reklama
natolin
Fanka BB :)
Dostałam dla Pudzianka receptę na robioną maść, odbierał mąż z apteki i zapomniałam mu powiedzieć, żeby zapytał czy ona przypadkiem nie jest ze sterydami. Orientujecie się może jakby to było zapisane w składzie? Miała któraś z Was styczność z maściami robionymi?
Bardzo ładnie proszę o pomoc
Dostałam dla Pudzianka receptę na robioną maść, odbierał mąż z apteki i zapomniałam mu powiedzieć, żeby zapytał czy ona przypadkiem nie jest ze sterydami. Orientujecie się może jakby to było zapisane w składzie? Miała któraś z Was styczność z maściami robionymi?
My mieliśmy bez sterydów, ale jeśli w składzie masz hydrocortison( hydrokortyzon) to jest to steryd

renata borysek
Nat wydaje mi się że te robione nie będą miały sterydów,przynajmniej my takie robilismy.
Kasia33
Hej. Zazdroszcze, że nie macie większych problemów z receptami na pepti. U nas niestety koszmar, pediatra skierowała mnie do alergologa, bo Pawcio skończył rok i już nie może ponoć pepti przepisywać
. Alergolog z kasy dopiero na marzec wiec poszłam prywatnie, wizyta 80 zl i co pani doktor przepisala mi pepti ale na 100 %, i dała skier. na badanie ige panel pediatryczny za które zabuliłam 230 zł!!!. Dopiero po tym badaniu zastanowi się czy mi sie pepti na zniżkę należy. Mam dość służby zdrowia.

Kasia33
Sorki za post pod postem, ale coś mi net się wiesza, Natolin Paweł ma również maść robioną w aptece i też jest bez sterydów, ale jak ma duże zmiany to wtedy od czasu do czasu smaruję go sterydową niestety.
Kania78
...
Współczuję, pocieszę Cię, że też mnie to czeka...Hej. Zazdroszcze, że nie macie większych problemów z receptami na pepti. U nas niestety koszmar, pediatra skierowała mnie do alergologa, bo Pawcio skończył rok i już nie może ponoć pepti przepisywać. Alergolog z kasy dopiero na marzec wiec poszłam prywatnie, wizyta 80 zl i co pani doktor przepisala mi pepti ale na 100 %, i dała skier. na badanie ige panel pediatryczny za które zabuliłam 230 zł!!!. Dopiero po tym badaniu zastanowi się czy mi sie pepti na zniżkę należy. Mam dość służby zdrowia.
![]()
Nat ja miałam dla Oliwii robioną maść i niestety była z hydrokortyzonem więc kazał nam rzadko nią smarować.
reklama
natolin
ooo,Kasia witaj! Fajnie, że jesteś :-) Tylko szkoda, że z takimi wieściami :-( Jakaś masakra u Ciebie z tymi receptami :-( Przykro mi i nie mam pomysłu jak to załatwić. U nas nie wiem jeszcze jak będzie z receptami od pediatry, ale alergolog bez problemu dała, ale tak sobie myślę, że może dlatego, że my do niej chodzimy od dawna i ma naszą całą "historię choroby".
Kania dzięki. Ta nasza w takim razie jest na szczęście raczej bez sterydów, ale chyba dla spokojności podejdę jeszcze do apteki zapytać.
Kania dzięki. Ta nasza w takim razie jest na szczęście raczej bez sterydów, ale chyba dla spokojności podejdę jeszcze do apteki zapytać.