miska271
Fanka BB :)
My po USG i się potwierdziło że będzie dziewczynka, ładnego hamburgerka nam pokazała między nóżkami, nic nie dyndało, rozwija się prawidłowo, termin porodu przesunął się z 15.03 na 13.03, ilość wód prawidłowa, leży sobie w położeniu dowolnym, serduszko pięknie bije 144 uderzenia/min a waży ok 850gram
i wszystko tak jak powinno być to jest, więc Roksanka została Roksanką
![]()
super wieści,fajnie że Roksanka jest Roksanką
ja dzisiaj też po wizycieważy ok.850g i zdrowiutka
nie podobało sie dzisiaj badanie
mało miejsca ma i sie jej nie widzi jeszcze naciskanie
No ale ważne że zdrowa i ruchliwa dzisiaj to szaleństwo na badaniach było
![]()
duża dziewczynka,fajnie że zdrowo rośnie
Ewstra będziesz miała trening przed porodem. Ja do Borysa co 45 minut wstawałam ;-)
Ja też dziś po wizycie . Serduszko bije , mocz i cukier w normei (ufff ) za to morfologia słabiej - ale to chyba standard ... Mam brać żelazo , zwiększyć magnez ( 3 razy po 2 tabletki)
Smiałam się do lekarki że nic innego nie będę robić tylko łykać lekarstwa ;-)
No i dostałam skierowanie na USG bo chciała jeszcze skontrolować czy te różnice w wielkościach malutkiej to norma czy będą się powiększać - pytała ile ważę i jak w poprzedniej ciąży tyłam - ale nie skomentowała tego
Także kolejne USG mam 5 stycznia , a wizytę jeszcze w grudniu -22go
dobrze ,że wyniki w normie a morfologia lubi sobie skakać u cięzarnych także wszystko jest ok
ja mam wizytę 20 ego grudnia
ja dopiero niedawno wrocilam, masakra jaki mial dzis poslizg
jesc i pic mi sie chce, wiec tak na szybko; u nas rowniez ok, szyjka trzyma, macica miekka, ale pierwszy raz nie wiem czemu badanie bardzo mnie bolalo, gin mnie przepraszal, ale podobno tak musial, tylko czemu nigdy przedtem mnie nie bolalo
usg mi robil, ale dzidziusia nie ogladalismy tylko ta moja wewnetrzna blizne po cieciu, bo usg mam w sobote to w 3 trymestrze, oczywiscie platne, to sie wszystkiego dowiem ile wazy i jak siedzi itd
to u mnie tyle, nic takiego specjalnego
ciesze sie, ze u pozostalych dziewczyn wszystko dobrze!
przy badaniu może czasami boleć teraz to wszystko takie wrażliwe jest dobrze ze po badaniu wszystko jest ok