reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maj 2012

[*]
[*]
[*]
[*] masakra jakaś przykro mi :-:)-:)-:)-(

co do świąt to my spędzamy po trochu u moich rodziców i u rodziców S i do domku wracamy dopiero po świętach jak co roku:)

reklama
Czesc dziewczyny przepraszam ze w glownym poruszam ten temat ale zalezy mi na szybkiej odpowiedzi i dotarciu do jak najwiekszej ilosci osob. Za tydzien ostatni raz przed porodem bede miala odwiedziny z PL i chcialabym cos kupic ale nie jestem pewna czy to ma sens... chodzi o kolysanki prenatalne.
czy ktoras z was miala te kolysanki albo jakas z kolezanek?? czy oplaca sie wydac te pieniadze?? bylabym wdzieczna za opinie i odpowiedzi to bym poprosila w PL o zamowienie.
Mam te kołysanki, takie 3-płytowe wydanie z empiku. Myślę, ze jest klimatyczne. Sama słucham i polecam "Kołysanki na dobranoc" do kupienia w Kolporterze za 9,99, są ekstra!

Czesc dziewczyny, cos ie oge spac... Juz przeszlo godzine sie mecze, w koncu skapitulowalam i wzielam ipada :) ogolnie spie dobrze, ale czasem takie nocki sie zdarzaja. W dodatku czuje sie glodna... Ale w nocy jesc???? Hmmm... Moze jednak jakis banan...?
Plus ze "na zywo" sie na was zalapalam :)
Każda pora na jedzenie jest dobra, z mężem ostatnio o 4 rano kisiel jedliśmy :)

ale to chyba zalezy od przyczyny cc, bo czasem dziewczyny piszą, ze będą miały cc jak się poród zacznie dopiero. Ja w drugiej ciązy miałam mieć cc ze względu na wielkość dziecka tzn lekarz sie upierał przy cc, ja przy sn ale nie było mowy o wczesniejszym terminie cc. A przy bliźniakach z kolei termin jest dużo wczesniejszy, chyba na 34 tc czy jakos tak
Dlatego, ze ciąża bliźniacza standardowo trwa 36tygodni stad dwa tygodnie wcześniej cc. Ja jestem z bliźniaków, ale poród był naturalny. Mam 5minut starszego brata.

czesc dziewczyny,
chcialam sie dolaczyc do Was jesli wolno :-) mam termin na 5 maja takze mysle ze bedziemy mialy wspolny temat ;-)
serdecznie pozdrawiam
Witaj wśród majówek!

DziuraWSkarpecie
[*]
[*]

Witam
u mnie zagoniony tydzień , wczoraj na Jasełkach w przedszkolu ,super byłon już poczułam się światecznie , choć jakoś do tej pory tego nie czułam .Od dzis zaczełam porzadki świateczne ,musze podzielić na parę dni bo szybko się mecze, i po wysiłku kregoslup boli .Na 16 dzis do Gina z wynikami nie najlepszymi:baffled:zobaczymy co powie dam znać potem to narazie
Patina i jak po wizycie?

Witam,
podczytuję Was na ile czas mi pozwala:tak: a ponieważ mam prawie 20miesięczną córcię i jestem aktywna zawodowo to za wiele czasu nie mam.
Życzę Wam spokojnego oczekiwania na maluszki!

Znacie już płeć? U nas w 14 tygodniu gin. obstawiała chłopca i ostatnie USG jej przypuszczenia potwierdziły, więc czekamy na Maciusia:happy:
Gratuluję synka :tak:

a mi coś szarpie żołądkiem na wymioty.. już mnie wszystko boli od tego..

Wikasik - chociaż Ty już masz ustalone:) nasza wigilia wypada w tym roku z moją rodziną (raz z moją, raz z męża), czyli z moją matką (jak dziadek ją przyjmie pod nasz dach, bo ostatnio zachowuje się jak.. mój ojciec), rodzeństwem i dziadkami. też nie wiem co wypada mi do gotowania, a już zdążyliśmy się z mężem pokłócić o zakupy świąteczne.
W ogóle to wczoraj powiedziałam mu, że chcę spróbować upiec sernik. próbował wybić mi to z głowy (cukiernik ze mnie żaden, piekarnik mamy gazowy bez możliwości ustalenia temp. (żałuję, że go kupiłam, ale na początku było ciężko z kasą, a gotować trzeba było)), za dodatkowy argument poszła ciąża - męczę się niesamowicie i mdleję stojąc, ale kiedy to mi wszystko powiedział.. rozbeczałam się i łkałam przy tym jak małe dziecko. teraz się dziwię, ale wtedy brzmiało to jak niewiara w moje możliwości, przecież jak nie spróbuję to mi się nie uda, a tak bardzo chciałam upiec pyszne ciasto świąteczne, którym mogłabym pochwalić się rodzinie. mąż oczywiście zgłupiał, ale przytulał mnie (mimo moich wrzasków, że "nigdy nie będę dla niego dość dobra") i dał radę. kiedy się uspokoiłam powiedział, że woli żebym pyskowała niż płakała:)

o cc nie wiem nic, więc niestety nie pomogę (choć faktycznie zaczyna mnie to zastanawiać - też słyszałam teorię, że trzeba uniknąć rozpoczęcia porodu sn, ale dużo kobiet rodzi cc i to po rozpoczęciu sn.. może AS zaspokoi naszą ciekawość?

