reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

AVO ja mam to samo, jelita jakby przestaly pracowac. probowalam ciepla wode z miodem i cytryna na czczo ale nic nie pomoglo, teraz naczytalam sie o tym siemieniui wyglada na to ze najlepiej zrobic tak: kupujesz siemie w calosci i mielisz sobie 1 lyzke rano (ja uzywam blendera). wazne zeby bylo swiezo mielone bo jak postoi np caly dzien to podobno jakies wazne skladniki sie utleniaja i juz nie jest takie zdrowe. no wiec mielisz i zalewasz wrzatkiem w filizance. czekasz az ostygnie, robi sie taka galareta i wtedy mieszasz i wypijasz. najlepiej na czczo podobno. w smaku ohyda ale an.ka mi tu pisala zeby dolac soku z malin - tak zrobilam dzisiaj i jest lepsze. no i co najwazniejsze - powoli zaczyna pomagac. jak jesz samo siemie niezmielone to ono jest podobno super jako blonnik ale nie wydziela tego sluzu ktory pomaga na zaparcia.

miki jestem z bronowic a spodnie za 129

Ostatnia edycja:
reklama
Ja panikowałam z chłopakami, ale wtedy ciągle plamiłam, krwawiłam.. Bałam sie jak cholera. Jak trafiłam do szpit na sali lezała ze mna dziewczyna która jak dostała krwotoku to czekajac na meza az wystawi samochod z garazu usiadla na sedes tak sie z niej lało i urodziła zdrowego chłopca:eek::-D
Teraz w ogóle staram sie nie myslec ze mogłoby byc zle, ma byc dobrze i tyle:cool2: musi musi musi! I Wam dziewczyny życzę duuuuuzo optymizmu!!! I spokoju! I radosci z tych cuuuudnych chwil!
Dolegliwosci znikają ale pomyslcie, ze tylko na chwilę.. niedługo dzieciaczki same beda nam przypominac, ze sa w naszych brzuszkach:happy: juz nie moge sie doczekac kopniaczków..
Kurcze prasowanie woła... :sorry:

Ja właśnie tez muszę coś zrobić żeby kupa była jak należy :-) Nigdy ńie było z tym problemu. Codziennie dwa razy a teraz?
Raz na 2-3 dni. Wczoraj na wieczór zobaczyłam ze brzucha nie mogę wciągnąć. W szoku byłam. W pierwszej ciazy brzuch mi było widać dopiero w piątym miesiącu i to malutki był. Ciekawe jak będzie tym razem:eek:

Ja właśnie tez muszę coś zrobić żeby kupa była jak należy :-) Nigdy ńie było z tym problemu. Codziennie dwa razy a teraz?
Raz na 2-3 dni. Wczoraj na wieczór zobaczyłam ze brzucha nie mogę wciągnąć. W szoku byłam. W pierwszej ciazy brzuch mi było widać dopiero w piątym miesiącu i to malutki był. Ciekawe jak będzie tym razem:eek:

jak bym czytala o sobie:) Ja tez przed ciążą nie mialam takich problemow, raz, dwa razy dziennie. w pierwszej ciązy tez było dobrze.Brzuch mi wywaliło tez dopiero w 5 meisiącu, a teraz już mam 5 cm na plusie w pasie, pomimo,ze na wadze minus 2 kg.
A teraz raz na 3 dni i musze się wspomóc syropkiem magnezem i jesli cos wyjdzie to rozwolnione jak nei wiem co. Ile ja bym dała za normalnego kupala:)

Ostatnia edycja:
Ja od zawsze miałam problemu z dwójką i o dziwo na samym początku ciąży mi się polepszyło- codziennie rano zdrowa kupka ;-) Niestety już mi przeszło i pojawiają się problemy... Chyba spróbuję siemienia lnianego (spory zapas został mi z okresu staranek).

Dziś naszły mnie wątpliwości - czy ja będę potrafiła obchodzić się z maleńkim dzieckiem? Skąd czerpać wiedzę? Przecież nawet nie będę wiedziała jak szkraba ubrać :eek:

Ja siemienia nie miele sypie takie cale brazowe ziarenka i do tego lyzke slonrcznika
Jest jeszcze wersja hardcore: kapusta kiszona zasmazona z cebula i przecierem pimidorowym/keczupem...tu jednak lepiej nie wychodzic wieczorem z domu no chyba ze ma sie toj toja co dwa metry :D

Mi tez apetyt wraca...zjadlam sniadanie i niedlugo po tym ciastko jablkowe z piekarni potem latte miodzio kobitki..do tego maz wrocil z PL i mialam full wypas serwis malzenski w nocy ah lubie jak jestesmy razem
Caluski w brzuszki przesylam dla terazniejszych i przyszlych mamusiow
Ps zakupilam bombki i swiatelka :) w ty roku choinka bedzie na niebiesko srebrno

Ja od zawsze miałam problemu z dwójką i o dziwo na samym początku ciąży mi się polepszyło- codziennie rano zdrowa kupka ;-) Niestety już mi przeszło i pojawiają się problemy... Chyba spróbuję siemienia lnianego (spory zapas został mi z okresu staranek).

Dziś naszły mnie wątpliwości - czy ja będę potrafiła obchodzić się z maleńkim dzieckiem? Skąd czerpać wiedzę? Przecież nawet nie będę wiedziała jak szkraba ubrać :eek:

nic się nie martw- instykt CI wsyztsko podpowie- poza tym obłsuga takiego malucha jest dośc łatwa:) jak pąłcze to albo jeść, albo spać albo go coś boli- próbujesz w tej kolejności:) a tak śpi, robi siku, kupę, robi zeza i udaję, że się rozgląda:) heheheh

Dziewczyny, ja tez mialam z Tym problem, glupia bylam meczylam sie 4dni zanim zadzwonilam do lekarza (bralam wszystko co tylko moglo mnie rozluznic- bez rezultatu) w koncu lekarz dal mi taki syrop po ktorym jak mnie popedzilo... Problem tylko w tym, ze niestety takie zatwardzenie spowodowalo u mnie nadwyrezenie jakiegos miesnia... Mowie Wam, bol ze myslalam ze padne. Na dodatek w dniach pozniejszych tez mnie strasznie bolala kazda wizyta w lazience i czasem krwawilam :( a wtedy na dodatek normalnie plamilam, wiec kazde "pojscie" to byl stres podwojny ehhh... Na szczescie wszystko wrocilo do normy, wyregulowalam sobie tym syropem i teraz tylko pije duzo wody i jem owoce- poki co dziala :)

Maćku- ja tez mam stresa, jak sobie pomysle o tym czerwcu, cieple bodach pajacykach, jak to sie ubiera? A cala reszta? Butle smoki, jakie to skomplikowaneee

reklama
nic się nie martw- instykt CI wsyztsko podpowie- poza tym obłsuga takiego malucha jest dośc łatwa:) jak pąłcze to albo jeść, albo spać albo go coś boli- próbujesz w tej kolejności:) a tak śpi, robi siku, kupę, robi zeza i udaję, że się rozgląda:) heheheh
Faktycznie - bułka z masłem :-D;-)

Dobrze, że mam mamę piętro niżej...

Do góry