reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

reklama
hej dziewczynki

u nas chyba jak narazie wszystko ok tylko złożkamnie siłą sciagali K i D no takasenna jestemze to jest tragedia niemam na chwile obecna zadnych zachcianek. Kacper od rana grzeczny wiec bede mogła dalej lezec... ale jest problem, bo kacper2dni biegał bez pampersa i nie wołał kupy dzisiaj rano zawołał okolo 7 ze chce pampesia i kupy nadal nie ma ja juz sama nie wiem co mam wymyslac zeby bylo dobrze...

edit: a i śluz mam jakis taki białyyyy... rozciagliwy pierwszy raz mam taki

Hej dziewczynki dziś odebrałam wyniki cytologi wszystko jest oki UF:biggrin2:

Kate23-Ja miałam już mega doła nic tylko płakałam a jak widziałam mamy z brzuszkiem to szlochałam jak dziecko teraz juz jest troszkę lepiej nie fiksuje jak widze że znowu przyszła@ dzieki za słowa otuchy i na pewno bede pisała co i jak jak komus mówię że mam problem z zajściem to mówią masz jedno to sie ciesz ale same wiecie jak to jest całuski i ściskam

Lolcia-dzieki za dobre słowo bardzo się przyda
:-)

Pajak-to sa moje wyniki z usg
trzon macicy o wymiarach 54 *42 *45 mm
macica o równomiernych obrysach i równomiernej echogeniczności
Endometrium jednorodne o grubości 4mm

jajnik prawy o wymiarach 51 * 23 mm i strukturze nieprawidłowej
-o budowie charakterystycznej dlaPCO
jajnik lewy o wymiarach 43 * 27
*mm i strukturze nieprawidłowej
-
o budowie charakterystycznej dlaPCO
w zatoce Douglasa płynu nie stwierdzam

na razie na tej podstawie stwierdzono PCO
i na objawach jakie mam nie regularną@ otyłość brzuszna jakiej nigdy nie miałam,wypadające włosy zarost na buzi i od pępka do dołu i pogorszyła mi się cera nigdy nie miałam problemu nawet jak dojrzewałam, nie wiem czy po tym można stwierdzić że mam PCO w 100%ale z tego co czytałam i mówił mi gin to tak

Siwa20-ja już ten temat mam dawno za sobą jeśli chodzi o kupki do pampersa ja po prostu mówiłam że pampersa nie ma i nocnik 2 razy zrobił do majtek raz go nie przebrałam i powiedziałam że miał wołać pochodził 10 minut z kupką i już potem zawsze wołał na nocnik,musisz go wybadać kiedy może zrobić i od razu na nocnik,niestety trzeba troszkę cierpliwości jedne wcześniej robią na nocnik a drugie puzniej ,a może na niego jeszcze nie pora i potrzebuje więcej czasu mój miał 2 lata i 3 miesiące jak całkowicie odstawiłam pampersy.Powodzenia

Dziewczynki a może macie jakąś fajna dietę,co nie trzeba się głodować ja na razie wcinam jogurty,kefirki pije,ciemne pieczywko, gotowane mięsko z ryżem i jabłka i 30miut dziennie ćwiczę,dawno nie ćwiczyłam i teraz mam takie zakwasy że nie mogę się ruszać :-(stosowałam już masę diet ale były dość drastyczne i sie poddawałam nawet Dukana ale nie wyszła mi na dobre do sie odnowiło moje uczulenie na nabiał i musiałam zaprzestać :-(

reklama
Cześć
jakoś tak dolasto u mnie dzisiaj. Już bym chciała nowy cykl żeby wreszcie coś ruszyło. Chcę się badać i odkrywać co tam nie pasuję. Chyba kupie cobie mikroskop owulacyjny. Co sądzicie??
Lolcia zamierzam testować w środę dopiero niby@ powinnam dostać jutro ale z okazji póżniej owulacji lepiej żeby @ przyszła później
Aleksandra mnie aż trafia jak słyszę takie historię, kiedy z braku diagnozy człowiek musi tyle czekać. Dawno byś była w ciąży.
No ale teraz jak wiesz zaciskam kciuki żeby to było jak najszybciej. ja schudłam 15kg na soutbeach. Ale drugi raz po ciąży stosowałam i nie schudłam nic ale może jak jeszcze nie próbowałaś to zadziała.
Siwa zmiataj po test bo może miałaś wcześniej owulację skoro już masz takie silne objawy. Trzymam kciuki
Fioletowa Maks też nie odpieluchowany. Było już światełko w tuneli przez miesiąc chodził bez pieluchy ale nie wolał tylko musiałam go ciągle pytać a potem totalny regres. Nawet na kibelek nie siądzie (a ładnie na dworze sikał, do ubikacji w gościach) no i teraz też do wiosny odpuszczam. Tylko nr2 łapiemy do nocnika.

Ostatnia edycja:
Do góry