reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla wrzesniowego malucha czyli HITY i KITY :)

reklama
Ja raczej tez zaczne od pampersow i jak nam czy niuni nie beda pasowac to bedziemy szukac dalej.
A powiedzcie mi dziewczyny jakiej firmy polecilybyscie kupowac cazki i szczotke do wlosow?
Ja chyba nie zdecyduje sie na nozyczki, bo cazkami wydaje mi sie bedzie latwiej takiemu malemu szkrabowi obcinac paznokcie.

Ja mam taki zestaw: nożyczki, cążki i pilniczek z Canpol, a szczoteczkę i grzebyk z BabyOno.

Podbijam - cążki o niebo lepsze od nożyczek bo nimi ciężko wejść pod mały i miękki pazurek. okropnie się męczyłam, mała sie wierciła a odkąd cążki poszły w ruch obcinanie idzie w mgnieniu oka:-)
Dziewczyny pamiętajcie tylko, żeby wszystkie te przyrządy dla maluszka wyparzyć w gorącej wodzie a szczoteczkę do włosków umyć najlepiej w mydełku dla dzieci czy jakimś żelu do mycia. Maluszki mają bardzo wrażliwą skórę i szybko alergia wychodzi zwłaszcza od nowych rzeczy. Swoje piżamy do szpitala też najlepiej upierzcie w tym samym proszku czy płynie co dla dziecka, ja tego nie zrobiłam i Ewa miała całą buzke w krostkach od mojego szlafroka.
Dla malej miałam też firmy Canpol i do tej pory je mam już 4 lata.

Ja mam cążki i szczoteczkę z grzebyczkiem z TT, ale wydaje mi się że te cążki to wszystkie podobne...
A chciałabym zapytać jeszcze doświadczonych mam jak daleko trzeba posuwać się z praniem wszystkich nowych rzeczy? Np ubranka, pieluszki, pościel to wiadomo, ale czy kocyki, śpiworek do wózka czy rożek też trzeba?

Ja tez myslalam ze z TT kupie. Zobacze jak cenowo i jakosciowo wychodza. Ja piore wszystko z czym dziecko ma bezposredni kontakt a wiec i koce, becik, spowor,czesc materialowa fotelika itp. Tym bardziej jesli sa to rzeczy nowe i zawieraja mimo wszystko nie dosc ze malo przyjemny zapach nowosci to jeszcze do tego na pewno moze znikoma ale mimo wszystko ilosc substancji szkodliwych w barwnikach. Ja nawet bede prac te rzeczy drugi raz zanim mala sie z nimi zetknie bo wtedy mam wieksza gwarancje ze sie chemia bardziej sprala.

Ja pralam wszystko co dalo sie wyprac a spiwor dalam do czyszczenia chemicznego. Malo tego we wszystkich ciuszkach do chyba rozmiaru 62 wypruwalam i wycinalam wszystkie metki i etykietki :tak:
Cazek nie uzywam bo gdzies kiedys wyczytalam ze u takich maluszkow nie powinno sie ich uzywac u nas zawsze nozyczki ida w ruch, nie taki diabel straszny ;-)

Ostatnia edycja:
dziewczyny a mogła by któraś wpiasać dokładnie co trzeba z kosmetyków na początku?? ja myslę płyn do mycia, oliwkę, sudocrem, krem do buzi....jeszcze coś?

dziewczyny a mogła by któraś wpiasać dokładnie co trzeba z kosmetyków na początku?? ja myslę płyn do mycia, oliwkę, sudocrem, krem do buzi....jeszcze coś?

Ja kupuje plyn do kapieli natluszczajacy jakis, krem, sudocrem mam maly w razie czego, oliwke jak bedzie ciemieniucha, a tak mysle ze im mniej kosmetykow dla maluszka tym lepiej.

Ja tez myslalam ze z TT kupie. Zobacze jak cenowo i jakosciowo wychodza.
Ja płaciłam 8,39 za szczoteczke z grzebykiem i 6,4 za cążki - więc całkiem przystępnie jak na tą firmę.

Ja mam kupiony: płyn do kąpieli natłuszczający, oliwkę, maść przeciew odparzeniom z ziajki (wydaje mi się że nie ma sensu smarować sudocremem kiedy nie ma problemu, a czytałam że przy każdym przewijaniu trzeba używać czegoś przeciw odparzeniom), mam też krem do buzi i alantan na odparzenia. A poza tym mydło w płynie i w bambino w kostce (z myślą o podmywaniu dziudziula). I w zasadzie na tym koniec, jeszcze ewentualnie troszkę później kupię mleczko do ciała.

reklama
no ja tak myślę, że im mniej kosmetyków tym lepiej, mam duzo próbek płynu do mycia Johnsona, wiec spróbuję jak bedzie ok to bedę używać, miałam zamiar kupić oilatum, ale jak poczytałam trochę to jednak stwierdziłam, że nie warto prezpłacać jak dzidzius nie ma alergii. a jaką oliwkę i krem do buzi polecacie??

Do góry