reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Witam się porannie :*

Aga i Zaza współczuję bezsenności - ja cierpie na nią od ponad 2 lat dzięki synkowi :-)

Carla
a gdzie do tego lumpka jeździsz? A wiesz już w którym szpitalu chcesz rodzić ??

A ja dzisiaj miałam niezły sen :) Śniło mi się że gkvip agaundpestka nanulika i carla mieszkałyście w tym samym bloku i sie spotkałyśmy pojeździć z górki na śniegu tyłkiem :szok: i porzucać się śnieżkami:szok: jedna z Was miała pekińczyka a druga jakiegoś amstafa :-)

Ty to masz sny :D
Lumpek na Wrońskiej...chodzę do fryzjera na Startową i wdepłam po drodze...warto!
Rodzić...chyba u mojego gina, więc Staszica.

reklama
kurczę ja od 3dni nie czuję wogóle ruchów dzidzi ;( nic kompletnie nic nawet takich delikatnych zaczynam troszkę się denerwować.

To jest normalne, bo zależy od tego jak dzidzia się w brzuszku ułożyła. Dopiero jak będzie większa to będziesz czuła codziennie, a nawet będziesz widziala części ciała dziecka wystające przez brzuch :-D
No a jak wypadają te ciuszki na których piszą 0-3m? Na jak długo zwykle starczaja?

To zależy jak duże dziecko się urodzi i jak będzie przybierać na wadze. I też ciuszki różne wypadają. Body te małe na bardzo krótko starczają, ale pajacyki, kaftaniki czy śpioszki wystarczą Ci na te 3 pierwsze miesiące ;-)

Witam wszystkich :-)!

Muńka, gratuluję siostrrzeńca :-D!

Mlodak Matmax Tialana, gratuluję udanych wizyt!

Agaundpestka nawet nie wiesz, jak dobrze Cię rozumiem ;-). Mój pies ma bardzo słaby żołądek- wystarczy, że zachłyśnie się wodą i zaczyna zjadać wszystko na swojej drodze, aby zacząć zwracać- zazwyczaj w nocy :dry:

Kasiulka jak się czuje Hania?

Wczoraj i ja byłam u lekarza. Jestem w 20 tygodniu, a dzidzia wygląda na 17... Nie wiem dlaczego jest taka malutka i martwi mnie to :-(. Nadal nie wiem też, czy to chłopiec, czy dziewczynka, ale taka kruszyna, to pewnie jednak dziewczynka. Lekarz zmniejszył mi dawkę tabletek z 9 na 6- zawsze to postęp :tak:, no i w czwartek mam iść po skierowanie do szpitala na luty, a tak bardzo nie lubię tam jeździć :-(, ale najważniejsze, żeby z dzidzią było dobrze.

Czy wam też kręci się łza w oku, kiedy widzicie na ekranie swoje maleństwo?

A no tak! Wiecie już, że luteina dla ciężarnych nie jest już refundowana? Gdyby chodziło np. o uregulowanie miesiączki, to refundacja jak najbardziej, ale jeśli chodzi o ciążę, to już nie.

Mlodak- gratulacje- wiec niech maly sobie tam to lozysko umosci dobrze i wykopie je do gory ;-) ja jak mialam podejrzenie o niskim... czytalam i w sumie wyszlo, ze nawet jesli potem sie by mialo przemienic w przodujace, to nie jest to tak strasznie zle, po prostu zwiekszoan obserwacja, kontrola i odpoczynek, a potem cc, bo maly Ci nie wyslizgnie sie przez zamkniete drzwi ;-) wiec nawet jesli...to spoko :tak:
Aaa polecam maszyne do wypiekania chleba- wiem, ze dzisiaj malo czasu sie ma na takei zabawy, ale mozna naprawde super chlebki robic i zdrowe- od podstaw.
Moi rodzice kupuja maki bezposrednio w mlynie i robia takie chlebki ze glowa mala
yes2.gif

Dziewczyny, pisalyscie, ze nie macie nikogo, kto by w tym samym okresie rodzil... a myyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy? :-p
A tak na serio, powiem Wam, ze to nawet dobrze, bo potem narastaja tylko frustracje.
Ona to a ty tamto, on ma to a ty nie... Ten jest taki a tamten taki...
Ja osobiscie mam to nikle szczescie byc w ciazy 2t5d mlodszej od ukochanek przyjacioleczki mojego meza i wymiekam...
Pomine fakt, iz kobieta i jej maz sa baaaardzo specyficzni (by nie uzywaz brzydkich slow...) i juz sa bardzo uciazliwi.
Ostatnio spotkalismy sie na wspolnej kolacji i myslalam, ze wyjde...
ICH dzieko jest naj. ONI maja juz wszystko, JEJ wyniki sa super, latali z telefonami i pokazywali dziecko, porownywali rzeczy w domu gospodarzy (ktorzy maja 4miesiecznego bobasa) i tylko mowili, to juz mamy, to musimy kupic, kochanie to tezzzz ehhhh
A ja potem w nocy mialam takie koszmary ze szok.
Jestem pewna niestety, ze wszysyc beda nas porownywac a jesli nie inni, to oni beda z pewnoscia typu, a patrze, oni teog nie maja a my tak, lub ohh my tez to musimy miec... a nasz robi to i tamto, zdrowy piekny naj naj naj :baffled:
Mozna nerwowo sie wykonczyc w takim towarzystwie....