napisałam, że mam kudłaty pępek.. mam, jak i cały brzuch, choć bardziej jest to meszek, którego wcześniej nie było..
Polecam zrobić rafaello na herbatnikach ,lub coś z moich przepisów .
Wypróbowane,efektowne i wychodzi zawsze .
https://www.babyboom.pl/forum/mamy-...-obiady-kolacje-6559/index14.html#post4683724

https://www.babyboom.pl/forum/mamy-...-obiady-kolacje-6559/index14.html#post4683445

https://www.babyboom.pl/forum/mamy-...-obiady-kolacje-6559/index14.html#post4683664

zanetaa głowa do góry, ja też jestem beztalencie do ciast, jakie ciasto nie zrobie to zawsze mi nie wychodzi hehehe ale to nic bo dalej się nie poddaję i próbuję, na święta chciałabym zrobić sernik na zimno ale czy wyjdzie to się okaże hehe ale spróbuję co mi tam :)
Moje wypróbowane ,zawsze wychodzi ,polecam...

czesc dziewczyny,
chcialam sie dolaczyc do Was jesli wolno :-) mam termin na 5 maja takze mysle ze bedziemy mialy wspolny temat ;-)
serdecznie pozdrawiam
Witaj na majówkach

Macie moze jakis wyprobowany sposob odplamiania kolorowych rzeczy...?Moj synek zaplamil kilka bodziakow obiadkami(sliniaki odpadaja-sciaga sobie je)teraz sa juz za male i musze pooddawac je kolezance a niechce wyjsc na fleje.Vanish nie podzialal a chlor wypali kolory...help
Najlepiej kupić zwykłą sodę oczyszczoną i dodać boraksu .
Nie ma plamy ,która by nie zeszła.
Sodę kupisz tu :
BORAKS I SODA OCZYSZCZONA Super do Prania 2kg! (1998354185) - Aukcje internetowe Allegro

Oh kurcze,u nas jest taki specjalny srodek na plamy(nowe i stare),dziala idealnie..Zapytaj w drogerii moze maja "odplamiacz"(doslowna nazwa:-p),jak wyjasnisz sprawe pomoga ci napewno ;-)

ps.zeby nie wyjsc z siebie,rzucam sie na gleboka wode i wychodze z psem na spacer kolo domu
A ja zaraz wyjdę z siebie i Ci wtłukę .:wściekła/y:
Miałaś leżeć ...:baffled::baffled:

Co do Wigilii, o której wspominałyście to nam się plany zmieniły i zrezygnowaliśmy ( z uwagi na mój stan zdrowia) z podróży do moich rodziców (5 h jazdy). Zostajemy tutaj i wigilię spędzimy u męża wujka z całą męża rodziną. Raz już tak miałam więc wiem, że do przeżycia będzie ;) Ale wiadomo, że jak człowiek do swego przyzwyczajony to zawsze będzie jednak czuł, że jest inaczej...Ale trudno. Najważniejsze jest zdrowie naszej Niuni. A propos trzymajcie kciuki, dziś mam lekarza i mam nadzieję, że powie mi, że moja szyjka się unormowała i że jest już ok..oby..Buziaki!
Trzymam kciuki i jak po wizycie?

dziuraWskarpecie ******************światełko dla Twoich pięknych Aniołków******************
bądź silna....
Kochana zapalam światełka (*) (*) (*)
Jak staniesz na nogi wejdź proszę na wątek CPP (ciąża po poronieniu )
Tam dziewczyny szybko stawiają do pionu .
Pomaga jak cholera przeżyć żałobę ..
Przytulam ...

Światełko dla Aniołków
[*]
[*]

As 76 - dziękuję za linki do przepisów, z pewnością wypróbuję:tak:

suse - jak moja córcia od obiadków w słoiczkach coś zaplamiło to na rzęstach stawałam a plamy zostawały:-(

Światełko dla Aniołków
[*]
[*]

As 76 - dziękuję za linki do przepisów, z pewnością wypróbuję:tak:

suse - jak moja córcia od obiadków w słoiczkach coś zaplamiło to na rzęstach stawałam a plamy zostawały:-(
W lato ,żeby obiadowe plamy zeszły wystarczy na 2-3 dni wywiesić ubranko na pełne słońce.
Słońce pięknie wybiela takie plamy.
W zimie trzeba stosować sodę i boraks.
Swoją drogą to każdy wybielacz zawiera sodę i boraks + dodatki zapachowe i środki powierzchniowo czynne tzw : wybielacze optyczne ;-):rofl2::rofl2:
Trochę o sodzie
http://www.sodaoczyszczona.blogspot.com/

Ostatnia edycja:
As dzieki za zainteresowanie ;-)wizyta opisana w odpowiednim wątku ...
Co się stało że dziurawskarpecie........:-:)-:)-(boże jestem w szoku!!!!

Tak często słysze o tych poronieniach,że sama zaczynam sie martwic.......jak nie przeczytam to ktos mi cos powie...ciocia lezy w szpitalu na oddziale z dziewczyna ktora wczoraj poronila 24 tygodniu. Podobno bóg istnieje?!?! To po co daje nam szczescie a pozniej nam je odbiera.. zaczynam juz swirowac od tego ..tym bardziej,ze od 2 dni kompletnie nie czuje ruchow malenstwa....

pieszczoszka no cóż tak się dzieje na tym świecie Ty musisz mysleć po prostu mnie to nie spotka i tyle ...nie ma innego wyjścia no może trochę mniej panikować , nie stresować sie a bedzie dobrze, ja 1 grudnia poczułam parę ruchów i od tej pory cisza , nie martię się choc to moja druga ciąża i powinnam może już czuć konktetne ruchy :dry:chodzę do lekarza na kontrolę nic mi sie nie dzieje wiec wszystko jest dobrze i takie mam nastawienie , a jak coś by było nie tak to potem sie bede martwic.....nie ma porzeby na zapas :sorry2:

reklama
Do góry