reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla wrzesniowego malucha czyli HITY i KITY :)

bebzonik ja wzięłam materac ze ściąganym pokrowcem, pod spód cerata i już.
miki na zimowy śpiworek masz jeszcze mnóstwo czasu. Ja też miałam ten zakup w planach, ale stwierdziłam, że po co mi w lipcu śpiwór zimowy?? tylko będzie zawalał miejsce bez sensu..kupi się w październiku:-)
misiako chyba tak jest przy drugim dziecku, że wszystko fajnie, a i owszem, ale nie czytam innych forum, nie czytam żadnych opinii- oprócz naszych tu oczywiście. Zero gazet, książek o dzieciach..a przy 1-szej ciąży tak. Przy Idze w ogóle miałam jazdę, że co droższe to lepsze..teraz mi przeszło:-) ale to akurat dobrze dla budżetu domowego;-) teraz jeszcze większą przyjemność sprawia mi kupowanie dla Igi, pewnie się to zmieni po narodzinach drugiego dziecka..zobaczymy..
trixi nasz też odpadł kiedy chciał..po 7 tyg z pomocą chirurga dziecięcego, który podwiązywał Igusi pępol..a smarowałam kilka razy dziennie i w nocy spirytusem..także nie wiem od czego to uzależnione..

Co do sudocremu to ja go nie lubię, kupiłam przy Idze, bo właśnie tak gdzieś wyczytałam, że super..i do dzisiaj stoi, właściwie nie ruszony, używałam go dopiero niedawno..dla mnie zostawia białą powłokę, którą ciężko zetrzeć czy zmyć. Ja kupuję bepanthen i tyle.

Ostatnia edycja:
reklama
Oj tak przy drugim dziecku jest zuuupełnie inaczej.Pamiętam że w pierwszej ciąży kupowałam dużo tych gazetek ciążowych i mieałm póź niej nie złą kolekcje a przy drugiej już nie szalałam tak bo wolałam te pieniążki na co innego przeznaczyć.I też nie podchodziłam tak że maleńswto musi miec wszystko z górnej półki bo te tańsze są nieraz o wiele lepsze ;-)
Aniu przyjemność zakupów będziesz mieć x2 większą niż teraz.Ja jak wchodze do sklepów teraz to bym chciała poł sklepu wykupic ale realia mnie sprowadzają na ziemię ;-)

miki na zimowy śpiworek masz jeszcze mnóstwo czasu. Ja też miałam ten zakup w planach, ale stwierdziłam, że po co mi w lipcu śpiwór zimowy?? tylko będzie zawalał miejsce bez sensu..kupi się w październiku:-)
trixi nasz też odpadł kiedy chciał..po 7 tyg z pomocą chirurga dziecięcego, który podwiązywał Igusi pępol..a smarowałam kilka razy dziennie i w nocy spirytusem..także nie wiem od czego to uzależnione..
Podobno to kiedy pępek odpada zależy od grubości pępowiny.
A co do tych śpiworków to macie jakiś typ upatrzony? Bo ja wiem że na pewno ma być ten przedłużany, żeby posłużył na dłużej a teraz oglądałam i tak się zastanawiam który lepszy czy z wełną owczą w środku czy z polarem?
SUPER ŚPIWOREK 110cm WEŁNA NATURALNA !! 5 w 1 (1702172948) - Aukcje internetowe Allegro
Śpiworek do wózka z polarem-śpiworki KOMBI (1705303307) - Aukcje internetowe Allegro

sudokrem mam taki mały pojemniczek, próbkę i narazie wystarczy bo to tylko w razie problemów, na codzień to się nie nadaja do stosowania.
Po zmiania pieluchy będe uzywać albo nivei sos albo linomagu a+e, i w razie czego jeszcze alantan mam. Tych kremów różnych u mnie w domu sporo bo sama je stosuje więc nie zabraknie.

A ja gazetki kupuje te za 1 zł ( chyba ze z naklejkami z bobem i tomkiem, dla miśka ) i czytam je wyłącznie w kibelku :p nudne one jak nie wiem co, w każej prawie to samo, a większość artykułów to perfidna reklama.

miki
śpiworek chyba ten drugi bardziej bo zima nas w gondoli czeka, a ten pierwszy to bardziej do spacerówki.

ja śpiworka nie kupuje, myśle że kocyki, kombinezon i ta nakrywka od wózka wystarczy. a jak nie do się dokupi.
Na lumku widziałam taki wełniany swego czasu za 2 zł. Zła jestem że nei wziełam :wściekła/y: bo był czarny. A potem już nie było, a czarny był by idealny na sanki np.

