reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Witam się wieczorową porą:tak:
Boszz jak mnie dziś rano przewiało jak Marcela prowadziłam do przedszkola :szok: do teraz mam ciary na plecach :baffled:
Żołądek mnie boli :zawstydzona/y: bozia mnie chyba pokarała bo placki ziemniaczane piekłam no i chyba za dużo oleju w sumie na mój biedny żołądeczek.

Aurelia, teściowa... wrrr.... to może niech lepiej zostanie na tym lotnisku bez odprawy? :laugh2: tylko pamiętaj - wyłącz telefon :-D

Marta, szkoda że siostra się nie dostała :-(

Asienka, gratuluje ciociu!
A co jest złego w Ani nóżkach?

Margaritta, oooo powsinoga wróciła :-p i wcale nie chce zdjęć oglądać przepięknych :-p:-D żartujeeeee - dawaj fotki :tak::tak::tak:

Biola boskie zdjęcia! Mam podobne zdjęcie z Marcelem- zdziwionego Nikolaska w czapce. A z tym czarno-białym zdjęciem to dałaś czadu :szok: szok jacy podobni :nerd:

Ania, och ta Nacia to ma pomysły :happy:
Ja "za młodu" też się w fryzjerke bawiłam, z tą różnicą że to lalce (takiej dużej lalce której dostałam na roczek - lalka większa ode mnie była) obcięłam grzywkę (do samej skóry), wyszłam z założenia że jak mi włosy rosną to lalce też :sorry2: oooo pamiętam jakie wpierdy wtedy dostałam :-p:-D

Gliwa, mam nadzieję że zapodasz fotki z sesji z Igorkiem? Jedziecie do jakieś salonu czy znajomy/a będzie Wam robić fotki?

Dranissimo, my na scan bioderek dostaliśmy skierowanie od gp (polskiego gp). Nie pamiętam czy płaciliśmy :zawstydzona/y: jak coś to odezwij się jutro to zapytam męża, on ma lepszą pamięć ode mnie ;-) Wiem tylko że w szpitalu byli bardzo zdziwieni że dostaliśmy skierowanie jeśli nic dziecku nie dolegało :nerd: Tutaj nie ma (a przynajmniej nie było 2 lata temu) czegoś takiego jak "profilaktyczne badanie".

Ide zrobić sobie herbatki z cytrynką, żołądek nadal boli buuuu.

Marcysiu oby bol glowy szybko minalCo do imienia to jeszcze nie wybrane,nie zatwierdzone.Jednak bylam w szpitalu,no i rozwarcie na jeden palec,ale "akcja"sie jeszcze nie zaczela:-)Polozna byla sklonna mnie juz zostawic,ale poszla jeszcze skonsultowac sie z lekarzem i jednak wyslali mnie do domu.Tak wiec oby do niedzieli,choc jak zacznie sie cos wczesniej zdac to mamy taka wspolna dobra kolezanke,ktora zaoferowala swoja pomoc;-)Choc i tak sie denerwuje.

Dranissimo, my na scan bioderek dostaliśmy skierowanie od gp (polskiego gp). Nie pamiętam czy płaciliśmy :zawstydzona/y: jak coś to odezwij się jutro to zapytam męża, on ma lepszą pamięć ode mnie ;-) Wiem tylko że w szpitalu byli bardzo zdziwieni że dostaliśmy skierowanie jeśli nic dziecku nie dolegało :nerd: Tutaj nie ma (a przynajmniej nie było 2 lata temu) czegoś takiego jak "profilaktyczne badanie".

No my tez dostalysmy skierowanie od gp, ale nie pl, a ichnich ;-) No i w sumie to nie jest tak do konca profilaktyczne badanie, bo u mnie w rodzinie byly problemy z biderkami wiec dlatego mi dala, zeby sprawdzic... Poza tym co to za profilaktyka w 6 miesiacu? Mam nadzieje, ze wsio bedzie ok, bo nie widze tu rehabilitowania sie :szok:
A u nas na odwrot, moj M do takich rzeczy to ma luki ze polituj sie Boze. Jutro sie przypomne :-) Dzieki wielkie za info! :-)

A co do tego CB, ktoras tez moze dostala taki form??

Witam się wieczorkiem

Szkoda, że spotkanka jutro nie będzie. Nastawiłam się na wypad z domu do ludzi a tu nici.

Gliwa wiem, że w Balbriggan jest siłownia
Aniaa prawie każda dziewczynka kiedys musi ciachnąc sobie włoski, też przez to przeszłam, miałam wtedy 6 lat
Tichonek zdrowka dla Ciebie i Matta
Margaritta witaj po urlopie
Wilwia o to już czas na Ciebie, ale zleciało

Dranissimo będziesz dostawała takie pisma co 2-3 miesiące i musiała wpełnić i im odesłać:tak:To normalne,w takie sposób kontrolują czy ktoś nie pobiera CHB mieszkając poza granicami Irlandii:tak:Pamiętaj,żeby się terminu trzymać bo się mogą czepiać:tak:Masę ludzi to dostaje:tak:Ja kiedyś też dostawałam ale już od ponad roku mam spokój:-p

Witam
Czytam was regularnie , ale odkąd Oli ma szkołe to dzień mi przez palce przelatuje, zadanie domowe, obiad, spacer itp
Zmykam spać do pracy trzeba wstać:/
Dobranoc

Lubiczanke to wcielo na dobre chyba...???to nie podobne do niej zeby przez caly dzien sie nie odezwala:no:
Marta wiesz co sie z nia dzieje?moze chorobna ja rozlozyla do konca:(
Anineczko a co tam u Was?jak sie czujesz?

co do scana bioderek to mi GP powiedziala ze tutaj to daja skierowanie jak jest naprawde potrzebne,jak sa jakies wskazania...Szym nie mial scanu...
Bylam w PL u pediatry i ona badala recznie,tak jak tutaj badaja i nie dala skierowania,bo powiedziala ze jest ok:)
Mowila tez ze duzo mlodych pediatrow nie dokonca wie jak dokladnie recznie zbadac i z marszu wypisuja skierowania na scan

reklama
Witam
Czytam was regularnie , ale odkąd Oli ma szkołe to dzień mi przez palce przelatuje, zadanie domowe, obiad, spacer itp
Zmykam spać do pracy trzeba wstać:/
Dobranoc
Noo i ja nic pisac nie musze hihihi podpisze sie pod toba hih
A tak powaznie czasu mi brak,Max szkola, dziewczynki sa przeslodkie ale strasznie absorbujace..
Ale czytam, czytam tylko pisac mi sie nie chce..

Mam pytanie do was.Orientujecie kiedy sa mniej wiecej jakies sale w mothercare?

Do góry