Wyobraźcie sobie że mój Maciej po dzisiejszym obiadku który zjadł o 12:30 wytrzymał 5h i dałam mu jeść dopiero o 17:30 chociaż wcale jeszcze nie marudził z głodu, sycąca musiała być ta zupka, bo zawsze w ciągu dnia co 3h - 3,5h się upomina o jedzonko.
mi.nu - mój synuś od 5 tygodnia przesypia całe noce, od 22-6 rano, teraz już od 21-7, a wieczorem był na piersi do końca 6 miesiąca, tylko bardzo długo jadł przed snem (1,5h) i gryzł mnie bo sie bawił sutkami już odkąd ma ząbki to z tego długiego karmienia wieczornego zrezygnowałam na rzecz butli mm, a od początku 7 miesiąca starcza mu butla 150 ml mm na całą noc i niczym nie zagęszczam, rano budzi się i dostaje pierś. Wydaje mi się że jak ma spać to będzie spał a nie ważne ile zje. Przedwczoraj dałam mu 180ml i wstał tak jak zawsze.
Patrycja - wyeliminowałabym ten jogurt naturalny z owocami na rzecz mleka ( po co dwa deserki i jogurtu chyba dzieci nasze jeszcze nie mogą) i rano zamiast kaszki może też mleko samo. Dziecko w 7 m ż powinno zjadać 3x po 210ml tabelkowo plus inne posiłki, oczywiście mój zjada 150ml, ale tylko pisze o zaleceniach.
mój ma tak: rano pierś, potem deser, potem obiad, potem pierś albo butla zalezy czy jesteśmy w domu czy na spacerze ( w miejscach publ nie karmię piersią) potem butla, kąpiel i butla i spać