za to się pochwale że kupiłąm przewijak za 3 zł. :)

Ostatnia edycja:
A ja gazetki kupuje te za 1 zł ( chyba ze z naklejkami z bobem i tomkiem, dla miśka ) i czytam je wyłącznie w kibelku :p nudne one jak nie wiem co, w każej prawie to samo, a większość artykułów to perfidna reklama.

miki
śpiworek chyba ten drugi bardziej bo zima nas w gondoli czeka, a ten pierwszy to bardziej do spacerówki.

za to się pochwale że kupiłąm przewijak za 3 zł. :)

Dla mnie w tych gazetach to też jedno i to samo jest, ale od kąd dostałam od szwagierki gazetkę "Twój Maluszek" (przysyłali jej po wypełnieniu ankiety w szpitalu, ale można też kupić w kiosku za 2 zł lub zamówić prenumeratę) to uważam że lepszej gazety nie ma. Tematy konkretne, porady też, wszystko krótko zwięźle i na temat.
Asia a dlaczego mówisz że ten I do spacerówki? Tam pisze w opisie: "Kombinacja zamków błyskawicznych umożliwia dopasowanie śpiworka zarówno do wózka spacerowego, wnętrza gondoli jak również fotelika samochodowego 0-11kg."
W jakich lumpkach Ty takie różności znajdujesz???

A ja jeszcze póki co przeglądam Wasze posty - brak doświadczenia powoduje, ze grzecznie słucham Waszych opinii na temat wszystkiego, a potem zrobię jedne wielkie zakupy, tak mi się przynajmniej zdaje. Idziemy dziś na 4D więc może się dowiem, czy nasz bobasek jest stosunkowo duży czy mały, to będę wiedziała chociaż trochę orientacyjnie jakiej wielkości ubranka przygotować do szpitala, choć pewnie i tak przygotuję zestawy 56 i 62 na wszelki wypadek (bo 50 nie mam w ogóle nic).

Pozwolę sobie dać taką prywatną propozycję, ciotka z Anglii przywiozła mi ostatnio sporo sudocremu (11 szt.) w opakowaniach po 250g, z datą ważności grudzień 2015, jeśli któraś z Was byłaby zainteresowana, to chętnie się "podzielę", często jestem we Wrocławiu, ale mogę też komuś wysłać. Jak coś to proszę o priva, żeby nie zaśmiecać wątku.

Chyba faktycznie przy drugim mniej wariacji. Pamiętam że przy córci kupiłam masę niepotrzebnych i niepraktycznych rzeczy. Teraz postawię na te sprawdzone przeze mnie. Gazetek tez nie kupuję i książek nie czytam. Myslę że tym razem nie będe tak zagubiona i wiem że A. mi duzo pomoże.

Śpiworka nie miałam i teraz tez nie będe kupować. Mam osłonkę, do wózka, kombinezon kupie pózniej jak będzie fajna okazja, do tego kocyk i uważam że starczy.

Sudokrem mam dwie male próbki i wystraczy, a jak będą poważniejsze odparzenia to wezmę receptę na maść łożyskowa. Wielka tuba, a kosztuje chyba 5pln.

Nie bede za duzo kupować na pierwszy miesiąc a potem w miarę potzreb będe się zaopatrywać.

miki ja chyba nie doczytałam:)
zamotana jestem dzisiaj okropnie, 2 razy szklanke oposzłam myć do łazienki zamiast do kuchni :confused:

ja głównie chodze po lumpkach kola, ciuchów ostatno tam mało znajduje, ale za to różne inne rzeczy mi się trafiają. Ten przewijak to chyba na mnie czekał :) przed wyjsciem z domu jeszcze oglądałąmna all i mysle sobie że zamówie jak wróce do domu, a tu prosze :) za 3 zł, w paru miejscach wychodzi z niego gąbka bo ceratka przerwana, ale i tak na niego jakiś pokrowiec uszyje więc środka nie będzie widać. Chociaż całkiem łądny jest.

i do tego na komuny paryskiej na wagę co jest czasami zajrze, ostatnio kupiłam tam mase skareteczek malusich i fajny ochraniacz za głowe do fotelika.

reklama
Ja śpiworek mam do wózka, ale był w zestawie jak kupowaliśmy wózek - więc dodatkowego wydatku nie było...Przyda się ok - nie to trudno...I to raczej taki śpiworek jak w drugim linku jest..jeszcze niby ma jakąś wkładkę, która zimą grzeje, a wiosną, latem chłodzi - cały wózek ma takie dodatkowe wkładki, zobaczymy jak się będą sprawdzały i ile prawdy w tym ich działaniu zależnym od pory roku..

Do góry