reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam się!
Podczytałam już Wasze posty więc jestem na bierząco :tak:. Dołączam do tych co nie spały dziś w nocy przez swoje maluchy. Nie wiem dlaczego ale nocke miałam dziś okropną :eek:. Mały mi jęczał, marudził, popłakiwał, stękał i się kręcił. Przysnełam ok 3, a o 4 T mnie obudził, że teraz on się małym zajmie, a ja mam troszkę pospać. Chłop mi się tak rozgadał, że dopiero po pół godzinie znów się położyłam spać. Na dobrą sprawę wstałam po 6 uszykować mu amu do pracy i mały też się obudził :dry:. Tak mi zleciała dzisiejsza nocka. Nie mam pomysłu co mu jest, dziś chodzi marudny i płaczliwy <chyba przez nie wyspanie>, puki co ratuję się kawą i tym, że mam co robić, więc puki co nie ma spania. Pogoda od rana zapowiadała się ładna i nawet słoneczko sobie świeci jak by nigdy nic :confused: troszkę to podejrzane ale mam nadzieję, że ta ładna pogoda się utrzyma przez cały dzień, bo mam ochotę na jakiś wypad do lasu odetchnąć :tak:.
Karolcia, oby ząbki szybko Danielowy wyszły :tak:. 3mam kciukasy za kolejną przespaną nockę.
Asienka, dzielnie się spisałam i wszytko poprasowałam ale co z tego jak teściowie wrócili z weekendowego wypadu i pralkę muszę wstawić. Więc znów się nazbiera :eek:.
Aguska, widzę, że i u Was nocka zaczynała się pełna wrażen ale dobrze, że w końcu mały usnoł. Wklejam artykuł dla Ciebie do poczytania :tak: http://dzieci.pl/chgid,13629786,title,Histeria-wymuszanie-i-placz-co-robic,fototemat_dzieci.html ja go właśnie skończyłam czytać ;-).
Gimpelka, ja też miałam pomysł, że jak mi się córa urodzi, to będzie Julia miała na imię :-), na ale jest syn :tak:. Znów u mnie w rodzinie to same baby jest nas 3 i jeden brat, u mojego ojca to samo on jeden i 3 baby, jak chcesz możemy się zamienić :-D;-). Bezbolesnego ząbkowania życzę :tak:.
To by było chyba na tyle. Lecę sobie jakąś kanapkę zrobić, bo z głodu zaraz padnę :eek:

Ostatnia edycja:
reklama
Fanta dzięki wiele już czytałam o buncie i staram sie korzystać z tych informacji zobaczymy jak mi to w praktyce wyjdzie:-D mam nadzieje że dobrze.

my byliśmy an malutkim spacerku do sklepu po chlebek;-)
mały teraz sie bawi troche klockami troche jeździkiem zaraz ide mu coś zbudować.
dziś bawił sie spinaczami do bielizny i słuchajcie wkładał je do wiaderka mamy różne kolory i ja zaczęłam same żółte wkładać i mu mówiłam że tylko żółte po chwili wzięłam 2 spinacze jeden niebieski drugi żółty i powiedziałam który to żółty i on prawidłowy pokazał:-) później zrobiłam tak tylko z czerwonym i żółtym i znowu sie zapytałam który to żółty i znowu poprawnie pokazał:-)

Witajcie!:-)
Maly drzemie, a ja tradycyjnie kawusie popijam. Obiadek zrobiony. Dzis serwuje mielone. Pranko pierwsze juz wisi, drugie zaraz powiesze. Trzecie i czwarte w planach. Popoludniu musze isc do krawcowej obciac dwie pary spodenek. Przy moim slusznym wzroscie to juz taka tradycja.:-D
krolcia, gimpelka - zycze bezbelesnego zabkowania waszym pociechom!!!;-)
fanta - udanego spacerku po lesie!

No i mój synuś znowu nie chce spać czyli już sie raczej przestawił może z czasem mu to przejdzie teraz odpoczywa w łóźeczku
ja już mam ugotowany rosołek
pranie wisi posprzątałam sobie w kuchni i myślę że czas na druga kawusie bo jak małego nakarmie to sie przejdziemy na spacer:-)

aguska no to super synek odróznia kolory i umie segregować. Mozesz wyciąć mu kółko z żółtego papieru, namaluj uśmiech i pocwiczcie przypinanie promyków do słonka czyli klamerki właśnie, jak umie juz wybrac żółte to niech je teraz wykorzysta:) Chociaż moze jeszcze nie umiec trzymac klamerek nie? No i zalezy jakie masz czy mocne czy słabe.
A my obiadek mamy od wczorajszej kolacji, tak ze dzisiaj mam dzien lenia:) Wojtek właśnie obgryza marchewkę, a ja sobie oglądam Pierwszą Miłość:)

Witam poniedziałkowo,
Marcin śpi już godzinkę, ja ogarnęłam podłogi ;-) teraz jem śniadanie:-DMarcin daje mi popalić w nocy...niedługo będę wyglądała jak wampir;-)dziś płakał, wstawał itd jak Mu zerknęłam do buzi, to tak jakoś mi błysnęło, że chyba wyszły Mu górne czwórki, a trójek nie ma:szok:i chyba dolne dwójki atakują:tak:jak da mi zajrzeć do dziubka, to się dokładnie zobaczę co tam rośnie. Poza tym weekend raczej udany. Wczoraj znajomi byli na kawce. W sumie ok 2h ale było miło:-D
krolcia gratk za siadanie Małego :-)
Beata fajnie, że masz już mieszkanko, czekamy na Ciebie.
As obrazek śliczny, podziwiam Cię za cierpliwość:tak:
Miłego dnia Kobietki!
bo zawsze 4 wychodza wcześniej od 3 ;-)
tu masz schemat oczywiście +- bo np moja Vi miała jedynki dolne jak kończyła 4 msc a górne jak miała równe 6 msc i pewnie u kazdego dziecka się to nieco różni jedne wychodzą szybciej inne wolniej;-)
Kolejność wyrastania zębów mlecznych - Artykuł wiki

reklama
gimpelka fajny pomysł z tym słoneczkiem:-) tylko on jeszcze nie potrafi sie na długo skupić ale spróbujemy i raczej to ja będę przypinać klamerki bo mały jeszcze tej sztuki nie osiagnął;-)stopniowo będę wprowadzać mu kolejne kolory zobaczymy może szybko załapie;-)

My po spacerku jestem wykończona a Bartek na placu zabaw zabierał innym dzieciom zabawki ale swój samochodzik też dał innemu dziecku.nie umie sie dzielić i nawet od niego tego nie wymagam bo to jeszcze sporo przed nami ale na szczęścioe nie wyrywa nie bije nie odpycha innych dzieci tylko tak delikatnie dyskretnie zabiera:-D oczywiście kiedy była pora powrotu była scena ale taka znośna długo nie płakał dzisiaj lżej przyjął fakt że już czas do domu.przeciągnęłam go jeszcze w drodze powrotnej przez polanke więc dziś pewnie znowu padnie przed 19:-)
agulek to pewnie przez zęby ale jak będzie ci tak gorączkował to może wybierz sie z nim do lekarza może ma jakiś stan zapalny przy zębach czasem sie tak zdarza

Ostatnia edycja:
Do góry