reklama
lulka97
Aktywna w BB
Książka znakomicie nadaje się na prezent. Na gwiazdkę, na imieniny... Z tym, że nie każda książka nadaje się na prezent. To musi być coś pięknie wydanego, żeby dziecko poczuło się zachęcone do sięgania.. Ja kupiłam Poczytaj mi mamo. Również ze względów sentymentalnych
... Mam też Jan Brzechwa dzieciom... i Agnieszka Osiecka dzieciom
Marihuanna
Aktywna w BB
Jeśli dziecko lubi to .. to jestem za
mój akurat może słuchać wszystko byle by mu było czytane , kupuje książki ale nie na prezent tylko przy okazji jak mi wpadnie w ręce coś dobrego.
Też uważam, że prezentem powinna by wypasiona książka. Taka, która przetrwa lata i będzie w przyszłości stanowić pamiątkę- byc może nie tylko dla jednego pokolenia. Preferuję pisanie dedykacji- dzięki którym można nawet za 20 lat przypomnieć sobie dzień, w którym ów prezent się dostało.
Mo toniemy w książeczkach, a z założenia wychodzę, że "Mikołaj" to święto dziecka i to jego marzenie spełniamy - więc dostaje w ramach rozsądku, to co chce. Książka może być dodatkiem, ale prawda jest taka, że dzieci raczej nie cieszą się z książek - nie o tym marzą... :-)
lulka97
Aktywna w BB
Dzieci marzą o przedmiotach, o których wiedzą. Jeśli są epatowane w TV jakimiś zabawkami, jeśli najfajniejsza koleżanka je ma, jeśli po wejściu do supermarketu dostają po oczach różowym kiczem ze światełkami... Jak często wchodzimy z dziećmi do księgarni? Widziałaś jakąś reklamę książek w TV?Mo toniemy w książeczkach, a z założenia wychodzę, że "Mikołaj" to święto dziecka i to jego marzenie spełniamy - więc dostaje w ramach rozsądku, to co chce. Książka może być dodatkiem, ale prawda jest taka, że dzieci raczej nie cieszą się z książek - nie o tym marzą... :-)
ferina
Aktywna w BB
Ja chodzę z dzieckiem do księgarni i pozwalam mu wybierać książki. Jeśli nie zgadzam się całkowicie z wyborem, to tłumaczę dlaczego nie chcę tej książki w domu. Najczęstszym powodem, dla którego dziecko chce taką książeczkę jest fakt, że spotkało ją w czyimś domu, albo krzykliwe kolory- dzieci są jak sroki 
reklama
anka26_x_07
Mama Laury :)
Ostatnio zakupilam książke dla córki która sama wybrała. Była to książka Hello Kitty z melodiami do spiewania. Swietnie sie razem bawimy. Nauka piosenek idzie dosc gladko
)