reklama
magda1977
mamusia 03.02,10.05,09.11
Ja maemu nie spiewam on zasypia przy smoczku i pieluszce i na cicho bo jak spiewam czy puszczam pozytywke to on się bardziej wierci i trudniej mu się wyciszyć więc jak narazie zasypia pocichu czasem mówię szeptem do niego co mi do głowy przyjdzie.
klementyna33
Fanka BB :)
Bluetooth dokładnie
na mnie podziałało bo na pewno mam więcej pokarmu niż miałam, aż po wielkości piersi widać ;-)

magda1977
To to trzymam kciuki za to by wam ta metoda pomogła rozhuśtać laktację 

dziękuje wam wszystkim za pocieszenie niby wiem że krzywda mu się nie dzieje ale boje się ze karmiąc butlą nie mędzy między nami tej więzi.. no nic płacz tu nie pomoże będe go dostawiać ile mogę..
klementynka a o co chodzi z tym 77-55-33? za jednym razem odciągać wszystkie 3 sposoby??
my już po szczepieniu 5w1 + żółtaczka maly troszkę popłakal a teraz śpi..
teofilesiu a prubowałaś z maskotką imitującą bicie serca?? maja ma jeszcze szum i 2 melodie relaksujące i mały zaczoł zasypiac z nią sam w kołysce Cloud B # ŚPIĄCA ŻYRAFA - Bicie SERCA MATKI # 7373 (1916246488) - Aukcje internetowe Allegro
Bafinka
nie podłamuj się, mm nicstrasznego, ma też plusy pewne. A tak jak pisze madzia na więź to nie wpływa nie martw się.
Sińka
powodzenia w studiach, fajnie że postanowiłaś powalczyć.
klementyna
ty masz podobnie z karmieniem jak ja,moja mała też coś mi przy cycku cuduje.
tyle że dzisiaj tonaprawego cycka ma bunt kompletny.
kurcze ja to troche zaniedbuje tą laktacje
eh musze spróbować to rozchulać bardziej może wtedy małą będzie chciała jeść.
Ostatnio tez zauwazyłam że spacer dobrzewpływa na ilość pokarmu, po 2 godzinach spaceru mam o wiele więcej mleczka niż po 2 godzinach siedzenia w domu.
Ja małej śpiewam "na wojtusia z popielnika..." i "mama ziarnko zasadziła" śpiewam na zmiane i coraz wolniej i ciszej i zazwyczaj ładnie usypia a potem włączam z komórki szum Uspokajacze niemowlaków - sharaque - Chomikuj.pl i przy tym zasypia juz na amen, jak mim po południu się budzi i nie chce usypiać a oczka się kleją to też szum i śpi odrazu. Moja mama mi marudzi że dziecku tym zrobie sieczke z mózgu, ale kurcze no bez przesady sobie mysle, przynajmniej mam wyspane dziecko.
byłam dzisiaj w galeri dominikanskiej na zakupach w cerrfurze i nigdy więcej szału dostane, ludzie w jakimś amoku wózka nie widzą dzrzwiami we mnie walą, no koszmar, ale musiałam ten ebon z pieluch wykorzystać.
Iwidziałam pieluchy pampers roz 3 150 sztuk za 79,99 zł.
ja dzisija ciasto zrobiłam, obiadki ( dla siebie oczywiście nie bardzo, ale cos podjem ztego co jest) i jestem wykończona.
hej,
dzieki dziewczyny za słowa wsparcia. Chirurg stwierdził że to rzeczywiście ropień, naciał pierś i wprost wydusił ropę. Na szczęście miałam znieczulenie więc nie czułam że boli mnie to miejsce tak jak do tej pory tylko czułam to jak mi naciskał. Jutro do zmiany opatrunku a w poniedziałek do kontroli. No a że wszystko tak szybko było załatwiane to mnie przyjął prywatnie i za 20 min pracy zapłaciłam 200 zł no ale wiadomo - zdrowie najważniejsze.
Odciagam mleko z chorej piersi co 3-4 godziny i wylewam - żal straszny wylewac mleczko bo całkiem sporo odciagam. Podaję Maksiowi tylko zdrową pierś ale niestety jestem przygotowana na to że może pewnego razu zjeść z niej wszystko i być nadal głodny i trzeba będzie podać MM. Mam nadzieję że to wszystko nie zaburzy u mnie laktacji bo było tak super a tu ciach, szkoda jakby miał to być koniec karmienia piersią więc muszę odciagać, dużo pić i zrobić wszystko żeby tak nie było.
Ale ogólnie czuje się bardzo dobrze, już prawie nic nie boli a wczoraj na wieczór to już naprawde fajnie nie było. Na pewno zostanie jakiś ślad ale to już tylko mąż będzie widział a on mnie ciągle podziwia jaka jestem twarda że tyle znoszę, najpierw poród, teraz to ;-)
Klementynka - tak miałam zaczerwienone to miejsce ale dopiero jak zaczelo boleć
Asia wiem że kiedyś były takie blogi na które zeby się dostac trzeba było wpisac haslo, nie wiem czy to jeszcze istnieje.
Bafinka trzymaj się i nie załamuj. Robisz co możesz a niestety czasem jest tak że pokarm zanika i nic nie poradzisz
dzieki dziewczyny za słowa wsparcia. Chirurg stwierdził że to rzeczywiście ropień, naciał pierś i wprost wydusił ropę. Na szczęście miałam znieczulenie więc nie czułam że boli mnie to miejsce tak jak do tej pory tylko czułam to jak mi naciskał. Jutro do zmiany opatrunku a w poniedziałek do kontroli. No a że wszystko tak szybko było załatwiane to mnie przyjął prywatnie i za 20 min pracy zapłaciłam 200 zł no ale wiadomo - zdrowie najważniejsze.
Odciagam mleko z chorej piersi co 3-4 godziny i wylewam - żal straszny wylewac mleczko bo całkiem sporo odciagam. Podaję Maksiowi tylko zdrową pierś ale niestety jestem przygotowana na to że może pewnego razu zjeść z niej wszystko i być nadal głodny i trzeba będzie podać MM. Mam nadzieję że to wszystko nie zaburzy u mnie laktacji bo było tak super a tu ciach, szkoda jakby miał to być koniec karmienia piersią więc muszę odciagać, dużo pić i zrobić wszystko żeby tak nie było.
Ale ogólnie czuje się bardzo dobrze, już prawie nic nie boli a wczoraj na wieczór to już naprawde fajnie nie było. Na pewno zostanie jakiś ślad ale to już tylko mąż będzie widział a on mnie ciągle podziwia jaka jestem twarda że tyle znoszę, najpierw poród, teraz to ;-)
Klementynka - tak miałam zaczerwienone to miejsce ale dopiero jak zaczelo boleć
Asia wiem że kiedyś były takie blogi na które zeby się dostac trzeba było wpisac haslo, nie wiem czy to jeszcze istnieje.
Bafinka trzymaj się i nie załamuj. Robisz co możesz a niestety czasem jest tak że pokarm zanika i nic nie poradzisz
magda1977
aSIU U MNIE W GAZETCE TE PIELUSZKI MAJĄ BYĆ OD 12 DO 17 LISTOPADA
Sorki za CAPSA ale pisze jedna reka
klementyna33
Fanka BB :)
klementyna
ty masz podobnie z karmieniem jak ja,moja mała też coś mi przy cycku cuduje.
tyle że dzisiaj tonaprawego cycka ma bunt kompletny.
kurcze ja to troche zaniedbuje tą laktacjebopowinnam odciągać jak mala nie doje a nierobie tego żle mi ztym, ale ciągle coś robie, mówie sobie za chwile za chwile, i zachwile kolejne karmienie i tak dalej.
eh musze spróbować to rozchulać bardziej może wtedy małą będzie chciała jeść.
Ostatnio tez zauwazyłam że spacer dobrzewpływa na ilość pokarmu, po 2 godzinach spaceru mam o wiele więcej mleczka niż po 2 godzinach siedzenia w domu.
Ja małej śpiewam "na wojtusia z popielnika..." i "mama ziarnko zasadziła" śpiewam na zmiane i coraz wolniej i ciszej i zazwyczaj ładnie usypia a potem włączam z komórki szum Uspokajacze niemowlaków - sharaque - Chomikuj.pl i przy tym zasypia juz na amen, jak mim po południu się budzi i nie chce usypiać a oczka się kleją to też szum i śpi odrazu. Moja mama mi marudzi że dziecku tym zrobie sieczke z mózgu, ale kurcze no bez przesady sobie mysle, przynajmniej mam wyspane dziecko.
byłam dzisiaj w galeri dominikanskiej na zakupach w cerrfurze i nigdy więcej szału dostane, ludzie w jakimś amoku wózka nie widzą dzrzwiami we mnie walą, no koszmar, ale musiałam ten ebon z pieluch wykorzystać.
Iwidziałam pieluchy pampers roz 3 150 sztuk za 79,99 zł.
ja dzisija ciasto zrobiłam, obiadki ( dla siebie oczywiście nie bardzo, ale cos podjem ztego co jest) i jestem wykończona.
ja dzisiaj spróbuję założyć kapturki do karmienia, moze będzie lepiej bo skoro z butelki ładnie zjada to moze przez kapturki da się oszukać i będzie też szansa na to ze brodawki ocaleją.
asia dzięki wielkie za link do tych szumów, Alutek właśnie próbował zasypiać ale coś mu nie wychodziło a ja te szumy chciałam posłuchać i puściłam na kompie...patrzę a Alutek śpi. Zaraz je ściągam na kompa :-)
cena pampersów rewelacyjna, szkoda że u mnie nie ma tego sklepu.
dzisiaj zaczynam robić kapcie dla Alutka na szydełku, muszę tylko odkopać włóczkę i jakieś szydełko jak małżowina wróci z pracy. Uwielbiam szydełkowanie, najlepszy relaks dla mnie

Ostatnia edycja:
nalka dobrze ze juz po wszystkim :-)
asia no wlasnie, jak to jest z tymi pampkami? Na tej stronie promobaby nie ma jeszcze tej promocji z carrefoura. Czy to znaczy ze u Ciebie jest ona wczesniej a nie tak jak magda pisze od 12.11?
Kurcze, moja tesciowa jest akurat w Szczecinie wiec jesli by sie okazalo ze sa juz w promocji to poprosilabym ja zeby kupila a jesli dopiero od 12tego to nie wiem czy ona juz nie bedzie wlasnie wcarala do Berlina
hmmm chyba i tak ja dzisiaj poprosze zeby spojrzala ile one tam kosztuja i kupila pake.
klementynka no to dzisiaj sprobuje tej cudownej metody chociaz u mnie to juz marne szanse zeby chociaz ze 20ml wykrzesac z piersi
Bylam dzisiaj z Lenka u ostopaty. Wymietosila ja i ponoc odblokowala w niektorych miejscach jej napiecie miesniowe. Pokazala mi tez jak ja nosic zeby znowu nie zaczela sie prezyc i wracac do prezenia sie jak struna. Faktycze mala jakby troche bardziej rozluzniona byla po tej wizycie ale potem niestety wszystko nadrobila. Mysle ze po prostu za duzo bodzcow jak na jeden raz. Na szczescie dalam jej butle i teraz spi bidulka wykonczona. Musze teraz jakos zalatwic recepte na te zabiegi bo wydam na nie fortune jesli mi padiatra nie przepisze tego jako terapie manualna. Trzymajcie wiec kciuki zeby mi jutro przez telefon nie odmowila.
Lenka byla tez dzisiaj pierwszy raz w nosidelku. Na poczatku troche kwilila ale nie zdazylam wyjsc z klatki i juz spala. Tylko smok pracowal. W drodze powrotnej tak samo
Super uczucie miec ja tak blisko a z drugiej strony rece wolne, wozka nie trzeba wozic i do tego wszedzie sie czlowiek bez problemu zmiesci :-) Bardzo nam sie nosidelko spodobalo i co najwazniejsze mojemu M tez wiec bedziemy ja pewnie czesciej tak nosic.
asia no wlasnie, jak to jest z tymi pampkami? Na tej stronie promobaby nie ma jeszcze tej promocji z carrefoura. Czy to znaczy ze u Ciebie jest ona wczesniej a nie tak jak magda pisze od 12.11?
Kurcze, moja tesciowa jest akurat w Szczecinie wiec jesli by sie okazalo ze sa juz w promocji to poprosilabym ja zeby kupila a jesli dopiero od 12tego to nie wiem czy ona juz nie bedzie wlasnie wcarala do Berlina

klementynka no to dzisiaj sprobuje tej cudownej metody chociaz u mnie to juz marne szanse zeby chociaz ze 20ml wykrzesac z piersi

Bylam dzisiaj z Lenka u ostopaty. Wymietosila ja i ponoc odblokowala w niektorych miejscach jej napiecie miesniowe. Pokazala mi tez jak ja nosic zeby znowu nie zaczela sie prezyc i wracac do prezenia sie jak struna. Faktycze mala jakby troche bardziej rozluzniona byla po tej wizycie ale potem niestety wszystko nadrobila. Mysle ze po prostu za duzo bodzcow jak na jeden raz. Na szczescie dalam jej butle i teraz spi bidulka wykonczona. Musze teraz jakos zalatwic recepte na te zabiegi bo wydam na nie fortune jesli mi padiatra nie przepisze tego jako terapie manualna. Trzymajcie wiec kciuki zeby mi jutro przez telefon nie odmowila.
Lenka byla tez dzisiaj pierwszy raz w nosidelku. Na poczatku troche kwilila ale nie zdazylam wyjsc z klatki i juz spala. Tylko smok pracowal. W drodze powrotnej tak samo

Ostatnia edycja:
reklama
a u nas już były dzisiaj. Ale w tej promocji kasa wraca lepiej wychodziły. Ostatnio też w super pharmie kupiłam za 30 zł paczke ale mniej w paczce.aSIU U MNIE W GAZETCE TE PIELUSZKI MAJĄ BYĆ OD 12 DO 17 LISTOPADA
heheh szum jest boski,ja mam na komórce i kłade zawsze koło małej,najgorzej jak ktos zadzwoni jak ona usypia musze w końcu dzwonek zmienić na jakiś suzmiący
pochwal się bucikami jak skończysz.
ja szydełko i druty uwielbiam od zawsze, inacczej mi się nudzi prze tv. Ja teraz dziergam papucie do chusty dla małej i czapke do kompletu.
bluetooth
nie mampojęcia czemu u nas wcześniej były, może dlatego ze to ten mniejszy cerrfur, ten expres czy jakoś tak. Popatrze na stronie zaraz może coś wydumam co i jak.
fajnie tak malucha miec przy sobie
tylko ludzie dziwnie niektórzy reagują, z moją matką na czele.
Ostatnia edycja: