reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Wróciłam:-)

Na usg wszystko super, Kubuś jest dalej Kubusiem i juz w dziewczynke nie ma szans sie zmienic:)wazy 430g.
Ide zrobic zdjecia łupów i wrzucę na zakupy.

Ja niestety mialam nacinane, ogólnie faktycznie nie boli bo skupiasz sie na partych,ale ja dokladnie wiedzialam w ktorym momencie to zrobiła. A zszywanie czułam, jednak. Na szczescie jest taka adrenalina i zmeczenie, ze jest wszystko jedno co tam robia:)
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
mamina
ja nic takiego nie mówiłam, to blond chyba pisała że ją wydałaś :tak:

ania
bardzo się cieszę :tak:

mona

ja najprędzej dowiem się 6 albo 7 lutego!

Ostatnia edycja:
a wiecie co tak wracajac do tego tematu krocza... to nacinaja tylko w ciezkich przypadkach czy zawsze? i po tym sie ma jakies problemy czy zrasta sie i jest ok? mi sie wydaje ze bede to miala bo jestem naprawde mala...

teraz odchodza juz od nacinania, nie wiem czy to zalezy od szpitala czy w ogóle, ale u nas juz tylko jak uznają ze jest wyższa koniecznosc

ania2004 - gratuluje Kubusia!!!

ania- gratulacje :)

ja jak czekalam na swoja kolejke do zabiegu... przede mna rodzila laska, wiec z daleka mialam widok niezly. Darla sie niasamowicie i po urodzeniu tez, wnioskuje:
1. pewnie miala niski prob bolu
2. szycie jednak moze bolec :baffled:

A ja wlasnie sobie zrobilam liste i ryje po ebay. Stawiam na tommee tippee, co prawda sa drozsze na ebay niz na allegro, ale przesylka do mnie tanzsza :tak:

sicilpol, a nie lepiej zrobić ci zakupy na allergo i wysłać na adres mamy, która zrobi jedną duża paczkę i wyśle do ciebie?? Ja tak robiłam i wychodziło znacznie taniej :tak:

Cześć dziewczyny!
Ale Wy piszecie dużo:-) ja dopiero o tej godzinie pałam chęcią wejścia do netu i potem mam sporo do nadrobienia.

Teraz to i ja mam paranoję (a przed chwilą się mądrzyłam)...wyrzuciłam z siebie co trzeba w wc i brzuch opadł...stetoskop na uszy a tam cisza...makiem zasiał...Kluchu gdzie Ty się schowałeś?

Mi odradzali jakiekolwiek urządzenie domowe do wysłuchiwania serduszka maluszka, bo nie zawsze jesteśmy w stanie usłyszeć bicie - to zależy od ułożenia maleństwa i często nie jesteśmy w stanie wysłyszeć. A po co się niepotrzebnie stresować. Są też jakieś inne urządzenia dostępne w aptece, ale też nie dają gwarancji, że serduszko się na pewno usłyszy. Także spokojnie, na pewno wsio jest oki.

Jeśli chodzi o ruchy to ja odkąd je czuje, to raczej przerwy nie miałam i codziennie mnie Mała zaskakuje, bo widać już jak mi się brzuch rusza podczas jej wygibasków, ale może to też zależy od naszej budowy, ilości tk.tłuszczowej, ułożenia malucha itp.

MONA - to życzę powodzenia na wizycie, to już niedługo i wsio będzie jasne;-)

Powiedzcie mi czy poruszałyście już temat szkoły rodzenia?? bo pomyślałam,że może fajnie by było założyć wątek o tej tematyce i podzielić się swoimi doświadczeniami, czy opiniami??

Ostatnia edycja:
Mona ja mam połówkowe dopiero 14 lutego i też nie mam gwarancji czy się znowu nie wypnie;-)

Josie to chyba zależy od szpitala i od położnej, no i od tego jak się tam będziesz rozciągać...

Ania ​w taki razie gratukuję Kubusia!!!

reklama
Do góry