reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe Mamy 2010

Doris wszystkiego naj dla Mikołaja.
Wioli super prezenciki :-)
Ragna to poszalałaś, ja wczoraj też fryzjer ale i kosmetyka w jednym.
Dawidowe pytałaś kto mnie rozbiera to wiesz już kto ;-) zdrówka dla Laury, oby ten grzybek szybko minął. A co to za lek dostała??? Nie ma problemu z jedzeniem??? Ten przepis bardzo prosty...
Alicja moja też miała w tamtym tygodniu fazę ale jednodniową na czapkę. Mam nadzieję że przeziębienie u Ciebie szybko minie, u mnie za to zbyt szybko się rozwija.
Kroma współczuję @.
Emiliab udanego polowania na strój Mikołaja.
Natolin wow to poszalałaś z tym ciastem, fajnie bo ja weny do pieczenia nie mam.

Brat miał przyjść z dzieciaczkami i Mikołajem ale oczywiście nie ma czasu... ehhh więc dziś skromnie świętowaliśmy Mikołajki we Trójeczkę. Teraz Oliwia kończy flachę i mam nadzieję, że uśnie...a ja pewnie ewakuuję się do łóżka, bo cóż mi pozostało...

reklama
dawidowe, dokładnie taki:

2-3951.jpg

a co do przepisu to najpierw ubijasz białka a później dodajesz cukier i żółtka tak? zrobiłaś mi ochote na ciasto :-p tylko jakie ja mam owoce hmm... pomarańcze :baffled:

kania współczuje :*** mam przynajmniej nadzieje ze jak szybko sie rozwija to i szybko sobie pójdzie precz ;-)

Kania nie pamietamnazwybo zostawiłam recepte w aptece i jutro go odbieram. Jakis syrop bo ma pic raz dziennie 5 ml i najlepiej aby przez jakiś czas nie popijała. Jutro napisze co. A twoja co miała?.
Moja generalnie tak znosi to jak angine nawet nie wiem że ona to ma. Je normalnie i zachowuje się normalnie. A to że daje mi ostanio z liści to przemilcze.

Alicja super. Moja ostanio maniakalnie chodzi i sprząta. U babci też latała z taką kolorowa zmiotką od kurzu i zamiatała.
A ciasto to wrzucasz całe jaja z cukrem i ubijasz a jak zrobi sie masa biaława to lekko wsypujesz mąkę i łyżka mieszasz. Nie ubijasz oddzielnie białek. Piekarnik do 200 stopni i nie pamietam ileczasu bo ja na oko ale niesadze aby wiecej niż 30 minut. Widać góre jak się rumieni. Na koncu jeszcze pudrem posypuje.
Pomarańcze to chyba kiepsko ale może masz np brzoskiwnie z puszki.

Ja też, ja też byłam nie"grzeczna" ;-) może dlatego nic dziś nie dostałam:eek:
Alicja
fajny ten sprzęt do sprzątania.
A co do przepisu to ja mam podobny jak Dawidowe i tam się najpierw ucierało żółtka z cukrem a białka ubite to na końcu się dawało.
Dawidowe Oliwia miała do pędzlowania buzi Nystatynę - to preparat przeciw grzybiczy...

a ja byłam tak niegrzeczna że zasługuję na wielką rózgę :-)

Alicja- mam coś w tym stylu tylko bez odkurzacza i Arek tak lubi sam ten wózek że jeździ nim ciągle i sobie tam komórkę włożył. Fajny ten różowy mi brakuje odkurzacza :)
Kania- zdrowiej i miłego świętowania mikołajków, ja chyba nic nie świętuję, miałam kupić sobie książkę ale jak mnie dopadła @ to nie wiedziałam jak iść, a miałam takie bóle jak porodowe, w domu nie mogłam się wyprostować, nabrałam się leków i już lepiej.

reklama
A mnie nawet nie ma kto batów dać. Sama sobie dziś kupiłam perfumy a wcześniej książkę.
Im wiecej macie pomysłów z prezentami tym ja jestem głupsza. W czwartek przejade się do tesco i pooglądam.

Do góry