reklama
Milena23uk
Fanka BB :)
Tossa ja rowniez polecam NAN albo Debilon 
na opakowaniu jest opisane,ktore od urodzenia
na opakowaniu jest opisane,ktore od urodzenia
czy herbatka koperkowa i herbatka rumiankowa się przydaje ? jeszcze jak się uda to może ściągniemy z niemiec sabsimplex lub lefax na kolkę ...
Oraz czy herbatka na laktację to ma sens czy lepiej sobie karmi popijać ? :-)
i mój mąż zadał nie lada pytanie - po co i do czego używa się pieluch flanelowych :-) no trochę zaskoczył i mnie i moją mamę :-)
ale zapytam , do czego wy używałyście flanelówek ?
i mój mąż zadał nie lada pytanie - po co i do czego używa się pieluch flanelowych :-) no trochę zaskoczył i mnie i moją mamę :-)
Milena23uk
czy herbatka koperkowa i herbatka rumiankowa się przydaje ? jeszcze jak się uda to może ściągniemy z niemiec sabsimplex lub lefax na kolkę ...
herbatki jak najbardziej nie zaszkodza, a flanelki do szerokiego pieluszkowania, do przykrycia, do odbijania, w sumie to do wszystkiego
Milena23uk
co do flanelek mówiłam to samo mężowi, a on mi na to, to tetrowe tak samo działają a są tańsze :-)
rozbroił mnie :-)
no wiesz po czesci ma racje ale jednak flanelka jest grubsza, a jak trzeba szeroko pieluszkowac malucha to zdecydowanie flanelka
ja lubilam na poczatku zawijac malutka we flanelke
na razie mamy 9 flanelek, dostaliśmy od kogoś , więc chwilowo nie dokupuję , jak będzie potrzeba więcej to albo mama mi na szybko uszyje na maszynie albo się kupi :-) no chyba że jeszcze w jakiś cudowny sposób dostaniemy od kogoś :-)
rainmanka
No flanelki są droższe i ja np miałam po dwie na głowe i powiem Wam że uzywałam głownie tetrowych a owijałam jak już kocykiem ale tak jak MIlenka pisze można i flanelką.
Co do mleka to np u nas gdy ktoras nie miala pokarmu to po wyjsciu ze szpitala proponowali zeby dziecku podawać takie jakie mialo w szpitalu, u nas byl to bebilon ale my przeslismy na NAN jednak pozniej z roznych wzgledów musielismy dawac pepti, ostatecznie jednak podajemy Bebiko, nie jest zle a i cenowo chyba tez przyzwoite bo nie ma co sie czarowac ale przy dwojce tego mleczka idzie sporo.
NA kolki bardzo polecaja wszyscy ten sabsimplex, ale my wyprobowalismy prawie wszystkiego i tak naprawde to jedynie czas byl najlepszym lekarstwem.
Co do mleka to np u nas gdy ktoras nie miala pokarmu to po wyjsciu ze szpitala proponowali zeby dziecku podawać takie jakie mialo w szpitalu, u nas byl to bebilon ale my przeslismy na NAN jednak pozniej z roznych wzgledów musielismy dawac pepti, ostatecznie jednak podajemy Bebiko, nie jest zle a i cenowo chyba tez przyzwoite bo nie ma co sie czarowac ale przy dwojce tego mleczka idzie sporo.
NA kolki bardzo polecaja wszyscy ten sabsimplex, ale my wyprobowalismy prawie wszystkiego i tak naprawde to jedynie czas byl najlepszym lekarstwem.
reklama
malygosiak
Mama Dwóch Skarbów
a kolka zawsze się pojawia ? i pojawia się u obu sztukach ?
jak długo może trwać ?
Nie zawsze i nie u każdego a ile trwa to rzecz bardzo indywidualna.U nas ok 4 miesiące,próbowaliśmy wielu leków na i bez recepty i faktycznie jedynie sab simplex działał + butelki antykolkowe dr Brown's.No i niezastąpiona suszarka....:-)
Podziel się: