reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dobrze, ze jest takie forum jak to. Niestety niedawn ostraciłam swojego dzieciaczka , serduszko przestało bić w 8tyg i 4dc. Pewnie jak większość z Was zadaje sobie pytanie : dlaczego?? Dlaczego mi się to przytrafiło? Wypłakałam już tyle łez i żadnej ulgi nie czuje…wciąż tak wielki smutek i żal :(

Wiem ze będziemy próbować jeszcze raz,jak tylko lekarz pozwoli, ale na samą myśl czuje strach…. Nie wiem jak przeżyłabym powtórke tego, co się stało…
Przed zabiegiem byłam u trzech lekarzy i wszyscy powiedzieli, ze po pierwszym poronieniu nie zaleca się żadnych badań. Dla mnie jest to niezrozumiałe, mam ryzykować następne poronienie??
Przeczytałam wątek „badania po poronieniu”, zrobiłam sobie długą listę tego, co chcę zbadać. Ale chyba wszystko na własny koszt.
Czy którejś z Was udało się wymusić na lekarzu skierowaniena jakieś badania po pierwszym poronieniu? Napiszcie proszę, czy prywatnie czy na NFZ to Wam się udało? I na jakie badania?

Ja wszytskei badania genetyczne nawet po ciazy z wada genetyczna musialam robic na wlasna reke prywatnie a wcale malo nie kosztowaly. no ale wazne ze sa i wie na czym stoje.

anagrzymis u mnie tez było podobnie jak u kłaczka na pocztaku nie powiem jak mialam depreche ato dopoki mi nie przeszkla to byl ze mna na badaniach na usunieciu ciazy i wogole po smierci synka tez okazywal troske ale jak tylko wydwalo mu sie ze jest oki a nie bylo to wial w robote.

A ja dostałam @c i nie wiem czy sie cieszyc czy plakac z jednej strony to troche mi ulzylo bo nie planowalam ale z drugiej strony uklucie zalu.

reklama
Akunia- ja też miałam w kilku cyklach takie ukłucie żalu jak @ jednak przyszła , tak to już jest u nas , które pragniemy bardzo zajść w szczęśliwą ciąże, takie ukłucia są całkiem zrozumiałe i normalne ,a kiedy planujecie kolejną próbę?

Ilona1990- ja już trzymam mocno kciuki &&&&&&& za jutrzejsze usg.

U nas blok ocieplają i właśnie się panowie z rusztowaniem po naszej stronie rozłożyli pewnie jutro rano mnie zbudzą , weszli już dziś na nasz balkon muszę tam uprzątnąć ,żeby mogli spokojnie styropianem wyłożyć , tak sobie siedziałam w drugim pokoju i nagle słysze głosy myślę czy ktoś do domu się wpakował ,a oni na balkonie siedzieli u nas:-)

Ilonko 24 - nie znamy sie, bo ja watku rzadko sie udzielam mimo, ze codziennie czytam i sledze wasze losy. Ja stracilam synka dokladnie rok temu i po 2 cyklach zaczelismy sie starac. Pamietam jak dzis jak Karolcia pisala, ze musi odczekac do czerwca ze starankami ze wzgledu na leki- ja wtedy pomyslalam "Rany do czerwca?? to kupa czasu (to byla chyba koncowka zeszlego roku), ja pewnie do tej pory juz bede w zaawansowanej ciazy". Teraz minal mi 10 cykl staran i co? "Przescignelo" mnie tyle osob a ja dalej walcze. Co chce powiedziec, na poczatku przezywalam tak jak Ty, placz, zlosc, zal z kazda przychodzaca @. Wszystko krecilo sie wokol dziecka, wsluchiwalam sie w swoje cialo i szukalam na sile objawow ciazy. W koncu stwierdzilam, ze jak tak dalej pojdzie to nie dosc ze nie zajde w ciaze to jeszcze ja po prostu zwariuje. Teraz znalazlam sobie sposob: kazdego miesiaca obiecuje sobie, ze zrobie dla siebie cos szczegolnego jak przyjdzie @. Kupie sobie cos, na co normalnie szkoda by mi bylo pieniedzy, zapisalam sie na zumbe, ktora mnie ogromnie cieszy, a ktorej bedac w ciazy napewno nie bede uprawiac, robie sobie wieczorek z winkiem (bo jeszcze moge sie napisc winka) w wannie pelnej piany. Wyszukuje czegos co mi wynagrodzi brak II kreseczek. Owszem czekam na nie, ale juz spokojniesza i wyciszona. Czego i Tobie zycze! Wiem jak jest ciezko, ale wierze, ze nasza cierpliwosc zostanie nam kiedys wynagrodzona.

Trzymam kciuki za wszystkie staraczki i za te kobietki, ktore maja to wielkie szczescie nosic pod sercem swoje szczescia!

Ale miałam fatalny dzień!
Dzieciaki zachowywały się, jakby je z dżungli wypuścili, masakra. A na koniec jeden chłopiec mi zwymiotował na podłogę. Po dzisiejszych przejściach jestem zdeterminowana, żeby jak najszybciej iść na L4! Do tego dziura w zębie mi się zrobił! NAGLE, NIESPODZIEWANIE! Beznadziejny dzień!
Jutro rano idę na morfologię, toxo, CMV i mocz.

Ilonka24, skoro tak zdecydowałaś, to trudno, odpocznij. Czasem każdemu potrzeba.
ilona1990, trzymam kciuki za jutrzejsze usg.

Dziękuję wszystkim

chciałam jeszcze tylko napisać ze dziś dostałam list od sióstr dominikanek z poświęconym paseczkiem z obrazkiem św Dominika i modlitwą !!!!!
wierze ze modlitwa i wiara pomoże mi wytrwać czas starań !!!!!!
Może to znak, ten sen i ten list ze w tym cyklu lub juz niebawem doczekam sie tak bardzo upragnionego dzieciątka !!!

gosiulek - @ dziś dostałam !!!!!!!!!!! termin następnego na 22-23 pazdziernik , mam nadzieje ze jednak tym razem sie uda bo 21 ma mój P urodziny wiec fajna by była taka niespodzianka :)

reklama
Dziękuję wszystkim

chciałam jeszcze tylko napisać ze dziś dostałam list od sióstr dominikanek z poświęconym paseczkiem z obrazkiem św Dominika i modlitwą !!!!!
wierze ze modlitwa i wiara pomoże mi wytrwać czas starań !!!!!!
Może to znak, ten sen i ten list ze w tym cyklu lub juz niebawem doczekam sie tak bardzo upragnionego dzieciątka !!!

Prosze napisz mi jak bedziesz miala czas co i gdzie i jak napisac do tych Siostr.mieszkam w ny myslicie ze wysla? wiem ze kasy nie wysyla sie ale w jaki sposob mozna przeslac im pieniadze na konto>dzieki

Do góry