reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
czy herbatka koperkowa i herbatka rumiankowa się przydaje ? jeszcze jak się uda to może ściągniemy z niemiec sabsimplex lub lefax na kolkę ...
Oraz czy herbatka na laktację to ma sens czy lepiej sobie karmi popijać ? :-)

i mój mąż zadał nie lada pytanie - po co i do czego używa się pieluch flanelowych :-) no trochę zaskoczył i mnie i moją mamę :-)
ale zapytam , do czego wy używałyście flanelówek ?

czy herbatka koperkowa i herbatka rumiankowa się przydaje ? jeszcze jak się uda to może ściągniemy z niemiec sabsimplex lub lefax na kolkę ...
Oraz czy herbatka na laktację to ma sens czy lepiej sobie karmi popijać ? :-)

i mój mąż zadał nie lada pytanie - po co i do czego używa się pieluch flanelowych :-) no trochę zaskoczył i mnie i moją mamę :-)
ale zapytam , do czego wy używałyście flanelówek ?

herbatki jak najbardziej nie zaszkodza, a flanelki do szerokiego pieluszkowania, do przykrycia, do odbijania, w sumie to do wszystkiego ;)

na razie mamy 9 flanelek, dostaliśmy od kogoś , więc chwilowo nie dokupuję , jak będzie potrzeba więcej to albo mama mi na szybko uszyje na maszynie albo się kupi :-) no chyba że jeszcze w jakiś cudowny sposób dostaniemy od kogoś :-)

No flanelki są droższe i ja np miałam po dwie na głowe i powiem Wam że uzywałam głownie tetrowych a owijałam jak już kocykiem ale tak jak MIlenka pisze można i flanelką.

Co do mleka to np u nas gdy ktoras nie miala pokarmu to po wyjsciu ze szpitala proponowali zeby dziecku podawać takie jakie mialo w szpitalu, u nas byl to bebilon ale my przeslismy na NAN jednak pozniej z roznych wzgledów musielismy dawac pepti, ostatecznie jednak podajemy Bebiko, nie jest zle a i cenowo chyba tez przyzwoite bo nie ma co sie czarowac ale przy dwojce tego mleczka idzie sporo.

NA kolki bardzo polecaja wszyscy ten sabsimplex, ale my wyprobowalismy prawie wszystkiego i tak naprawde to jedynie czas byl najlepszym lekarstwem.

reklama
a kolka zawsze się pojawia ? i pojawia się u obu sztukach ?
jak długo może trwać ?

Nie zawsze i nie u każdego a ile trwa to rzecz bardzo indywidualna.U nas ok 4 miesiące,próbowaliśmy wielu leków na i bez recepty i faktycznie jedynie sab simplex działał + butelki antykolkowe dr Brown's.No i niezastąpiona suszarka....:-)

Do góry