reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Alijenka ja chodzilam sama do szkoly rodzenia, inne matki roznie, raz z mezami raz bez, zalezalo ktory mial wolne, wiec bez problemu tyle ze mi bylo troche glupio bo ja zawsze bylam sama, ale jedna mamuska zaczela w polowie sama chodzic i cwiczylysmy razem a maz po nas tylko przyjezdzal autem :)

Pola moja mama tak samo reaguje na wspomnienia swojego porodu jak Twoja. podobnie bylo bo ja mialam zwichniety bark, a 3 lata wczesniej jak rodzila mojego brata co tez wiecznosc trwalo miala porod kleszczowy. no ale o czym my tu mowimy jak wtedy jak ona rodzila to ne mieli usg i nie mieli pojecia nawet jak jest dziecko ulozone. tyle lat minelo na szczescie. ciekawa jestem jak to bedzie sie rodzic za jakies 30 kolejnych lat:) pewnie wreszcie bedzie normalnie a porod nie bedzie taka trauma dla niektorych.

reklama
Whh skoro odchodza, to zanim tu dojdzie ten trend to mi pewnie i tak szachownice w kroczu zrobia :(

myslisz ze to od nas do nich idzie???

Mam też pytanie. Czy którejkolwiek z was leci jakaś ciecz z piersi?

to siara;-)

Pola szkoda Kubusia, biedny...
A jak ty sie czujesz?

Nie ogladam, strajkuje, boje sie ;( A podczas porodu i tak sobie w dziure nie zajrze :) I mojego przywiaze zeby za mna stal, a nie lazil i podgladal ;)

pola - zdrówka dla Was~!!

jak patrze tak na te filmiki z sali porodowych to coraz mniej podoba mi sie wizja P obok:baffled:

Alijenka ja chodzilam sama do szkoly rodzenia, inne matki roznie, raz z mezami raz bez, zalezalo ktory mial wolne, wiec bez problemu tyle ze mi bylo troche glupio bo ja zawsze bylam sama, ale jedna mamuska zaczela w polowie sama chodzic i cwiczylysmy razem a maz po nas tylko przyjezdzal autem :)

nioo właśnie samej troszkę głupio, a do tego bym musiała dojeżdżać do tej szkoły kawałek bo jakieś 15 km ale Niespodzianka podała fajny link i napewno z niego skorzystam :-D

Ostatnia edycja:
Zawsze wcześniej oglądałam filmy z porodów i tak jakoś normalnie do nich podchodziłam, ale im bliżej finału to jakoś z drżeniem rąk je włączam :( Coraz bardziej kusi mnie cesarka.......

Do szkoły rodzenia nie pójdę, bo najbliżej mam Żyrardów, a tam cena z kosmosu - 700zł Za tą kwotę to ja wyprawke będę miała.

Dziewczyny na TLC leci porodówka :tak:

A ja jak się urodziłam miałam krwiaka na głowie bo mnie wypychali no i obojczyk złamany:dry:.

ja już pisałam że dziś ten serial porodówka oglądałam rano ale dosłownie co narodziny dziecka to bym płakała za duże emocje dla mnie :nerd:

dziewczyny powiedźcie mi czy używałyście jakiś kosmetyków do pielęgnacji i kąpieli noworodka jak wróciłyście ze szpitala po porodzie bo różne słyszę opinie :confused:

Alijenka w szpitalu powiedza Ci czy musisz czy nie, ja musialam od razu walczyc i oliwka i balneum do kapieli bo maly byl bardzo wysuszony ale z tym to roznie, jednak i tak lepiej po prostu miec zwykla oliwke bambino w domu i jakies mydelko albo plyn delikatny do kapieli dla noworodkow bo i tak zuzyjesz:)

i wszystkie poszly porodowke ogladac:( a ja nie mam tego programu:/
za to wrocilam z piwnicy z 2 torbami ubranek na 56-62-68:) zaraz policze czego ile mam, i moze jak mi aparat nie zastrajkuje to zdjecia porobie:)

reklama
Do góry