Kasiulka- a nie moglabys dac malej syropku z glukozy? Bowiem on nie dziala wlasnie "popedzajaco" a rozbijajaco, ze tak sie wyraze...

Dziewczyny, ja uciekam, dzis do mnie przychodzi praca ;-)

Ostatnia edycja:
Nadrobiłam :-)

A mi przyszła do torba do wózka i jest superrr stan idealny :) i nie 80e, a 10e z przesyłką już.

11j7wo4.jpg

Oglądam te obrazki i jakbym widziała naszą trójkę (teraz 4) w łóżku :-D Dzieci są niesamowite w rozpychaniu się :-)

Dziękuję :-D

Siostra miała poród wywoływany, bo w KTG wychodziły skurcze co chwilę a ona ich nie czuła, więc urodziła po 7 godzinach od trafienia na porodówkę i zastosowania wywoływacza. Ale tak naprawdę zaczęło się to najbardziej bolesne jak jej przebili pęcherz. Miała wtedy skurcze co minutę i tak przez godzinę, więc ledwo żyła przy skurczach partych. Najważniejsze, że już po wszystkim i razem z Małym leżą już razem przytuleni:-D

A ja się kładę bo dzień pełen emocji i czuję zmęczony brzuszek. Dobrej nocki!!

Właśnie dziewczyny, jak będziecie miały wywoływano to do przebicia wód jest ok. a później to masakra...skurcz za skurczem a ból nie do opisania, za to dzięki takiej intensywności, poród idzie znacznie szybciej. Także nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :-D:-D

Muńka gratuluję siostrzeńca, fajnie będą dzieciaczki się ładnie bawić:)

U mnie w rodzinie był taki przypadek,że nie siostry ale kuzynki i nie 2 tylko 3 miały termin wszystkie na czerwca 2003:)
?

Ja znowu w 2009 rodziłam z kuzynką :-) Tyle że ona miała cesarke a ja "naturalny" wywoływany. Urodziłyśmy w odstępie 3 godzin :-D (ten sam szpital, na przed porodówce leżałyśmy koło siebie :-) Rodzina miała ułatwione zadanie :-D)

Ja to po śniadanku jestem. W ciązy jestem fanką kanapeczek...obiadu mogę nie jeść, ale kanapki z serem, jajkiem, ogórkiem i pomidorem muszę zjeść :-D

Bry!
Wczoraj i ja byłam u lekarza. Jestem w 20 tygodniu, a dzidzia wygląda na 17... Nie wiem dlaczego jest taka malutka i martwi mnie to :-(. Nadal nie wiem też, czy to chłopiec, czy dziewczynka, ale taka kruszyna, to pewnie jednak dziewczynka. Lekarz zmniejszył mi dawkę tabletek z 9 na 6- zawsze to postęp :tak:, no i w czwartek mam iść po skierowanie do szpitala na luty, a tak bardzo nie lubię tam jeździć :-(, ale najważniejsze, żeby z dzidzią było dobrze.

Czy wam też kręci się łza w oku, kiedy widzicie na ekranie swoje maleństwo?
A po co chcą Cię do szpitala kłaść?

Hania czuje się dobrze, ale coś kupy nie może zrobić :-(
Pewnie się zestresowała (kupka?), że tak na nią czekacie i nie chce wyjść;-)

reklama
Oglądam te obrazki i jakbym widziała naszą trójkę (teraz 4) w łóżku :-D Dzieci są niesamowite w rozpychaniu się :-)
Oj tak, wiem coś o tym. Mój ukochany synek przyszedł do nas dziś w nocy i wpakował się centralnie między nas. A taki trzylatek sporo miejsca już zajmuje, nawet na szerokim łóżku. Najpierw przez godzinę nas przepychał z kąta w kąt, skopał nas niemiłosiernie, aż wreszcie o 4 stwierdził że on jest głodny :szok:. I nie było opcji, trzeba było wstać i zrobić dziecku kanapkę. Masakra. A o 7 nie mogłam go dobudzić do przedszkola. Powiedział że on nie idzie, bo robi aa. Nawet oka nie uchylił. Nie mam pojęcia jak ja sobie z dwójką naraz poradzę.

A propos jedzenia, to ja w tej ciaży wogóle mogłabym nie jeść mięsa. Za to sery, ogólnie nabiał i słodkie bułeczki jak najbardziej. W poprzedniej ciąży było zupełnie inaczej. Już się martwię jak ja będę w wakacje wyglądała :(

Do góry