reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

przesadzasz troche. Na początku oczywiste jest, ze moze byc mało pokarmu bo on pojawia sie 3/4doba po sn, 4/5 po cc i do tego czasu bywa róznie, ale jak nie raz byłam na połozniczym tak ja takich scen nie widziałam. Jezeli nawet mąż okazałby sie taka dupa to mamy jeszcze matki, siostry,kolezanki.. w ostatecznosci mozna zapisac na kartce model i dac w reke mezowi.

iwon - ciesze sie ze wszystko jest dobrze!!!

witam porannie:-)

bardziej chodzi mi o tą taką krępację faceta :) oczywiście - nie każdy :p

Ja po cc pokarm miałam od razu co prawda wolno leciał i nie dużo ale pojawił się szybciutko - miałam farta :)

reklama
ja nie miałam mozliwosci przystawiania chłopcow do piersi wiec byłam skazana na laktator. W pierwszej dobie po porodzie był dramat, ból nieprzecietny (dlatego ja nie wyobrazam sobie w takim momencie elektrycznego) a w laktatorze sciagnieta dosłownie kropla:szok:
babka od laktacji chwaliła i pocieszała, ze za kazdym razem bedzie wiecej i lepiej i tak było. W 4dobie budze sie w nocy cała mokra jakby ktos mnie oblał:szok::szok::szok::szok: byłam w kałuzy mleka:szok:
do mnie przyszlo nagle i znienacka:happy:

jak byłam jeszcze w ciazy, niestety nie pamietam w kt tyg :confused2: budze sie rano i czuje ze mam mokre na wysokosci jednego cycka.. szok!!!
Jedyne co mi przyszło do głowy to ze P sie przytulił i mnie opluł:szok::szok: ale cos mnie tkneło i przycisnełam brodawke - siara:szok: potem juz do konca nie miałam

a wy miałyscie siare???

ja nie miałam mozliwosci przystawiania chłopcow do piersi wiec byłam skazana na laktator. W pierwszej dobie po porodzie był dramat, ból nieprzecietny (dlatego ja nie wyobrazam sobie w takim momencie elektrycznego) a w laktatorze sciagnieta dosłownie kropla:szok:
babka od laktacji chwaliła i pocieszała, ze za kazdym razem bedzie wiecej i lepiej i tak było. W 4dobie budze sie w nocy cała mokra jakby ktos mnie oblał:szok::szok::szok::szok: byłam w kałuzy mleka:szok:
do mnie przyszlo nagle i znienacka:happy:

jak byłam jeszcze w ciazy, niestety nie pamietam w kt tyg :confused2: budze sie rano i czuje ze mam mokre na wysokosci jednego cycka.. szok!!!
Jedyne co mi przyszło do głowy to ze P sie przytulił i mnie opluł:szok::szok: ale cos mnie tkneło i przycisnełam brodawke - siara:szok: potem juz do konca nie miałam

a wy miałyscie siare???

ja mialam siare jakos od połowy ciąży.. leciały tylko kropelki przy ucisku nie zalała mnie tak nigdy zebym byla mokra;p za to tym razem mam najprawdziwsze mleko już od początku ciąży tzn nie zanikło mi po odstawieniu syna i tak sobie jest caly czas:)

o jacie, to ja jednak zakupie moze, bo chce zakupic ten laktator w polsce, jest roznica w cenie ogromna, w Polsce widzialam za 440zl a we Wloszech 160euro :baffled:
Ta medela swing ma dwufazowy system odciagania, ktory nasladuje jakby naszego ssaka :)
Slyszalam tylko, ze jest super.
Drugie b.dobre opinie slyszalam o tommee tippee

kamila
- ale nie karmisz teraz? to jutro oficjalnie zaczynasz 5miesiac :)

sicilpol - to znaczna roznica w cenie..

Ostatnia edycja:
o jacie, to ja jednak zakupie moze, bo chce zakupic ten laktator w polsce, jest roznica w cenie ogromna, w Polsce widzialam za 440zl a we Wloszech 160euro :baffled:
Ta medela swing ma dwufazowy system odciagania, ktory nasladuje jakby naszego ssaka :)
Slyszalam tylko, ze jest super.
Drugie b.dobre opinie slyszalam o tommee tippee

440 za maszynkę do tortur?! OMG! Toż to 1/4 ceny wózka! Raczej poszukam tańszego...

Witajcie :)

Dziękuję za wszystkie ciepłe słowa :happy:

ide zrobić kawkę sobie...a co tam :-D

Dzien dobry!
Ja wlasnie sacze kawke, ale zbozowa, jak juz sie poswiecac, to na calego, przysiegam, ze po tym wszystkim nie tkne zbozowki :baffled:
Je chce takiego szatana z ekspresuuuu

Teraz lecę zrobić sobie kawy z mlekiem - mleka z kawą... :cool:

No właśnie dziewczyny, jak to z tą kawą jest? Pijecie? Ja na początku odstawiłam całkowicie, ale w ciągu ostatnich 2 tyg. zdarzyło mi się trzy razy wypić taką słabą z jednej płaskiej łyżeczki z mlekiem :sorry:

Na weekendowych zakupach okazało się, że noszę obecnie rozmiar o dwa większy od poprzedniego...wkurzona, rozgoryczona...nie kupiłam nic...chyba czas na spodnie ciężarówkowe..

Taaa, ja też już śmigam w ciążowych. Dostałam parę łaszków od koleżanek, są jeszcze trochę za duże, ale przynajmniej nie czuję się jak słoń w stringach ;-) Szkoda mi kasy na kupowanie ciuchów "na teraz", bo po ciąży zamierzam sporo zrzucić ;-):ninja2:

Witam:)
aleee mi sie dzisiaj spac chce. co chwile sie budzilam...

Kamila, Buziak ja siare mialam od 21 tygodnia:)i za bardzo to nie przeszkadzalo bo ja sie cieszylam .zawsze cos polecialo jak myslalam duzo o dzidzi albo usg ogladalam:)a ze mieszkalam ze wspollokatorem(w sumie obcy facet) to wesolo bylo wieczorem przy rozmowach w kuchni jak on sie zaczynal namnie dziwnie patrzec a ja z plama na pizamie:-D ale chyba sie przyzwyczail potem.nawet probowal bb czytac bo widzial ze ciagle pisze ale jak doszedl do hemoroidow i zaparc to mu ochota przeszla :-D

Ja juz chyba pisalam ale mialam laktator Tommee Tippie ale reczny, nie elektryczny i polecam go szczerze bo dobrze sciagal, bardzo szybko no i sama moglam dostosowac sile do "bolu" . troche niewyobrazam sobie elektrycznego. moze pozniej juz nie przy zastojach i popekanych brodawkach . zreszta ja na poczatku wszystkie butelki mialam z TT dlatego ten laktator tez bo sciagalo od razu do mojej butelki(a one sa niewymiarowe ido nich w sumie nic innego nie pasuje:/) potem przerzucilam sie na inne az na avencie sie skonczylo:)
Iwon gratuluje wizyty. a co do kawy to ja pije bo mam niskie cisnienie (na ostatniej wizycie 92/48 - mysleli ze sie aparat zepsul i 2 razy mierzyli, wiec moge pic kawe)ale teraz mam za niskie a na koniec pewnie bedzie za wysokie jak ostatnio.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry