reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Luty 2012

placki z bananami i nutellą:D
to jest coś! muszę na weekendzie zrobić:D

a ten ryż z warzywami też jest spoko, ja czasem taki robię, bez żadnej diety tak po prostu :) pychota:)

Laski produkujecie tyle, że nie jestem w stanie komuś odpisać, bo całe 2 dni nie miałam neta, jakaś awaria:/ i tyle co Was po prostu nadrobiłam ;p

u mnie ciągle bóle bioder na zmianę z bólami kości ogonowej:/ odkryłam swój sposób na zgagę:) nic mi już nie pomagało, żadne medykamenty, więc spróbowałam wczoraj wypić herbatę z 2 łyżkami mielonego lnu, i pomogło:) całą noc miałam od zgagi spokój:D

reklama
Suzi a właśnie miałam sprawdzać kiedy ostatnio pisałaś, bo coś mi się zdawało, że jakoś dziwnie zamilkłaś!

Dee masz może jakieś info od Cyśki, jak się czują i czy wszystko ok???

miałam awarię internetu, a słuchajcie, ja w domu mam tylko kompa, bo tv mieliśmy stary wielki to wywieźliśmy, bo nikt go nie oglądał, radia nawet nie mam:/ heh taka nuda przez 2 dni, że szok, zero kontaktu ze światem! ale mam jeszcze bony świąteczne z pracy to jakiś mały tv się kupi niedługo i na radyjko małe do kuchni też wystarczy ;p

czesc wszystkim.dzis bylam ostatni raz w pracy.teraz tylko pozostaje przygotowac sie psychicznie i fizycznie do porodu, no i odliczanie.tak b. boje sie porodu, ze cos czuje , ze z tego strachu przenosze malego.
geniusia mnie od ponad 3 tyg. swedzi srom, stosuje pelno masci, kremow i nic.najgorzej jest po wodzie i w kontakcie z wkladka, bielizna.bylam u ginki juz pare razy i ona mowi ze tam nic nie ma, ze poczatkowo to wygladalo na uczulenie a teraz wszystko jest w idealnym stanie.juz zaczynam sie zastanawiac czy na tle nerwowym mnie nie swedzi.bo tez tam codziennie patrze i faktycznie jest czysto.

ja miałam chyba grzybka jakiegoś na początku ciąży, swędziało właśnie, i mój prywatny gin zauważył, że coś mam śluz gęstawy, ale mówi poczekajmy jak nie przejdzie samo to niech pani przychodzi za 2 tyg, ale ja byłam na początku ciąży też u gina na nfz i przepisał mi od razu clotrimazolum, ale że było napisane, że w piewrszym trymestrze nie wolno brać, to nie brałam, zaczął się drugi i znowu zaswędziało, to zaaplikowałam sobie ten clotrimazolum i tak mi się zaczął w środku buzować, jak jakaś tabletka musująca, ale sprawdzałam, na pewno był dopochwowo ;p heh no i po 2 globulkach przeszło i do teraz nic nie mam :D

Czesc Dziewuszki!
kitek81 przez noc spadlo troche sniegu, tak w sumie po kolana moze. M rano wstal i niby mamy odsniezarke ale marudzil bo to wiadomo trzeba sie ubrac, wyjsc, odpalic itd. Jemy sniadanie i slyszymy jakis dziwny dzwiek. Patrzymy a to nasz kochany sasiad ma pick-upa z plugiem i raz dwa nasz podjazd odsniezyl. No ze swieca takich sasiadow nie znajdzie.
A ja dla dzidzia nie mam jeszcze nic. Kupilam ciuszki i takie grubsze rzeczy ale musze dokupic jeszcze wszystko poczawszy od pieluch, kosmetykow, reczniczkow na jakichs brzydkich gaciach, podpaskach dla mnie skonczywszy. Prania tez jeszcze nie zaczelam robic. Moze w weekend mi sie uda.
Karen byla wypisz wymaluj tesciowa jak sie urodzila.
biczusia ja wciagam nalogowo kryminaly i uwielbiam wlasnie takie serie. Polecam J.D. Robb "... in night" i Patricii Cornwell serie o dr. Scarpetta. To sa moje 2 ulubione i zawsze wyczekuje kolejnej.
Ponoc Beyonce jak rodzila to za ponad milion wynajela sobie cale pietro porodowki.
My tez jedziemy w weekend do Ikei. Od tamtego roku robia co jakis czas taka promocje, ze jak zrobisz zakupy na $100 to rachunek z restauracji jest za darmo. Takze robie sobie liste co tam musze kupic i jak tylko jest promocja jedziemy na wyzerke. Uwielbiam ich wedzonego lososia i ciasto jablkowe z tym budyniem.
mama2006 doskonale Cie rozumiem. U nas tez chyba czas porozmawiac ze znajomymi kto zostanie z dziecmi jak my pojedziemy rodzic. W tym szpitalu az 2 doby trzymaja, mam nadzieje, ze znowu bede rodzila na weekend to nie bedzie problemu.
Tylko zeby zadna dzisiaj nie rodzila bo piatek i do tego 13sty!
O widze sylcia007 nastepna w kolejce sie ustawia do rodzenia.;-)
Uff dzieciaki do szkoly wyprawione, ja leze bo zaczynam miec takie bole jak na okres ale tylko lewego jajnika i krzyz. Wczoraj troche posprzatalam, codziennie robie pranko i prasowanko zeby w koncu zaczac maluszka rzeczy szykowac.
Dzisiaj musze jechac na zakupy bo nic na obiad nawet nie ma ale M wzial vana a zwyklym sie bede slizgac, poczekam az troche drogi odtajaja, daleko nie mam.
A i brzuch mi chyba opada bo lepiej mi sie oddycha. O dziwo nie ganiam co 5 minut do lazienki nawet. Malego tez juz niezle czuc jak sie rozpycha. Moj akurat na tatusia glos sie uspokaja.

Susi a gdzie Ty jesteś?bo ja takich stanikow w H&M tu w Dublinie nie znalazłam??
OlciaLolcia mój termin czy z usg czy z OM jest miedzy 8-10 lutym, poza tym ja wiem dokładnie kiedy zaszłam w ciaże tzn kiedy miałam owulacje wtedy ;-) a myślisz że te bóle to jakiś pierwszy objaw czy po prostu to tak bedzie przez kolejny miesiąc?
Może mamy, które już rodziły coś podpowiedzą...??

tynka zazdroszcze takiego dokladnego terminu :-D
Ja wg OM mam na 14 lutego, a wg USG 4, 8, 9, 12, 17 lutego a ostatnio nawet na 30 i 31 stycznia :-Dczyli rozpietosc miedzy 30 stycznia, a 17 lutego :-p
Najdokladniejsze jest podobno USG robione miedzy 12-14 tc, wiec mi wychodzi 4-8 lutego ( bo wtedy mialam 2 razy robione ), a jesli chodzi o termin wg daty zaplodnienia to wychodzi 10 lutego :-D

reklama
geniusia może to nie jest grzybek, może wystarczy jak zaaplikujesz sobie Lactovaginal? w ciąży zmienia się ph pochwy, może dlatego tak swędzi. jabym parę dni spróbowała Lactovaginal, a jak nie przejdzie to dopiero działała lekami p.grzyb.

Olcia, a Ty miałaś przecież leżeć... zwłaszcza ze odszedł Ci już czop, więc najprawdopodobniej masz rozwarcie. A tu czytam, że Katowice odwiedziłaś, no ładnie :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry