karaibów i T też się śmieje że jak tam urodzę to Mała powinna dostać jakąś kartę członkowską na darmowe filmy :):):)

Pogoda na szczęście u nas dzisiaj lepsza więc mogę się brać za pranie ciuszków Małej bo już mi to powoli zaczynało spędzać sen z powiek...
Uciekam na razie, miłego dzionka :):):)

Agabre ja na nic nie mogę patrzec, zaraz mam odruchy wymiotne... ale jest jedna rzecz, która nie wywołuje u mnie żadnych emocji i mogę to jeść... mianowicie jest to lód Big Bambi Algidy, to moge jeść i jest mi spoko... a tak na nic patrzec nie mogę !!

No nic, idę, może zmuszę się do zjedzenia czegoś. I chyba się położę, nie przespana noc daje o sobie znać :) Trzymajcie się dziewczyny dzielnie :)

Doggi, ja bym tej krwi nie bagatelizowała. Co do lodów, to powinnam je ograniczać ze względu na cukier :(

Oj nie wiem Doggi... plamienia zawsze trzeba sprawdzać! Może zadzwoń do lekarza i spytaj, ale ja bym pewnie spanikowała i pojechała na IP...

Doggi - ja bym poszła do totalety za jakiś czas znowu i zobaczyła, czy krew wciąż jest. Jeśli tak, to leciałabym na IP. Za duzo masz objawów, które wskazywałyby, że poród zbliża się wielkimi krokami.

Doggi może zadzwoń do swojego lekarza i spytaj sie co masz robić
Aestima gratuluje raz jeszcze bo maluszek przesudny i już w domciu z Tobą...każda z Nas czeka na te chwile...

Doggi krew pewnie oznacza, że szyjka zaczyna się rozwierać. Podobno to normalne pod koniec. Ja bym się poobserwowała i spokojnie poczekała do tej 17tej, ale jak się bardzo martwisz to może lepiej podjedź na ip.
Aestima Mieszko jest śliczny :-)

reklama
doggi - to przynajmniej bedziesz miec świeże skarpetki hihi prosto z lodówki :-)

w sumie to strasznie trudno się skupic na nauce...jakieś obkurczone mam te komórki i naprawde dużo głupot ostatnio robie...ale to akurat była polityka społeczna wiec pytanie mialam np uzasadnij dlaczego polityka w polsce jest prorodzina albo dlaczego nie jest :-)

mysia
- robie co 2 tygodnie proby watrobowe i nie mam choleostazy, niestety takie upierdliwe swedzenie też się zdarza i nazywa się swędzenie grudkowate ciążowe. i jest chyba czyms jeszcze bardziej uciazliwym chociaz na szczescie całkowicie nie groźne dla dziecka :-) upierdliwe tylko dla matki która chodzi podrapana jakby ją kot jakiś dorwał :-)

nie moge sie nadziwic jaki cudny ten synek Karolci jest po prostu przecudny i przepiękny... ;) też takiego chce ;) ale widać ze aestimka troszke wymęczona... :)

marta6z
- ja czasami też uparta jak osioł jestem i wole spać sama, ale staram sie nie isc spać pokłócona bo jakoś źle się od razu śpi... lepiej się pokłócić koło 16 17 :-)

a do mnie jutro mama przyjedzie na dwa dni i juz wymyśla co mi przywieźć lub ugotowac, a ja naprawde nie mam żadnych potrzeb bo wszystko mam albo nie chce mi się jeśc... eh... wiec korzystam z forum ile moge bo od jutra bedziemy siedzieć i plotkowac ;-) bo nastepne spotkanie z nią już po porodzie jak wrócimy z Beniem ;-) :tak:

Do góry