reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla wrzesniowego malucha czyli HITY i KITY :)

Ja do szpitala wzięłam 56..Iga miała 51cm, także w domu poszły w ruch 50-tki:-), teraz nie mam tych 50-tek, oddałam kumpeli..ale już nie będę kupować, damy radę z 56..ja miałam przy urodzeniu 56cm a mój P 50:-D średnia 53..

reklama
Ja mialam 57cm a moj K. 54 :D srednia wychodzi 55,5 :D A pan doktor mowi, ze Maja bedzie duza bo ladnie rosnie wiec 50tek w ogole nie mam, a z rozmiaru 56 tylko kilka rzeczy :>

Najlepiej być przygotowanym i na małe i duże dziecko więc ja uszykuję 56 i 62.
Dziewczyny a jak to jest z pielegnacją oczek? Można przemywać przegotowaną wodą czy lepiej solą fizjologiczną?

Pozdrawiam

My dowiemy sie ile nasza mala bedzie miala pewnie dopiero w szpitalu bo moja ginka powiedziala w piatek na wizycie ze ona wzrostu nie podaje bo to bez sensu jest bo na koncu i tak czesto zupelnie inaczej wychodzi dlatego tez szykujemy sie zarowno z 56 jak i 62 na wyjscie. Ale w domu to 56 mamy wlasciwie tylko 1 pajac i 2 body wiec licze na to ze faktycznie bedzie przynajmniej 56 i bede mogla 62 uzywac bo inaczej to trzeba bedzie dokupic pare rzeczy mniejszych.
Chcialam sie Was poradzic czy do tej foczki do wanienki kupic jakas wyprofilowana gabke zeby mala nie lezala/siedziala tak bezposrednio na plastiku? Slyszalam ze mozna pieluche polozyc ale sama nie wiem co lepsze i wygodniejsze.

Ostatnia edycja:
Bluetooth
te gąbi to siedllisko bakteri i grzybów lepiej już pieluszkę położyć albo ręczniczek.
Widziałąm kiedy program z Zawitkowskim o kąpaniu i polecał wsadzać malucha owiniętego ręczniczkiem właśnie do wannienki, bo wtedy mniejszy szok przeżywa podczas kontaktu z wodą.

Ja w weekend dostałąm siatkę rzeczy dla małej od rodzeństwa męża, więc ciuszków mam już nadmiar. a pewnie jeszcze cos dojdzie.
dostałam tez 2 kocyki i taki specjalny do auta. więc kocyków to chyba mam już z 10 :/ mam nadzieje że już nikt nie wpadnie na pomysł dawania kocyka.

Ja kazalam sobie kupic ta podstawke do kapieli bo balam sie ze nie dam rady sama kapac malego i musze sie przyznac ze raz probowalam to uzyc i szybciej wyciagam z wanienki niz wkladalam, wrecz pewniej sie czulam jak sama malego trzymalam. A na dno tez polecam pieluszke albo recznik latwiej utrzymac wszystko w czystosci.
U mnie nie mowia ile dziecko moze mierzyc takze ja przygotuje 3 zestawy 50, 56, 62 cm zobaczymy ktory uzyjemy.

reklama
A ja mam takie pytania: Jakie pieluszki kupujecie na początek?

Na czerwcowych mamach wyczytałam wczoraj,że większość przerzuciła się z Pampersów na pieluszki DADA z biedronki i bardzo sobie je chwalą. Do tego cena jest o wiele niższa, no i podobno miękkciejsze niż wszytskie inne.

A jakie chusteczki?

Też czytałam,że firmy Pampers nie bardzo się sprawdzają. Ja chyba zdecyduje się na chusteczki Bambino, to samo z oliwką i kremem.

Do góry