reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

Ahh dziewczyny przechwalilam tym brakiem mdlosci. Przed chwila jak wyszłam ze sklepu nagle w ciagu minuty mnie zemdlilo i zwymiotowalam prawie sama zolcia bo niestety zdazylam zjesc jedno jablko tylko;p ale moj maluch musial miec turbulencje dawno juz mnie tak nie zwijalo w srodku przy wymiotach ;///
Chyba ze to jakas jelitowka bo od rana bylam juz 2 razy na grubszej sprawie...ale goraczki nie mam;)
no nic lece robic obiad :))
Dziewczyny jeszcze cos... od 3 dni nie czuje zadnego rozciagania i ciagniecia w brzuchu i macicy czy to normalne? no bo przeciez malec wciaz rosnie to chyba powinnam cos czuc. Przedtem czulam naprawde codziennie ze cos sie w dole dzieje:)

reklama
no więc Moje Drogie:

Dzieć ma 69 mm, NT 1,7 cm, kośc nosowa widoczna, serce 152 uderzenia na minutę. Nie lubi jak się go uciska, bo normalnie się rzuca i odpycha od tej ściany(lekarz powiedział,ze niezły ancymonek) Dzieć jest o 9 dni starszy wg usg, niz wg OM, czyli termin na 6 czerwca, ale ja wiem dokładnie kiedy zaszłam w ciażę, także dzieć nie jest starszy tylko duży
smile.gif
i suwaczka nie zmieniam:)
No i gin po moich prośbach, powiedział,że pomiedzy nogami nic nie widzi
smile.gif
ale to diagnzoa na 70-80% także ,żebym sie nie przywiązywała do mysli o o różowościach, bo jeszcze może się to zmienić
smile.gif

jestem szczęśliwa
smile.gif

Ostatnia edycja:
AVO Moje ogromne gratulacje :) Czyli mamy dwie olbrzymy bo moj 5 dni starszy wg USG i tez termin przesuniety ale na 8 :) \Ciesze sie bardzo Twoim malcem!!:)

AVO super wiadomości:tak:

a ja w środę pędzę na USG :) Nie mogę się doczekać ale chyba jak każda z Was troszkę się boję:zawstydzona/y: ale musi być wszystko dobrze, co nie??;-) trzymajcie kciuki, proszę...;-)

właśnie położyłam Kubę spać i odpoczywam :)
była u mnie koleżanka z synkiem w wieku mojego i się wybawili i poszedł z ponad godzinnym opożnieniem spać ale zasnął w 2 minutki:tak:

dzięki Dziewczyny:)

a chciała jeszcze powiedzieć,że 2 trymestr zaczyna się od skończonego 13 tygodnia, w każdym razie nie od zaczętego 13 :) czyli 12 i 6 dni to jeszcze 1 trymestr:)

a tak naprawdę i bardzo ścisle to 2 trymestr zaczyna się od 13 tyg i 3 dnia:) bo 13, 33 razy 3 trymestry daje 40 tygodni:)

Ostatnia edycja:
Dorotka nie przejmuj sie, mnie w ogole nic juz nie boli ani nie kluje od jakiegos czasu.

AVO pieknie!! graulacje :) ojj jak bym chciala juz na usg!
czyli prawdopodbnie energia drugiego trymestru dopiero przed nami :)

acha a co do kwasu foliowego, pytalam ginki czy trzeba jeszcze brac, powiedziala ze w 2 trymestrze juz nie, zeby sie przerzucic na witaminy. kupilam dzisiaj femibion ale teraz patrze na sklad i tam tez jest kwas. wiec pewnie nie pomaga juz ale i nie szkodzi:)

Dorotka nie przejmuj sie, mnie w ogole nic juz nie boli ani nie kluje od jakiegos czasu.

AVO pieknie!! graulacje :) ojj jak bym chciala juz na usg!
czyli prawdopodbnie energia drugiego trymestru dopiero przed nami :)

acha a co do kwasu foliowego, pytalam ginki czy trzeba jeszcze brac, powiedziala ze w 2 trymestrze juz nie, zeby sie przerzucic na witaminy. kupilam dzisiaj femibion ale teraz patrze na sklad i tam tez jest kwas. wiec pewnie nie pomaga juz ale i nie szkodzi:)

Mi lekarz zalecił branie ciągle kwasu foliowego doputy żelazo się nie poprawi ......i dopiero po 4 stycznia ustali czy trzeba dalej brać .

no więc Moje Drogie:

Dzieć ma 69 mm, NT 1,7 cm, kośc nosowa widoczna, serce 152 uderzenia na minutę. Nie lubi jak się go uciska, bo normalnie się rzuca i odpycha od tej ściany(lekarz powiedział,ze niezły ancymonek) Dzieć jest o 9 dni starszy wg usg, niz wg OM, czyli termin na 6 czerwca, ale ja wiem dokładnie kiedy zaszłam w ciażę, także dzieć nie jest starszy tylko duży
smile.gif
i suwaczka nie zmieniam:)
No i gin po moich prośbach, powiedział,że pomiedzy nogami nic nie widzi
smile.gif
ale to diagnzoa na 70-80% także ,żebym sie nie przywiązywała do mysli o o różowościach, bo jeszcze może się to zmienić
smile.gif

jestem szczęśliwa
smile.gif

Gratuluje :-):-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam,
AVO - gratulacje!!!!!!!!!!
ja USG mam w środę, jeszcze tylko 2 dni..... ale jak tak czytem same dobre wieści to się troche mniej denerwuje.
Ja się jeszcze nie zastanawiałam nad żłobkiem, ani opiekunką ale do pracy chciłabym wrócić grudzień/styczeń.
pozdrawiam i życzę miłego popołudnia.

reklama
Witajcie
ja też miałam dzisiaj wizytę. Z dzidziusiem wszystko ok natomiast wyskoczył mi krwiak. Lekarz kazał mi się nim na razie nie przejmować powiedział, że będziemy obserwować. Któraś z Was też ma krwiaka tylko nie pamiętam która. Ciekawa jestem co Wam lekarz powiedział o nim?
No i odebrałam badania płytek mam za mało.

Oczywiście gratuluję udanych wizyt
trzymam kciuki za Ciebie Nanuliko obyś zobaczyła II kreseczki oraz za inne wizyty u dzina.
Pozdrawiam

Do góry