reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Ja po chłopcach mam przygotowane kilka żółtych i białych rzeczy, ale jesli będzie ciepło to i tak moze tych nie bedziemy używac.. Wyjęłąm przygotowałam i tyle..

Sicilpol - ale po Twoim mężu widac ze to facet nawet w różowym sweterku nie?:tak:
A mój P też jest zdania, ze nie będzie dziecku traumy fundował:tak:
Zreszta, moja sis kupiła rózowe spiochy z samochodzikami - typowe dla chłpoca a co innego jak to są rózowe kwiatki czy kotki:-)

Całkiem niedawno kupiłam moim małym mężczyznom koszulki rózowe z dżipem na klacie - nie musze mówic ze z kolekcji chłopięcej ale wspomne dla jasnosci.. Po jakims czasie chłopcy zaczęli miec opory przed zakładaniem tych bluzeczek.Nie ciężko w ich wieku poznac ze to nie jest ich osobisty pogląd.. Dominik nie chciał opowiadac dlaczego, dobrze że Bartek jest bardziej otwarty i sie dowiedziałam, ze w przedszkolu dwóch chłopców sie z nich śmieje i im dokucza za te bluzki:eek:
Dominik poprosił mnie, ze jak beda w tych bluzeczkach to nie beda ściągac bluz w przedszkolu, nawet jak bedzie ciepło:eek::baffled:
I zgłupiałam! Wiedziałam, ze musze to wyjasnic, ale zmuszac ich tez nie chciałam, zeby narazac na niepotrzebne stresy...
To tak odnosnie koloru:happy:

Ostatnia edycja:
reklama
a jak to serce ściska jak sie wie, ze moje dziecko ma jakis taki powazny problem i nie bardzo sobie z nim radzi...:baffled:

A co to za syrop i gdzie go można kupić u weterynarza czy w zoologicznym? My mamy trzy kundelki, wie sunie i jednego psa, i strasznie to co roku przeżywają, tata mówił że Fafika od 16 już znaleźć nie mógł, tak się zaszył w szopie a wczoraj dopiero popołudniu wyszedł z ukrycia biedulek
Jest to syrop dla ludziów, kupiony w aptece. Nazywa się hydroxyzinum. Zapisał go kiedyś weterynarz, jak nasz szczur miał depresje.:confused2:

Ja niestety cala noc wylam z bolu zasnelam dopiero ok 6 i to tylko na godzine;//

Bol plecow umiejsciowny miedzy lopatkami promieniowal na mostek i pod biustem.... obojetnie jak sie polozylam byla masakra;// na plecach jeszcze najlepiej ale bol i tak byl potezny;/// nie wiem czy sie tym martwić czy olac? Troche dzwigalam zakupow przed sylwestrem i sie narobilam w domu- sprzatanie, odkurzanie przenoszenie moze sie przedzwigalam... dodatkowo caly czas walcze z moim pecherzem i infekcja.... jak mam byc szczera mam szczerze dosyc... dodatkowo zlosc i stres poteguje fakt ze nie mialam usg a bede miala je dopiero 30.01..... i sie stresuje czy tam wszystko ok;/// ogolnie dzisiaj mam nerwa...

Ja niestety cala noc wylam z bolu zasnelam dopiero ok 6 i to tylko na godzine;//

Bol plecow umiejsciowny miedzy lopatkami promieniowal na mostek i pod biustem.... obojetnie jak sie polozylam byla masakra;// na plecach jeszcze najlepiej ale bol i tak byl potezny;/// nie wiem czy sie tym martwić czy olac? Troche dzwigalam zakupow przed sylwestrem i sie narobilam w domu- sprzatanie, odkurzanie przenoszenie moze sie przedzwigalam... dodatkowo caly czas walcze z moim pecherzem i infekcja.... jak mam byc szczera mam szczerze dosyc... dodatkowo zlosc i stres poteguje fakt ze nie mialam usg a bede miala je dopiero 30.01..... i sie stresuje czy tam wszystko ok;/// ogolnie dzisiaj mam nerwa...

hmm, mnie az tak nie bolało w ciaży, po ciąży czasem z piersiowego mi ból żebrem promieniuje do klatki i jak biorę głeboki oddech to mnie bolą i plecy i żebro i klatka:)Może sobei cos nadwyrezyłaś, krzywo siedzisz? Jak ie przejdzie przez pręd ni będziesz musiał iść do lekarza. A co do usg, to może wybierz sie na jakieś dodatkowe:)

Kamila mam nadzieje,ze Wiktor zacznie ci przesypiac noce zanim malenstwo sie pojawi - bo juz teraz jest ci ciezko i malo spisz,a co dopiero pozniej.

Ja poki co to z USG w 16/17 tyg. wiem tyle,ze raczyj chlopak,ale jak na ten tydz. to zdarza sie duzo pomylek.
W watku o plci pisalam,ze zrobilam test z moczu i ze w sumie winik dziwny,ani tak ani tak. napisalam meila do tych co u nich kupilam i odpisali,ze plec zenska - no coz pozostaje czekac do 16 stycznia.

Co do wagi to ja tylam zawsze kolo 20 kg - chcialbym teraz tak nie przytyc,ale do poludnia,to bym konia z kopytami zjadla.

Ja maluszka czuje od 15/16 tc, wczoraj to juz nawet M poczul.

u nas sylwester przed tv - przyznam sie ze napilam sie lapke szampana - zgrzeszylam,ale nie moglam sie powstrzymac.

Dziewczyny jak u was wyglada cera - u mnie normalnie porazka,naszczescie te dziady wyskakuja na czole blizej wlosow,wiec tak nie widac i do tego na plecach - a nigdy z tym problemu nie mialam - koszmar.

moze uda mi sie pozniej jeszcze zajrzac - pozdrawiam

dzieci potrafią byc brutalne.
Zakladaj im wtedy jak nie ida do przedszkola albo po powrocie z przedszkola na spacer czy cos :)

Tyle ze to by była jakby ucieczka przed problemem. Wolałabym jakos tak dzieciom wytłumaczyc w czym rzecz ,zeby byli bardziej asertywni.

Jest to syrop dla ludziów, kupiony w aptece. Nazywa się hydroxyzinum. Zapisał go kiedyś weterynarz, jak nasz szczur miał depresje.:confused2:

hydroksyzynę??? hehe dobre:happy:

Kochane prosze mocno kciuki za nanulike trzymac! W piatek caly dzien mnie klulo w brzuchu... tak samo mnie klulo jak wtedy gdy zaszlam w ciaze... wtedy mnie klulo i po 13 dniach od klucia wyszly 2 krechy na tescie!
Boje sie ze sie nakrecam ale 3majcie kciuki,moze juz nie przyjdzie ciotka @ i znow ujrze upragnione 2 krechy! Oj jak bardzo bysmy tego chcieli!

reklama
Kochane prosze mocno kciuki za nanulike trzymac! W piatek caly dzien mnie klulo w brzuchu... tak samo mnie klulo jak wtedy gdy zaszlam w ciaze... wtedy mnie klulo i po 13 dniach od klucia wyszly 2 krechy na tescie!
Boje sie ze sie nakrecam ale 3majcie kciuki,moze juz nie przyjdzie ciotka @ i znow ujrze upragnione 2 krechy! Oj jak bardzo bysmy tego chcieli!
Trzymamy jak najmocniej potrafimy!!!!

Do góry